Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Harald Vajnrih, Leta. Dosadna pametna knjiga o pametnim ljudima koji su nešto dosadno rekli o pamćenju i zaboravu, sa akcentom na zaborav.
Ostavi Vladetu Jerotića, on ti je užasan eklektik. Umesto da čitaš njegovu papazjaniju, čitaj ono što on citira. Mnogo je zanimljivije. Mada možda malo zahtevnije.
Сергеј Јесењин - Песме и Поеме
jesenjin je kralj.
evo preporuke: orvelovi eseji. ja citam neke, "Shooting an elephant" na primer. Je li citao ko "Niko i nista u Parizu i Londonu" da mi kaze kako mu se svidja.
Jos jedna vrhunska prica: "Penal colony" od Kafke, bas mi se dopala.
На западу ништа ново :)
Čitajte Leonida Andrejeva. Na primer njegove pripovetke: Eleazar, On, Juda Iskariotski. I čitajte njegov kratak roman: Priča o sedmorici obešenih. I još čitajte njegove drame : Život čoveka i Pseći valcer (ovu poslednju možda još možete pogledati u JDP-u). I nemojte se uplašiti ako pročitate nešto suviše strašno. A Eleazar je najstrašnija priča koju sam ikad pročitao. I priča On je strašna.
Ne čitam ovo, ali moram da preporučim: Emil Sioran, Pad u vreme. Užasna, užasna, užasna dobra knjiga.
Све што живи ожиљак има,
Још из дјетињства , посебан ,ран.
Да нисам песник, ја међ свима
Био бих хуља и лопов знан.
Ђе није краљ, легенда.
Моја профанка српског обожава неке детаље и генерација мог бураза смишљала детаље да би им дала петака :)
Па је било да је Јесењин педер а он јебао ону балетанку како већ ?
Да се Иво Андрић није поклонио публици и тако :)
Плач био
Džordž Martin - Sudar kraljeva.
Što je Dzordz Martin popularan na vukajliji , jeboteee
Браћу Грим.
Vatikanske ubice, dr Alberto Rivera
И кака је? Де си нашла то, живота ти? :)
Толстој- Хаџи Мурат
Ovaj pisac je bio sveštenik, jezuita u Vatikanu, pa odlučio da kaže istinu o poslovima rimokatoličke crkve od najranijih vremena do sad. Ako su podaci istiniti, stvarno da se čovjek zaprepasti. :) No ja sumnjam da su. A knjigu sam pozajmila.
Борислав Пекић - ''Беснило'' - опака књига. Опака...
Стивен Кинг - ''Notte Buia, Niente Stelle'' - да побољшам знање италијанског
Majstor i Margarita od Bulgakova
bil brajson - iščezli kontinent...
zaratustru od frederika nickog, po treći put. kolko se produbljuje knjiga vremenom, sada je skoro pa orgazmičan osećaj, da poželiš da se nikad ne završi knjiga već da se večno vrće na isto, ko je razumeo shvatiće ovu nazovi-pošalicu ekeke
tako je govorio W von L
:)tako je govorio