Koju knjigu trenutno čitaš?

1. pardoniram, citam i jednu u online formatu

"Bog i roknrol"

2. Evo onu svoju ideju o čitanju počinjem da sprovodim u djelo, te nakon dvogodišnjeg čitalačkog posta, upravo čitam "Doživljaje dobrog vojnika Švejka u Prvom svjetskom ratu" od Jaroslava Hašeka.

3. Емир Кустурица ''Смрт је непровјерена гласина''

4. Mir Mir Mir, niko nije queer, esej.
    Esej zamire kao forma, što je tužno.

5. It's not how good you are, it's how good you want to be
    Paul Arden

i

Glass verre glas
    u izdanju evergreena
    ali to je stručna o staklu kao materijalu u aritekturi

6. Сто година самоће - Маркес

7. Пре једно месец дана сам прочитао све од Кинга, сада читам Фарму лешева од Патрише корнвел, а у кревету ми блеји Артур Кларк: Одисеја у свемиру 2001.
    Када нека пичка дође код мене обавезно се нажуља на књигу.

8. F. Scott Fitzgerald - "Veliki Getsbi" (1925) - ostalo mi još 25 strana

Inače, "Švejka" sam pauzirao za sad, možda nastavim kad ovo završim. Mnogo je velika knjiga, a nije mi naročito interesantna. Tu sam stigao do 150 i neke, a ima skoro 700.

"Veliki Getsbi" mi se dosta sviđa inače, mada očekivao sam da će biti i bolja knjiga, možda me finale na kraju oduševi, evo čim se vratim večeras iz grada, kanim ga završiti.

9. Getsbi je precenjen Jovičiću, ne misliš li tako?
    Sneg-Orhan Pamuk, zasad dobar.

10. Читам Шмељовљеву Неисцрпну чашу и Ничеовог Заратустру.

11. Pa ne znam još kakav je kraj, ali na osnovu ovog što sam dosad pročitao, slažem se da je precijenjena knjiga.

12. Mjah. Skoro sva američka književnost je šitina.
    Da treba planeta sutra da izumre i da se bira nešto kao reprezent književnosti čovečanstva ništa ja tu ne bih tur'la.

13. P.S Ich liebe dich, Sesilija Ahern

14. Bernhard Shlink- Bekstva od ljubavi
    Po pedeseti put.:)
    NIJE romancic ili tako nesto nego skup pricica sa veoma dobrom poentom...
    Slink je, inace, nemacki advokat i u knjigama se uglavnom bavi suocavanjem Nemaca sa posledicama drugog svetskog rata, iz razlicitih uglova...

Ne znam, on me stvarno odusevljava, preporucujem SVE njegove knjige.:)

15. Mjah. Skoro sva američka književnost je šitina

Ako izuzmemo Foknera. Meni je on dobar.

16. Pre tri dana pročitala 'Lovac na zmajeve' i upravo sad sam završila sa čitanjem 'Hiljadu čudesnih sunaca', od istog autora - Haleda Hoseini. I ono, skenj, nemojte da čitate. U grlu mi cela šerpa supe s knedlama.

17. Tačno. Al čitajte, što da ne?

18. Pa ono, vrlo je crno. Apstraktno crnilo čak i za Srbiju. Skinula sam i film da gledam, al kontam da će mi pokvariti doživljaj :)
    Aj da se ispravim. Čitajte ako imate muda da podnesete pesimizam i priču bez srećnog kraja. Priču u kojoj kraj nema kraj i koja počinje krajem.
    (mogli bi ovo da metnu na poleđinu knjige :p)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.