Kad je covek zaludan onda cita ovako teme unazad, pa vidoh i misljenja o Bukovskom...
Pojedine pisce (ajde i umetnike) ili razumes ili ne razumes i kraj. Ja citajuci Bukovskog jebacinu i ne primecujem, ali se uspevam da osetim to o cemu on pise.
Isto je i sa Hemingvejem, razumemo se.
A, kad citam Tostojevskog i ostale ruse (sa izuzetkom Turgenjeva), povraca mi se , supljosavrsena kicerica kao i ona crkva sa zutozelenom uvijenom kupolom.
Dok citam Lovkrafta osecam koliko se on u stvari plasio smrti, grozio mraka, i strepeo od drugih rasa i naroda.
"Travnicka hronika" je bliska savrsenstvu, ne mogu da zamilslm kako je moguce napisati nesto takvo.
Uglavnom Bukovski...
Treba ga citati onako kako je on i pisao. Na mahove, razocaran, sam, pijan...
Price o obicnom ludilu.
Hahaha, Orvelovu fenomenalnu, ali fenomenalnu prvu i nepravedno zapostavljenu knjigu "Niko i ništa u Parizu i Londonu".
Preporučeujem svima bez obzira na uzrast. Svaki problemčić koji trenutno imate u životu, čitanjem ovih redaka, nestaće bez traga :)))
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
Ivan Bunjin - "Život Arsenjeva"
ic oukej, dobio je nobela za ovo djelo
Prava za odmor, stepe, seljaci, ljubav, priroda..Malo monotona. Nobel se dobija za celokupno književno stvaralaštvo ;)
Jan Potocki-Rukopis nadjen u Saragosi
Preteca Lovkrofta, Poa i Kinga, prvi covek koji se kobejnovao iz pistolja u istoriji, napisao taj jedan roman ali dobar...
A mogao sam ja ovo kao definiciju?!
A u kurac...
Čitam uporedo ove tri:
Frederik Begbede - Ljubav traje tri godine,
Donato Karizi - Šaptač, i
E. L. James - Fifty Shades Darker.
Prva je zanimljiva, druga odličan triler, a treća je do jaja za vežbanje engleskog.
Aaaa znam, al' prema nekim kritičarima, ovo je vrhunac njegovog stvaralaštva. ;D
Žan Delimo - Strah na zapadu, opet.
Melkijades je rekao sve tako da ću dodati drugi put nešto preporuka, ali sada na primer Anatol Frans - Ostrvo pingvina.
E da, konačno krenuo da čitam:
Rob Huna od nekog Geze Gardonjija, na preporuku ortaka.
Toni Parsons - Ljudi i dečaci, pročitao prvih 50 strana za sad, knjiga jednostavno.. nemam reči e
Stranac pročitan, prelazim na zamak, od Kafke.
Stranac je vrhunska knjiga, obavezno je pročitati. Počinjem da čitam od Hesea, Stepski vuk.
Jukio Mišima, Zlatni paviljon, oddddlična!
Kad je covek zaludan onda cita ovako teme unazad, pa vidoh i misljenja o Bukovskom...
Pojedine pisce (ajde i umetnike) ili razumes ili ne razumes i kraj. Ja citajuci Bukovskog jebacinu i ne primecujem, ali se uspevam da osetim to o cemu on pise.
Isto je i sa Hemingvejem, razumemo se.
A, kad citam Tostojevskog i ostale ruse (sa izuzetkom Turgenjeva), povraca mi se , supljosavrsena kicerica kao i ona crkva sa zutozelenom uvijenom kupolom.
Dok citam Lovkrafta osecam koliko se on u stvari plasio smrti, grozio mraka, i strepeo od drugih rasa i naroda.
"Travnicka hronika" je bliska savrsenstvu, ne mogu da zamilslm kako je moguce napisati nesto takvo.
Uglavnom Bukovski...
Treba ga citati onako kako je on i pisao. Na mahove, razocaran, sam, pijan...
Price o obicnom ludilu.
Zen budizam i psihoanaliza - d.t. Suzuki i erih from
ko je spoznao boga ili imao neko iskustvo za koje misli ili nije siguran u vezi sa mističnim neka pročita ovo, ja sam razjasnio neke stvari sa sobom
Marko Vidojković - Bog ti pomogo. Gotivna je upravo zbog toga sto je dosta stvari u njoj drugacije u odnosu na druge knjige.
Борислав Пекић - Време чуда
sacam počela neku na poljskom, ne'am pojma o čem' se radi, al valjda će valjat', čim počnem razumijevat' :D
andrzej stasiuk - "dziewięć"
Paulo Koeljo - 11 minuta hehe
Hahaha, Orvelovu fenomenalnu, ali fenomenalnu prvu i nepravedno zapostavljenu knjigu "Niko i ništa u Parizu i Londonu".
Preporučeujem svima bez obzira na uzrast. Svaki problemčić koji trenutno imate u životu, čitanjem ovih redaka, nestaće bez traga :)))
Начи књига плаћа школарину?
Pa daaa, čitaj pa ćeš videti!