Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2014&mm=01&dd=26&nav_id=804569
Zofri novi kapiten. AKO!
p.s. Jel ovo prvi stranac kapiten Partizana?
Mislim da jeste.
https://pbs.twimg.com/media/Be638n-CAAAx2Sn.jpg:large
Poenta je da JA mislim da se na preventivu nije obraćala dovoljna pažnja ali to ne znači da je to istina jer mi u to nemamo uvid. Trening nikako ne može da utiče na ovu vrstu povreda i to je činjenica, to je nešto što tvrde i Koprivica i najveći svetski stručnjaci iz te oblasti. To su mehaničke povrede kao i lom ruke ili noge.
Što se tiče tekmi sami pogledajte minutaže gore navedene pa razmislite da li je zbog toga i zašto su se svi do jednog od naših igrača povredili do 25 minuta tekme a ne u 37,38,39.
Prost zaključak je da ako umoran ne možeš da napraviš dovoljno eksplozivan pokret da bi izazvao kidanje ligamenata kako onda to što su nam igrači umorni utiče na to?
Pa nisu kondicioni i debeli terali Milosava da krene na kucanje u onom trentku preko one životinje. Šta je to nego jebeni trenutak žestoke eksplozivnosti? E zašto ligament to nije izdržao to je pitanje za kondicionog i da li je sa svakim igračem radio na jačanju zadnje lože ili nije. Ako jeste radio je l' je onda on kriv ili je slučajnost? Ako nije radio onda snosi debeo deo krivice bez pogovora.
Mislim brate je l' vi vidite minutažu Bertansa? Oće neko od vas da mi kaže da se igrač koji sanja da igra u NBA ili bude jedan od vodećih igrača EL timova previše naprezao sa 20 minuta provedenih na terenu? Je l' stvarno tripujete to? Oće neko da mi tvrdi da je za mladog igrača mnogo da igra 20 minuta po tekmi?
I Bandi brate šta ne razumeš kod toga kad Koprivica kaže da je on ima najimpresivnije fizikalije od svih igrača sa kojima je radio, tu misli na izdrljivost, snagu i sve.
Ja bataljujem ovo al ako neko misli da debeli namerno povređuje igrače on ima ozbiljan problem.
Bole nas kurac, i nek ih povredjuje namerno. Dok donosi titule, prska po evropi, vlada regionom i pisa po limenkama i ciganima, ne vidim ko sam ja da mu nesto osporim!
IZLOMI IM NOGE SVIMA DULE! MOJA PODRSKA! Cilj opravdava sredstvo.
AKo su limenke prihvatile PP aparat, drmanje kosa, pljuvanje trenera, gadjanje Milosava loptom, moze i Dule da sjebe 2,3,4 ligamenta igracima a da mu to pripisemo kao normalno!
DULE <3456789
Krivac možda postoji a možda ne postoji. Jer ako je kondicioni radio sa njima na preventivi ko je onda krivac? Ako nije radio kao što rekoh snosi veliki deo krivice, najveći deo.
Onaj "šarlatan" doktor repke navodi da je oporavak igrača poslije utakmice presudan u sprečavanju sličnih povreda. Kada s ledom, spavanje itd. Šta mislite o tome? Sumnjam da se kod vodi računa o tome.
DULE CUPA LIGAMENTEEEEE!
Ma jok bre poznato je kod nas da mladi igrači pogotovo izlaze do kasno u noć i opijaju se, žderu u meku i piju rakije posle 2 noću.
Zar beše ne bije debelog glas da svako veče proverava igrače da li su u stanovima ili nisu? Zar beše nije jednog Danilovića proverao danonoćno šta radi jer je ovaj bio buntovnik?
Za kupke sa ledom ne znam stvarno ali ne verujem da je to zabranjeno našim košarkašima. Dragan je dečko koji živi sportskim životom, pazi na ishranu na sve, jednostavno dečko živi zdravim životom plus je fizički žilav, jak i dominantan. To je sve inače za njega rekao Koprivica.
I još jedna stvar preventiva može ali i ne mora da pomogne, to je jednostavno tako.
I još nešto ne može niko da me ubedi da sam Vesterman nije radio preventivne vežbe na jačanju zadnje lože nakon što je pre dolaska u Partizan doživeo već takvu povredu, nije dečko debil pa da ne zna da mora da radi na tome inače ode karijera u kurac. Ili je i njemu debeli zabranio da radi takve vežbe samo da bi ga povredio.
Nigde nisam rekao da je Dragan nedisciplinovan, čak sam i rekao da je to generalno govoreći o košarci u odnostu na dva kontinenta.
stvarno misliš ovo? da nije neophodno ne bi se ni radilo
A što se tiče života, opet navodiš pojedinačno nešto što sam ja rekao u globalu.
I naravno da nije za Bertransa napor 20 minuta. Možda je čak i od ranije vukao nešto sa kolenima, ko zna. Ponoviću još jednom. Većinskim delom situacija, manjinskim sprema.
Sve u svemu vracamo Tripka i Novicu da musavci dozive jos jednu traumu.
Ja to ne mislim to je dokazano kroz razne studije rađene vezano za tu vrstu povreda. Preventiva pomaže do neke mere i treba je raditi ali ne postoji apsolutno nikakva garancija da povrede neće biti pa makar radio svu preventivu ovoga sveta. Na to sam ja mislio a ne da je ne treba raditi. NE bih onda rekao da u slučaju da preventiva nije rađena da kondicioni snosi najveći deo krivice.
Recimo pošto je ovo pre svega fudbalska povreda rađeno je dosta studija gde neke koje su dokazane da pomažu u velikom procentu u sprečavanja ovih povreda u fudbalu pokazale da nemaju apsolutno nikakav uticaj na sprečavanje tih istih povreda u košarci. Evo Subotić je skoro pokidao ligamente, kidao ih je Fejsa pre par godina u Partizanu, kidao ih je Esijen dva puta ima još mali milion primera iz sveta fudbala.
Naravno da je preventiva bitna i da mora da se radi ali ona ne garantuje da povrede neće biti.
Da je sve u preventivi u NBA niko nikad ne bi kidao ligamente jer se tamo o tome obraća ogromna pažnja a situacija je da svako malo neki NBA igrač kida iste. Ne bi fudbaleri Reala i ostalih giganata kidali ligamente svako malo jer baš nešto ne verujem da se u takvim klubovima bilo šta prepušta slučaju. Suština je da sam hteo da kažem da se preventiva možda radila i u Partizanu a da su se povrede i pored toga dogodile. Mi ne znamo pa nagađamo.
To je to.
Dvoje su se tako smuvali :)
a idukurac
sadbi dao samo Šefiku dame jebe
Ma jeste, limenkice moje, Dule je tiranin, siječe ligamente sikirom al u snu, da se ne skonta, i onda igrač sutra naskoči misleći da ima svoje ligamente a ono Dule krme jedno debelo masno tiransko crnogorsko stanjio ligamenta samo da on pukne.
Vidiš ti šta on to radi, đubre debelo!
I onda će dovesti crnca iz Francuske da razigrava francusku reprezentaciju a Srbiju ko jebe!
Bandi, naporan si ko tesne gace.
takvi kao dule su i ukrstili ligamente draganu. leptenejebo, pa đe je normalno da su ligamenti ukršteni?
klikni na "preporučujem" :D