Prijava

Da preporučim onda Ćela Askilsena, nije ovde nešto prevođen, Geopoetika je skoro izdala izbor njegovih kratkih pripovedaka, Ništa za ništa. Ciničan je, mračan, otuđenje, hladnoća, društvena kritika. Imam neku njegovu staru zbirčicu pripovedaka, iz doba komunizma, piše da je po ubeđenju komunista, nisam siguran koliko je tačno. Uglavnom, prilično je dobar.

Šta sam još čitao zanimljivo skoro, Šinći Hoši, japanski SF, kratke priče, preteča Black Mirrora, ali mnogo duhovitije. Zbirka se zove Divno nebesko telo, objavila neka mala kuća, Besna kobila, mali tiraž, ali može da se nađe. Čita se ko da jedeš čips, ali ti stomak ne ostane prazan :)

“Radnja filma prati Obrada, bibliotekara kotorske gradske biblioteke, koji uprkos okolnostima da čitalaca skoro i da nema, s velikom pažnjom i ljubavlju radi svoj posao”, opisuju iz FCCG ovaj dokumentarac.

http://www.vijesti.me/caffe/bibliotekar-snimljen-u-kotoru-1015081

E, Meśa, držim onu tvoju knjigu na stolu sve vreme, nikako da je započnem, kao maca oko slanine, samo moram da završim jednu iz biblioteke da mi ne bi slali opomene. Teško mi nešto u poslednje vreme da se koncentrišem na duge forme.

Koja je kazna za nevraćanje knjige na vrijeme, preslišavanje zadržane da bi mogao uzeti sledeću?

Злочин и казна. Ај нек ми неко спојлује у пвт. Досадни дијалози до зла бога а оћу само да видим кога Раскољников убија и шта се збива на крају.

Koja je kazna za nevraćanje knjige na vrijeme, preslišavanje zadržane da bi mogao uzeti sledeću?

Novčana, deset dinara dnevno po knjizi, ali pošto držim još četiri, a mrzi me da iz Obrenovca idem do Beograda samo u biblioteku da bih vratio četiri, i posle opet da idem da vratim petu, to se gomila, nakupi, a već mesec dana kasnim, pa to je zasad oko 1500 din, a za te pare mogu da kupim dve knjige, e jebi ga.

а оћу само да видим кога Раскољников убија и шта се збива на крају.

Ubije babu zelenašicu, posle ga savest muči, a i inteligentan policijski inspektor, hoće da prizna, neće, ubedi ga riba da prizna, dobije minimalnih osam godina u Sibiru, riba ode s njim u izgnanstvo.

Хвала валде леђендо

Ja sam popizdio ok sam čitao odnosno završio zločin i kaznu, jer na kraju piše 'knjiga prva', o majku ti rekoh majčinu jebem... tojest babušku. tako da ne pročitah do kraja jer drugi dio nisam imao.
a ovaj što oće da mu se spojluje knjiga, svaka čast.

Onda nemoj da čitaš Kafkin Zamak.

Evo novo pravilo teme, Vald.
Da postuješ odje kad počneš novu knjigu. U par rečenica da nam javiš o čemu se radi. Možeš toliko, na kratko. Nijesi ulazio godinu dana.
Za?

Da li ste svjesni svega da mogu da Vas iznabadam glavom?

Pročitao na Vjesninu preporuku od Aldousa Huxleya - Vrata percepcije, sad sam uzeo da čitam od njega Vrli novi svijet, pa javim šta i kako.

Što se tiče Vrata percepcije, živjele droge:)

Gledaj divljaka sto cita knjige. Nemoj da se uvredis, samo mala uvertira u Vrli novi svet.

Evo završavam, ali na tabletu, to kao da ne računam da čitam, ali čitam uveče pred spavanje, Utov dnevnik, Branko Belan. Hrvatski disident, bio dobar režiser, nešto se zamerio komunistima, sjebali ga, i morao da se posveti pisanju. Zamjatinovska antiutopija, kao Mi, za sada mislim da će biti hepiend. Malo stereotipno, ali nije loše za jugoslavenski SF.