Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Дела времена, Џон Бранер, ел' чито ко да продискутујемо?

2. Danas posle čkoli navratio do Doma sindikata pošto je u toku sajam knjiga i kupio Zajedno sami od Marka Šelića - Marčela i knjigu o Doktoru Hausu odnosno o toj seriji. Posle sam prolazio pored biblioteke i navratio da uzmem Pseće srce od Bulgakova.

3. Славомир Настасијевић - Деспот Стефан

4. Miljenko Jergović - Ruta Tannenbaum

5. Šta kaže Miljenko? Je li bobina?

6. Tek sam sinoc poceo.

7. Aleksandar Grin Pacolovac. Nekih 5-6 priča, nije loše.

8. Majstor i Margarita. Biće dobro.

9. Čitam na pdf "Mi deca sa kolodvora Zoo" ali mi ne ide pdf, moram nabaviti knjigu :D

10. Majstor i Margarita <3
    Čitam mrtve duše, i jako mi je žao što poslednjih godina nemam koncentraciju i prestajem da čitam knjige posle sto strana. Jako iritantno.

11. "Година прође, дан никад"

12. Citao sam skoro, a nisam imao kome da kazem, pa cu ovdje: "Importance of being earnest", drama od Vajlda. Kratke misli, duhovite, jednostavne, nedvosmislene, a natjeraju te da pretreses sve svoje stavove oko izvjesne teme. Veliki je smeker bio Vajld.

Inace drama je strajizam, earnest - Ernest ovoono, pa ako nadjete na engleskom citajte, a ako ne, imate film sa onim glumcem slatkim.

13. Pročitao "Jebo sad hiljadu dinara", sviđa mi se i priča i stil i poruka. Nego mi nešto ne leži ta ratna priča, uz dosta muke sam je čitao, razvlačio knjigu 3 dana.

A čitam trenutno Timor Mortis, Selenić roditelj.

14. ''Legende sa kraja vremena''.
    Zanimljiva knjiga, sadrzi vise prica.
    Neke od prica su pomalo predvidive i nemaju neku preteranu radnju (dakle nista epskih razmera), vec prate zivote razlicitih ljudi koji naseljavaju Zemlju u tom nekom poslednjem periodu njenog postojanja, prikazujuci mentalitet tih ljudi, njihove hirove i susrete sa ljudima koji su dosli vremepolovom iz nekog drugog vremena.

15. E znam da sam klinac i ne znam da li je već bilo. Ali čitam Mortal Engines od Philipa Reeve i dobra je. Oce da me ubiju svi sto citam deciju knjigicu. Imaju jos 3 nastavka. Komercijala. SF. SteamPunk i tako sve to.

16. The Adventures of Huckleberry Finn od Marka Twaina.

17. Dnevnik Adama i Eve, Mark Tven.

18. Preporučio bih Pseće srce od Bulgakova i Psihoanalitičara. Prva knjiga je kritika boljševizma u satiričnom delu. Stvarno odlična knjiga koje se čita u jednom dahu s obzirom na to da ima svega 130 str. Najveća mana druge knjige je ritam koji opada, ne konstantno, ali u jednom trenutku je knjiga baš napeta da bi već u sledećem ritam žešće opao, ali daleko od toga da joše napisana. Preporuka za sve ljubitelje pisholoških trilera.
    Inače ovih poslednjih nedelja sam uglavnom uzimao stripove, od Helboja do Zagora, mada sam uzeo i Andrićeve znakove pored puta kao i Krvavi put smrti od Svena Hasela. To sam uzeo zbog jedne epizode Mister No-a, pošto mi zbog te epizode dunulo da čitam neki ratni roman.

19. jovan ćirilov - majke poznatih

20. Druge Rajo, kako ti se dopala Doktor Haus? Meni bila mnogo jaka kacam čito, skinuo sam tih 350 strana za jedan dan, onomad. A od Marčela sam više očekivao, sranje je ta. Sad je izdao i treću, tako sam čuo. Realno, on ne bi prodao ni 500 knjiga, da nije steko ime na drugi način.
    Od ovih što sam skoro čito Grad lopova preporučujem, ko nije čitao. U opkoljenom Lenjingradu, dezerter i lopov mogu da prežive jedino ako generalu nađu 12 jaja da napravi tortu za ćer, u vreme kad niko nije pošteno jeo više od 6 meseci. U knjizi koja je čitljiva baš, opisane sve glavne teme: ljubav, prijateljstvo, izdaja, oproštaj...
    I od Hoseinija kad bi neko našo na netu u pdf formatu ovu što je izašla pre par dana, treća njegova. Mislim, nemam pare da kupim, a boga pitaj kad će da doće u gradsku. :)

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.