Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Sumrak idola je vrh knjiga. Jebem li ga ja volim Ničea pa ga volim, možda jer ga kapiram skroz... taman me obesili na trgu.

  2. A ja šta čitam? Pih ja jedva pismena.
    Čitam Voajerizam za početnike

  3. Marfijev zakon | Artur Blok
    https://youtu.be/w91unMePtyU
    Legenda kaže da sve potiče iz američke vazduhoplovne baze Edvards u Кaliforniji, gde su se tokom Hladnog rata izvodili razni eksperimenti. Godine 1949. je izvođen projekat pod nazivom MX981 sa namerom da se ispita sposobnost ljudskog organizma da izdrži značajna ubrzanja, odnosno Ge-silu. Test je koristio dresinu na raketni pogon postavljenu na šine i hidraulične kočnice za zaustavljanje.

    Početni test je izvođen sa lutkom vezanom za sedište dresine, ali je u nekim testovima učestvovao kapetan Džon Pol Stap. Tokom izvođenja testa se postavilo pitanje pouzdanosti instrumenata koji su merili sile kojima je bio izložen kapetan Stap. Marfi je predložio elektronsko merenje naprezanja na sigurnosnim kaiševima koje bi služilo kao mera sila. Marfijev pomoćnik je postavio žice i davače, a proba je urađena prvo sa šimpanzom.

    Davači su pokazali nulte vrednosti. Postalo je jasno da je nešto pogrešno postavljeno, i ubrzo utvrđeno da su svi davači okrenuti naopako. U tom momentu, legenda tvrdi, je Marfi izgovorio sudbonosne reči. Prema jednom drugom inženjeru, koji je prisustvovao eksperimentu, Marfi je krivio za grešku asistenta govoreći, "Ako ovaj momak može išta da pokvari, pokvariće!"

  4. TUPAC - Ivo Andrić

  5. F. M. Dostojevski – Večni muž
    https://youtu.be/PENvuWNqJOQ
    „Večni muž“ je novela velikog ruskog pisca Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, koja je prvi put objavljena 1870. godine u časopisu Zora. Zaplet novele vrti se oko složenih odnosa između Veljčanjinova i Trusockog, muža njegove nedavno preminule bivše ljubavnice.

    F.M. Dostojevski – Gospodin Proharčin
    https://youtu.be/AKn13CCJY3A
    Gospodin Proharčin je pripovetka Fjodora Mihajloviča Dostojevskog koja je prvi put objavljena 1846. godine.
    Inspirisana je istinitim događajem. Priča opisuje život tvrdice Proharčina. On živi izuzetno loš život, skromno jede i spava na dušeku direktno na podu. Njegova gazdarica i ostali stanari ga žale. Međutim, posle njegove smrti, oni su na kraju otkrili da je čovek bio, u stvari, bogat i dobrovoljno je živeo siromašno. Svoje bogatstvo krio je u dušeku...

    Dvojnik | F.M. Dostojevski
    https://youtu.be/eC6T4Q7DMno
    "Dvojnik" je drugi po redu roman Fjodora M. Dostojevskog. On se bavi unutrašnjom, psihološkom borbom glavnog lika, koji se konstantno susreće sa drugim čovekom, fizički njemu identičnim, ali samouverenim, agresivnim, ekstravertnim, nekim ko ima apsolutno suprotne osobine od onih koje karakterišu protagonistu priče. Ovaj dvojnik počinje da preuzima kontrolu nad njegovim životom.

  6. Tačno sam se nakanio Eragon čitati, pa ćemo videti.

  7. Oldos Haksli - Vrli novi svet
    https://youtu.be/ZPja0W0t1SA
    Oldos Haksli (engl. Aldous Huxley; Godalming, 26. jul 1894 — Los Anđeles, 22. novembar 1963) je bio engleski pisac i jedan od najistaknutijih evropskih esejista 20. veka.
    Njegovi „romani ideja“ zasnovani na esejističkim modelima rasprava i sukoba načela.

    U romanu "Vrli novi svet" opisuje se društvo koje funkcioniše na bazi masovne proizvodnje, psihološke manipulacije i (zlo)upotrebe principa Pavlovljevih refleksa. Zahvaljujući razvoju reproduktivne tehnologije, čitave generacije ljudi stvaraju se u epruvetama i unapred se određuje ko će pripadati kojoj klasi (kasti) ljudi, shodno obradi sprovedenoj još u fazi razvoja fetusa.

  8. Svetislav Basara - Uspon i pad Parkinsonove bolesti

    DOBITNIK "NINOVE" NAGRADE ZA NAJBOLJI ROMAN - 2006.!!!

    Originalna groteska prožeta autentičnom Basarinom ironijom o Svetoj bolesti i njenim posvećenicima, apostolima i protivnicima...
    Demjan Lavrentjevič Parkinson, izumitelj strašne bolesti i glavni junak ovog romana, umire od iscrpljenosti 1947. godine u logoru na Kolimi pod lažnim imenom Nikolaj Nikolajevič Kuznjecov. Do tog dana on pokušava da iz perspektive čudne bolesti promeni okolinu, sastavljajući fragmente odavno razbijene celine integralne slike sveta, u stalnoj borbi sa himerama istinske bolesti i lažnog zdravlja i njihovim invertovanim ulogama kao paklenim okosnicama sunovrata sveta u revolucije, ratove, ezoteriju i alhemiju.
    Ova knjiga je roman koji je povremeno istorija i istorija koja je povremeno roman. Granicu između žanrova, istine i laži jedino može da odredi hrabar čitalac.

  9. Erdogan Redžep - Knjiga koja ne postoji

  10. Uporiste Stivena Kinga.

  11. Parazit-Artur konan dojl/horor price.dobro je.

  12. Bata Sale vratio si me u djetinjstvo, tu sam knjigu čitao na raspustu između osnovne i srednje i dan danas se sjećam strašnog Rendala Flega

  13. Ja se secam i filma iz 3 dela, svaki po 3 sata.

  14. Mini serija, gledao i plašio se.

  15. Inače, pogledao sam sve ekranizovano od Kinga. Sem klasika - šošank, isijavanje, zelena milja - skoro sve ostalo je golo mudo.

  16. Pardon, nisam Kulu Tame, serem im se u crnca u ulozi.

  17. Ladno na YT cela u dahu
    https://youtu.be/gUb-wx5PO3A

    Valja li ona novija iz 2020, vidim slabo ocenjena a solidna ekipa u kastingu

  18. https://www.documentcloud.org/documents/1173808-elliot-rodger-manifesto
    Šmokljo želim tvoj hot take o ovom remek delu. Nisam pročitao, niti nameravam al prelistao sam prvi pasus i deluje kao nešto što bih periodično izlistavao na WC šolji. Y'know, to help my bowel movement

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.