Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. toliko dobrih knjiga, a toliko malo vremena...

  2. Preporuka neka mi treba... Neko kvalitetno štivo o psihološkoj borbi učesnika rata, tj. o psihologiji pojedinca, borbi koju on vodi sam sa sobom, da li da puca ili ne, zašto ne, junakovo razmišljanje o porodici ubijenog, eventualno s nekim zapletom gde junak nakon rata plače nad sudbinom nakon što upozna porodicu čoveka kojeg je ubio u ratu, ili još gore, rat između oca i sina i sl., imate li tako nešto, novijeg ili starijeg datuma, nije važno?

    Anabela Basalo - prostitutkini memoari

  3. Bokser na temi "koju knjigu trenutno čitate" aahahaahhah.

  4. Лабо цхита

  5. Preporuka neka mi treba... Neko kvalitetno štivo o psihološkoj borbi učesnika rata, tj. o psihologiji pojedinca, borbi koju on vodi sam sa sobom, da li da puca ili ne, zašto ne, junakovo razmišljanje o porodici ubijenog, eventualno s nekim zapletom gde junak nakon rata plače nad sudbinom nakon što upozna porodicu čoveka kojeg je ubio u ratu, ili još gore, rat između oca i sina i sl., imate li tako nešto, novijeg ili starijeg datuma, nije važno?

    Na zapadu nista novo mi pade na pamet.

  6. https://s13.postimg.org/e7r0bsgvb/DSC_0171.jpg
    doneli mi danas postom. poceo sam da citam bolanja, odma se vidi da fenomenalno pise

  7. Mucninu sam samo citao i ok je bila. Cim sam je zavrsio :D

    To je sočan detalj koji me ustvari navodi da je čitam. Da počnem pa ću javiti kako ide... :)
    Već sam je jednom počinjala...davno. Tri strane sam tada pročitala.

  8. Sta se desava sa Valdemarom, trebaju mi neka pojasnjenja za majstor i margarita, bulgakov..on.je doktor za te stvari

  9. Bulgakov ti je dr za Bulgakova

  10. Uf mislio sam da ga navatam na pvt, nesto u vezi kraja knjige, sta se desilo sa MM, kakav su to mir nasli, djavo ispada dobar u tom nekom smislu, covek je coveku djavo a djavo i Isus su u nekoj vrsti dogovora i odrzavaju balans..Reko da vidim da li sam u pravu ili ne, tako sam nekako skapirao..sjajna knjiga inace

  11. Postoji teorija da knjiga nije završena i da je "kraj sklepan na brzinu", koliko je to tačno ne znam. Ali osim ovog kraja gde pisac umesto crkvene prestavke raja nudi drugo rešenje u smislu da svako od nas ima svoj raj, lični i jedinstven, kao i pakao - seti se epizode sa čarapicom, nudi još mnogo ideja koje su izazvale dosta negodovanja kod onih sklonih tumačenju vere po strogim crkvenim dogmama. Jedan od meni omiljenih delova jeste odlazak Pilata i njegovog psa u raj - a ideja da životinja ima dušu nije odobrena od zvaničnog hrišćanstva. E da Đavo i jeste dobar jer je u svojoj biti samo pali anđeo.

  12. Srce Tame, Džozef Konrad. Davno sam je uzimao u ruke, ali nisam završio. Sad ću to promeniti.

  13. Palac gore za Peljevina, nisam citao bas tu, ali jesam nekolicinu drugih, mnogo dobro.

  14. Ja čitao Život insekata i Svetu knjigu vukodlaka. Lud lik, predobre stvari piše,

  15. I ja sam Zivot insekata odlicna je, Empire V je dobra, T, Generaciju P (ovo ima i film mada nisam gledao)

  16. TRENUTNO ČITAM KNJIGU MUŠTERIJA BOHOROVE KEVE

  17. lol ^

    Postoji teorija da knjiga nije završena i da je "kraj sklepan na brzinu", koliko je to tačno ne znam. Ali osim ovog kraja gde pisac umesto crkvene prestavke raja nudi drugo rešenje u smislu da svako od nas ima svoj raj, lični i jedinstven, kao i pakao - seti se epizode sa čarapicom, nudi još mnogo ideja koje su izazvale dosta negodovanja kod onih sklonih tumačenju vere po strogim crkvenim dogmama. Jedan od meni omiljenih delova jeste odlazak Pilata i njegovog psa u raj - a ideja da životinja ima dušu nije odobrena od zvaničnog hrišćanstva. E da Đavo i jeste dobar jer je u svojoj biti samo pali anđeo.

    Ok hvala, to je od prilike to. Da Bulgakov je za sebe govorio da je "verujuci nevernik" (i to je mnogo za period u kome je ziveo) tako da otud ta slobodna tumacenja vere itd. Vidi se i veliki uticaj Getea (Faust naravno) premda ima velikih razlika u ulozi djavola i uopste odnosu njega sa ljudima itd..

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.