Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Selindžer - Lovac u žitu
    Ta knjiga ne gubi svežinu.
    https://pulse.rs/holden-kofild-kao-melanholicni-genije-70-godina-romana-lovac-u-zitu/

    Početak romana:
    Ako vas zanima sve ovo, verovatno ćete prvo hteti da saznate gde sam rođen, kakvo je bilo moje bezvezno detinjstvo, šta su moji radili pre nego što su me dobili, i još masu takvih gluposti a la David Koperfild, ali nisam baš raspoložen da pričam o tome. Kao prvo, sve mi je to dosadno, a osim toga, moji bi se momentalno oduzeli kad bih rekao išta ličnije o njima. Poprilično su osetljivi u tom pogledu, pogotovo otac. "Dobri" su i sve - ne kažem - ali stravično su osetljivi. Uostalom, ne bih sad da pričam čitavu moju autobiografiju ili nešto. Ispričaću samo ono ludilo kroz koje sam prošao.

    Kraj romana:
    Žao mi je što sam tolikim ljudima pričao sve to. Znam samo da mi nekako nedostaju svi o kojima sam pričao. Čak i Stredleter i Ekli, na primer. Mislim da mi čak nedostaje i glupi Moris. Čudno je to. Nemojte nikad nikom ništa da pričate. Ako to uradite, odmah će početi da vam nedostaju, svi oni.

  2. žao mi je što niste više banovani gospodine

  3. Aksel Munte - San Mikele (ispovest slepog lekara). Jedna od onih sjajnih knjiga koju je nemoguće svrstati u bilo koju kategoriju, sama sebi dovoljna.

  4. https://youtu.be/FV1BfUP2S3U
    F. M. Dostojevski – Njetočka Njezvanova (nedovršeni roman)

    Izdavač: Rad, Beograd 1979. godine

    Tragična sudbina junaka iz ove knjige maestralno je dočarana perom Dostojevskog, jer on je taj koji to najbolje čini. Jegor Jefimov je živeo kratko i tragično i ostavio je teški trag na poćerku Njetočku Njezvanovu.

    Muzičar Jefimov bliske osobe potčinjava sebi i svojoj umetničkoj ličnosti, načinivši od svog talenta fetiš i opravdanje sopstvenih životnih neuspeha. Sudbina tako neobičnog čoveka prikazana je iz perspektive sasvim mlade Njetočke, koja je verovala u njegov dar i radi očuha bila spremna čak i na prestupe, što je bilo poslednje iskušenje njene psihe.

  5. bote zasto bombardujes preporukama kad niko nece ni citati ni slusati ni gledati bilo sta na racun tebe

  6. zašto ga to pitaš kad nije programiran da ti odgovori?

  7. De, de, ako se zabroji, počeće ispočetka

  8. Arčibald Rajs - Čujte, Srbi

  9. Arčibald jutro posle konzumiranja mlađahne moldavke - Čujte, svrbi

  10. Arčibald mamuran - Ćut'te, Srbi

  11. Arčibald VAJS - LGBT Srbi

  12. Arčibald nutricionista - Ćurke, Srbi

  13. Arčibalt Deretić - Ujke = Srbi

  14. Arčibaldo chef - Ćufte, srbi

  15. Arčibald Borhia - Trujte, Srbi

  16. Arĉibald zanatlija - Kujte, srbi

  17. Arčibald Dajs - Kocke Srbi

  18. Arčibald Najs - Molim vas sada lijepo, Srbi

  19. Arčibald Šeki - Engleski pederski isprdak Arčibald Najs

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.