Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Онај римски цар... Парћани га ухватили и налили течним златом зато што их је због њега напао...Не могу да се сетим имаена.
А онај други, да није Крез?
Ma kakav Krez njega su posle Pterije postedeli, a nije car taj na koga si mislio bio, ali je kao i druga osoba bio Rimljanin.
Viseris Targarjen, treći svog imena. Krunisao ga zlatom kal Drogo.
У средњем веку су Монголи користили ракете за опсаду градова и у војној тактици уопште (вероватно покупили од Кинеза). Од тада је било, сигуран сам, барем пар стотина битака у којима су се користиле ракете за тај период.
Ако мислиш на В2 ракете, знам да је Антверпен жестоко био погођен њима, само не знам да ли пре или после Лондона.
А на друго питање, да није у питању Крас, он је био једна од најбогатијих личности историје уопште?
Валеријан је ваљда морао да прогута течно злато кад су га такође заробили Персијанци...
Е Валеријан. И онда каже није био цар...
Jeste Kras, a drugi je Manije Akvilije, inace sto se tih raketa tice mozda se to tako ne gleda (mozda se misli na one kojima pogon nije explozija baruta), inace to sam procitao skoro u nekoj knjizi valjda se zove savremeno ratovanje od nekog Britanca.
Ја прочитах питање само везано за ракете....
Е братац, ако нађеш назив и аутора, је л' мореш да ми пошаљеш.... Звучи занимљиво....
Елем, нећу пуно да вас мучим, тако да иде једно лагано питање:
Laza Lazarević?
Блејче, по обичају, тачно..... Ћерај даље....
http://www.amazon.com/Future-War-Re-Enchantment-Twenty-First-Manifestos/dp/1405120436
E, izvinjavam se momcovi, bijo sam nešto odsutan... 'Nači toliko sam se smorijo da moram ovo da vam postavim: kako se zove najpoznatija katedrala u Firenci (ujedno i jedna od najlepših, po mom mišljenju, i najlepša na svetu) ?
Pa ako si se smorio ne moras bas postaviti pitanje koje nema veze sa istorijom xD.
Pa neće biti da nema veze s istorijom. Evo, menjam u ovo: koja porodica je najzaslužnija za veliki procvat Firence?
Mediči.
Nastavi vesnam.
Od čega je umro Napoleon?
Bilo je pitanje, nešto su mu namestili, fazon od farbe na zidovima, tako nešto...
Aj nastavi,nijesam znala da je bilo,ne pratim ovo mnogo.
Ma opušteno. Evo još jednog maloumnog: u kom gradu je ubijen Džon F. Kenedi?