Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
a ja cu ti kao sto bi i dolgoruki uradio oprostiti...
А за то време Тургењев седи код куће и размишља: "Достојевски је нервозан човек. Ако кажем да је његов роман лошији може и да ме закоље. С друге стране, Толстој је гроф. Боље да се ја не петљам у то. Ма нек се носе!"
И исте те ноћи неприметно отпутова у Баден-Баден.
Ja se opet vraćam Robertu Muzilu, roman Čovek bez svojstava, ali ne preporučujem nikome ko nema živce, ko ne voli mnogo književnost, i razočara se kad otkrije da je roman od dve iljade strana u stvari nezavršen. Ali Muzil je genije. Možda je bolje za početak uzeti čitati njegove pripovetke, ili Pometnje pitomca Terlesa. Tu je malo sažetiji (jedno sto puta sažetiji, bukvalno :)
Uzmite ovo izdanje
http://www.knjizara.com/Pometnje-pitomca-Terlesa-Robert-Muzil-142688
Reko' kad ste već svi počeli da navodite, daj da se i ja uključim =] (1)
Da, zaboravio sam to da napomenem, mada, te strogo književne kritike me i ne zanimaju mnogo, retko ih čitam. Čitao sam jedan esej vladike Nikolaja o Dostojevskom i Ničeu davno i bio je poprilično dobar, koliko se sećam.
(1)zoki smajli
vladika nikolaj o ničeu i dostojevskom, meni ovo zvuči kao totalni fijasko
Šta znam, moguće, moram naći ponovo negde, ranije sam gutao takve tekstove, kad sam bio mlad i zelen.
ma da, čuo kako se mladi fašisti potkivaju neautentičnim cenzurisanim ničeom, pa i on digo nogu.
vladika nikolaj o ničeu i dostojevskom, meni ovo zvuči kao totalni fijasko
koga boli kurac kako tebi zvuči. knjiga je užasna.
celivaš mi čmarni miro, skotoložniče
ajde ištvanska volino, naduvaj mi intelekutalno mudo na 20 bara
Iz Mladića
Šta je ovo, fan klab Dostojevskog? Pređimo na Tomasa Mana. Al kurac hoćemo, pošto dve trećine i ne zna ko je on.
Bila sam manja kad sam čitala Smrt u Veneciji i uništila me je od dosade. Ali od kad sam veća, nijesam ništa čitala od njega pa ne mogu da komentarišem. :D Šta njegovo da stavim na listu?
Zar nema tema Dostojevski?!
ja imam zelju da procitam carobni breg..kubio bih tu knjigu ali ima samo neko luksuzno izdanje od 8 hiljada cini mi se..bas bih procitao nesto od tomasa mana ali ga nema jbg
https://www.academia.edu/8632420/Lexical_Matches_between_Sumerian_and_Hurro-Urartian_Possible_Historical_Scenarios
http://i539.photobucket.com/albums/ff353/zvezdoctac/kosa_zpsda22c7ee.gif?t=1412917474
Jeste povremeno Man dosadan. Ja preporučujem Čarobni breg, fantastična knjiga koja počinje da bude zanimljiva negde oko šeststote strane :) Za utehu, ima ih oko hiljadu :)
serem ti se budućem ljagavom okotu napravljenom labavim kurčićem u sirotinjsku cicvaru, protuvo reakcionarska, isti si ko tvoji govnjivi preci koji nikad nisu stigli da jebu jer su ih moji preci rasejali po šumama i gorama ko poslednje kerove a od njih si nastao tako što su im rođaci međedi i vučine i bivoli izjeli učmala muda i israli po brdskim černozemima i močvarama iz kojih si izmileo tako posran isto ko i oni dok su kao poslednje kolaboracionističke pičke bradate i ljotićevske i ustaške bežale, dok su moji dedovi čistili zemlju od vaški, gnjida, legionara i fašista aj-kar-mela aj karmeela
JEDAN JE KAPIČIĆ JOOVO
aj karmela loolool
Oni koji nisu čuli za njega treba da se drže podalje od ove teme.
On što ume da ispriča priču, teško ko ume. Izbor građe za dela mu je vrhunski. Skoro završih Izabranika (Holy Sinner), poslednji njegov roman; odlična parodija na srednjovekovne mitove, vešto prikrivena ironija (ne kao Kandid lol), Edipov kompleks, Frojd, religijska pitanja greha i pokajanja, svega tu ima.
Čarobni breg planiram ponovo da pročitam, vrhunska stvar, a nikako da nađem vremena za Josifa i njegovu braću, a ne mogu ni da je pronađem nigde.