Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Džorž Orvel - Niko i ništa u Parizu i Londonu. (toplo preporučujem)

2. Da nemate link nekog dobrog sajta za skidanje knjiga na srpskom jeziku?

3. baneprevoz.com
    mada moj ti je savjet knjizara, mrzim e-knjige

4. Šta će ti na srpskom, meni je lepše da čitam knjige na engleskom koje nisu prevedene i tako izgubile svoju draž, mada volim i audio knjige, kada me mrzi da čitam :D

5. Nije za mene.Hvala,Kolfilde.Hvala,Dio.:)

6. Момо Капор - Књига жалби, оу је.

7. J. M. Simmel - Može i bez kavijara

8. Metro 2033 sam počeo, sviđa mi se za sad...

9. O čemu se radi u Metrou, vredi li je nabavljati za policu?

10. Pa pazi, deslia se apokalipsa i radnja je smeštena u Moskovski Metro 2033. godine.
    Moskovski Metro je inače najveće atomsko sklonište na svetu...
    Ljudi su podeljeni u grupe i bore se za prevlast, Komunisti, Nacisti, Bogataši, itd.
    I sad, glavni lik je kao mali sa nekim svojim društvom otvorio prolaz ka spoljašnosti i kroz taj prolaz su počele da ulaze neke spodobe koje ugrožavaju njihovu stanicu (Ljudi žive na stanicama, to im dođu kao sela)... Jednog dana dolazi lik (Hanter) na njihovu stanicu i popriča sa glavnim likom (koji sada ima 20 godina), da mu zadatak da ode do Polisa (U centru Metroa više stanica se udružilo u jedan veliki grad) ako se Hanter ne vrati do sutra (valjda ide da zatvori prolaz, ne znam)...
    I Hanter se ne vrati pa Artem (glavni lik) kreće svoj put ka Polisu... Usput mu se svašta dešava, postoje i magovi ali ne znam za sad da l' koriste magiju ili samo imaju jake psihičke moći...
    Vrlo zanimljivo je napisano i drži pažnju, ako voliš takav tip knjige onda nabavi za policu, a svakako treba da pročitaš...

11. U, kul, čim skrpim pare -uzimam. :) Danas uzela Oluju mačeva - Dž. R. R. Martin (čitam trenutno) i laži Loka Lamore - Skot Linč (čitam posle). :)

12. projektovanje željeznica...

13. Ja pročitao Hrabri novi svet od Oldusa Hakslija. Preporuka za sve kojima se svidela Orvelova 1984

14. Nula, Charles Seife. Odlicna. Mrzim da citam, ali ova knjiga me je fascinirala. Ko voli pricu o brojevima, beskonacnosti, nuli i raznim teorijama univerzuma, sa sve istorijskom podlogom, svidece mu se.

15. Dejvid Edings-Kralj Murga-Epska fantastika, jebe keve, kao i sve njegove knjige :)

16. "Zlostavljanje", zbirka pripovedaka od Ive Andrića. Lepo piše Andrić, baš mi se sviđa. :)

17. Nije knjiga, al' je odlicna manga. Berserk se zove. Preporuka ko je u tim vodama.

18. Oldos Haksli "Vrli novi svet" - zanimljiva je... Toplo preporučujem :)))

19. Баш слушам ту песму. :Д
    А читам ,,Комедијаше'' Грејема Грина.

20. tim severin- viking odinovo dete

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.