Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Може бомбаш ал је баш фина женска није оно нека сеоска курава

  2. samo takve i volim, boosanke slabije

  3. Đavo i gospod bog - Sartr. Koliko je drama obima, toliko je i kvalitetna. Preporuka

  4. Mlad čovek a truje se Sartrom :'(

  5. Šta fali Sartru tj njegovom književnom opusu? :(

  6. Drug Raja od kad nema Vosa čita knjige jer nema šta da radi drugo ha ha ha

  7. Ne volim Sartra kao dramatičara. Ako te privlači drama, uzmi Strindberga, Meterlinka, Čapeka, verujem da će te snažnije pogoditi.

  8. Zahvaljujem, stavio sam na listu

  9. Saga o vešcu ko nije čita ne pročita

  10. Američki psiho - Bret Easton Ellis

    Za sada, predobra

  11. bahtin - poetike dostojevskog

  12. Američki psiho je odličan roman.

    Panćera, Bahitin razvaljuje, verovatno naj knjiga o Dostojevskom

  13. Drug raja, ako mi verujes slucajno sam nabasao na ovako dobru knjigu, a inace me podsetilo na roman "Van" od Natsuo Kirino, volim kada roman ima neku skrivenu radnju, neki triler u kojem lik ostaje sam sa svojim ludjackim umom.

  14. Ovo onaj Popović pisao ili kako?

  15. Onaj što će ostati upamćen kao čovek koji je skovao sintagmu Neša Slina i koja se preko noći primila jer je apsolutno i jednostavno genijalna.

    Počeo sam pre par dana da čitam Lavkrafta. Našao sam Planine ludila za kindl i pročitao je baš brzo. Neverovatno je koliko čovek lepo piše i kakav ima osećaj za reč iako piše nešto što je zaista iskonski užas. U par navrata ti stvarno bude neprijatno kad skoncentrisan čitaš. Malo mi čak i krivo što nisam ranije pročitao, toliko da planiram uskoro da uzmem Nekronomikona da čitam, ili možda krenem hronološki celu bibliografiju, pod uslovom da nađem. Preporuka!

  16. Preporučujem Blekvuda, tačnije novelu Vrbe. Istu je Lafkraft proglasio najboljom pričom strave ikad napisane.

  17. Drug Raja u nedostatku Vosa krenuo da čita ha ha

  18. Počeo sam pre par dana da čitam Lavkrafta.

    Za njega sam čula preko True Detective i nijesam mogla ništa od knjiga da nadjem u CG.
    Na sajmu u BG sam slučajno našla Slučaj Čarlsa Dekstera Vorda.
    S obzirom da piše horor, može se reći da je odlično uspio da prenese užase koje je zamislio. Puno užasnije užase od horora E.A.Poa, koji mu je bio uzor.
    Preporuka i od mene.
    Čak ima i lijepih, poetičnih rečenica. Što nikad ne očekujem ni od tog žanra, ni od Amerike. :)

    Evo citat:
    Ali, Marinus Biknel Vilet je gorko zažalio zbog toga što je jednom pogledao dole, jer taj vrsni hirurg i veteran u obdukcionoj sali od tog trenutka više nikada nije bio isti čovek. Teško je objasniti kako je jedan pogled na opipljivi predmet sa merljivim dimenzijama mogao toliko da potrese i toliko izmeni takvog čoveka; jedino što možemo da kažemo je da izvesni obrisi i entiteti imaju moć simbolizma i sugestije koja razarajuće deluje na perspektivu osetljivog mislioca i šapatom mu prenosi strahotne nagovešaje mračnih i tajanstvenih kosmičkih odnosa i neimenljivih realiteta što se skrivaju iza zaštitničke obmane koju nudi obično vidjenje.

  19. Mracnu Kulu krenuh da gutam, stigao do IV toma, malo se zasitio ali nastavicu uskoro. Inteligentan pripovedač King, iznad svega, moram priznati...

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.