Koju knjigu trenutno čitaš?

1. "Ime Ruže" je odlična!
    Ja čitam "Straža! Straža!" od Pračeta.

2. - Irvin Jalom - Lečenje Šopenhauerom
    - Erazmo Roterdamski - Pohvala ludosti (gotova)
    - Anatol Frans - Knjiga moga prijatelja (gotova)
    - Moris Meterlink - Plava ptica

3. Već dve godine maltretiram sebe nameravanjima da dohvatim Prusta, ali za njega mi treba makar tri meseca, a za tri meseca mogu svoj um da zajebavam na mnogo više različitih načina. Ali počeću jednom. Valda :)

4. "Konjska usta" - Džojs Keri

5. Paul Feyerabend - Against Method: Outline of an Anarchistic Theory of Knowledge

6. а знам Достојевског као пророка, као апостола, као мученика, као песника, као философа. Многостраност његовог генија поражава. Свечовечански широк и дубок, он припада свима, али и сви припадају њему. Он је толико човек, толико свечовек, да је свима род: род Србима, род Бугарима, род Грцима, род Немцима, род свима људима на свима континентима. У њему има свакога од нас, те сваки може наћи себе у њему. Својом свечовечанском саосетљивошћу и љубављу он је свима свој.

Ми људи живимо у свету двоструке реалности: физичке и духовне. Шта је то физичка реалност? – Материја. А шта је материја? Има данас физичара који тврде да материја, уствари, не постоји; постоји само нематеријални праелектрони и фотони. А духовна реалност, шта је то? – Душа. А шта је душа? Нешто непосредно дато нашем бићу, нешто чему не знамо ни суштину ни облик.

kad se popovština uhvati prdoklačenja hahah
    oplako sam

7. Don Kihot od Manče
    Servantes

8. Kortasara, Školice

9. Nameravao sam da uzmem Školice, stalno se nečim drugim okupiram. Valja? Trebalo bi da iščitam i Fuentesa i Onetija pa da završim sa Gaučosima.

10. Odličan je, mada veoma neobičan. Radim prebacivanje sa ekavice na ijekavicu na tom prevodu, pa ne mogu da uživam u potpunosti, jbg... Ne znam zašto sam ga do sada potpuno zaobilazio, a recimo Sabata i Borhesa gutao. Moraću malo da ga uzmem u obzir.

11. Dobar je Kortasar, uz Markesa i Borhesa u suštini pokrenuo latinoamerički bum. Ne leži mi Sabato nikako, čitao Tunel i Abadona i ne mogu dalje, ne varim ga. Ako imaš vremena posveti se Benedetiju i Felisbertu Ernandesu.

12. Hvala na preporuci :) Što se tiče Sabata, jeste Abadon malo smor, ali O junacima i grobovima mi je jedna od najupečatljivijih knjiga koje sam pročitao. Ako nađeš vremena, nećeš se pokajati.

13. Naći ću - u suštini samo to i radim :) Nameravao sam da se pozabavim Solženjicinom, Beketom i Le Kleizoom u neko naredno vreme, ali neću zaboraviti. Kakva je tebe pošast naterala da prevodiš sa ekavice na ijekavicu?

14. Nikakva, napravio sam program koji 90 posto tog posla radi automatski, pa sad to radim kao uslugu nekom liku, hoće da izda dole negde u Trebinju u nekom svom prevodu na ijekavici, i testiram malo program, da vidim gde šta još može da se popravi.

15. Bolje nabudži nešto da peče roštilj i palačinke :)

16. Заиста не знам, можда би се више исплатило роштиљање него ово моје... Хм.

17. Jel moze neko da mi preporuci neku dobru knjigu tipa "Kum"?
    Volim te price kad neko pocinje sa dna, pa ide ka vrhu. Jos ako je kriminal, tim bolje, ma da ne mora da bude. :)

18. Jel moze neko da mi preporuci neku dobru knjigu tipa "Kum"?
    Volim te price kad neko pocinje sa dna, pa ide ka vrhu. Jos ako je kriminal, tim bolje, ma da ne mora da bude. :)

Evo, probaj ovo?
    http://www.staraknjiga.com/knjige/biografije---memoari---se%C4%87anja---dnevnici/6/slobodan-milo%C5%A1evi%C4%87,-godine-raspleta/1012

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.