Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Nisam htela da komplikujem ni sa Geteom, ni sa slovenskom mitologojom. Al otprilike to ti je to. Samo što bi ti Vald to mnogo lepše napisao.

  2. Nije bitna lepota nego poenta, ali da Vald je elokventan i nacitan, on bi objasnio sa objasnjavanjem. Ako imas neku preporuku na slicnu temu napisi..

    Procitao sam oba dela Fausta btw

  3. Oskar je bio furundzija, dovoljno da se ne pronalazim u njegovim idealima lepog.

  4. Nikad cuo za Valda

  5. hahahah hahahahaha Pa ovo mu moram kopirati.
    Hvala ti, bombas, nasmejao si me do suza.

  6. Gdje ćeš čuti, čovjek je limar. Radio mi oluke.

  7. Onda lepo napisi Vlade Limar, kakv vald jbt

  8. Oprosti, moja greška (mea culpa). Al se svejedno ne mogu prestati smejati.

  9. Ili Vladee Zoolof, deluje kao neki jevrejski pisac.

  10. Posle tridesetak strana Mučnine zaključujem da je knjiga veoma dobra. U pitanju je dnevnik. Nema mnogo dijaloga samo praćenje misli i osjećanja povodom in and out događaja. Usamljenik, anti-junak.
    Ako bi ocjenjivali koliko se meni dopada neka knjiga po tome koliko sam misli i rečenica podvukla u njoj onda bi ova bila u rangu najboljih knjiga koje sam pročitala, samo što ovu čitam (aktivan glagolski oblik).
    Kada sam počela da je čitam prije 4 godine ostavila sam je posle nekoliko strana, sada je čitam jednako sporo ali samo zato da bih je čitala duže.
    Ne znam da li bih je mogla preporučiti ljudima koje ne poznajem. Ne znam...Vjerovatno se ne bi sviđela većini. Evo ja bih voljela da neko ubrzo pročita pa da mi kaže.

  11. Posle tridesetak strana Mučnine zaključujem da je knjiga veoma dobra. U pitanju je dnevnik. Nema mnogo dijaloga samo praćenje misli i osjećanja povodom in and out događaja. Usamljenik, anti-junak.

    Đes Vjesna, niđe te nema... To štivo mi je mučno-lepa uspomena iz mladosti. Nije baš da radnjom pleni i dijalozima i deskripcijama prikiva pažnju čitaoca, više je filozofsko delo zaogrnuto u literarno, ko ima živce, nek izvoli. Samo, dosta sam pročitao beletristike bez filozofske pozadine koja bi Sartra svojom skoropanečitljivošću porazila skroz.

  12. Валдемаре, ако видиш ово, можеш ли ми само рећи јел океј да прво узмем седму књигу Златног руна па да се онда вратим на прву и идем до краја? Наишао сам на различита мишљења, неам појма шта да радим.

    Jbg, prijatelju, nisam čitao to Zlano runo, nikad nisam našao vremena, mislim, ogromno je, a Pekića sam navikao da uzimam u pojedinačnim dozama, jedan roman, pa nekoliko meseci pauze, pa opet... Ima u njemu nešto što me odbija, valjda stil, suvoća rečenice, nigde ne klizi poetski koliko bih voleo. Kad razmislim, po pročitanom delu shvatim njegovu genijalnost, ali treba postići kontinuitet da bi se pročitalo Zlatno runo, da ne zaboravim početak dok ne stignem do kraja, a ja svojim tempom čitanja njegovih dela to ne mogu, bar ne još.

  13. kontam te

    i ja ga sve nešto odlažem za kasnije s tim da sam baš puno svjestan da je to zbog tih 3500 stranica

  14. pekić je drkač kurca

  15. Ako hoćeš da se mučiš genijalnim delima koje imaju hiljade strana, uzmi Muzilovog Čoveka bez svojstava, ubija stilom, a još je i nezavršeno, haha, ne znam, može biti avantura za mozak.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.