U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Ма мени је бенЏ кева... .:)
Sta znam...Benc radim radi reda,jer je to osnova za grudi,ali ne preterujem,gledam da pogodim svaki deo sise.Najjace mi kad gledam one paljevine kad stave kilazu da se useru i onda im jedan pomaze da podisnu jednom i kad bolje pogledas,vise vuce onaj sto g aprati nego sto on izbacuje! :D
Управо.
Što 'no reče jedan moj drugar koji je tako jednoj paljevini pomagao na benču: ''Više ja nabih biceps, nego on grudi''. :)
То је навикавање ЦНС-а на килаже :)) а имате и случај негативних понављања на бенчу када се ставе веће килаже од максимума и раде се само спора спуштања док спотер, а мораш и ти нормално, вуче горе.
Dok sam radio regularni benč, sise mi nisu napredovale. Tek kad sam se prebacio na giljotina benč. Ali ne kažem da je klasični benč loš, samo da ima i boljih vježbi.
A većina srpskih vikend ratnika i sezonskih vežbača se u negativna ponavljanja razume u pičku materinu, tako da to otpada. :D
Шта ти је сад па то? :)
+1
Benč na vrat. Uhvatiš široko, laktovi poravnati sa šipkom, teg polako spuštaš na grkljan ili malo niže. Kad ti se šipka tu nalazi, istegneš sisu maksimalno, a onda tom sisom dižeš gore. Radi za gornji srednji deo grudi. Samo mene jebe rame koje mi se upali pre toga. Moram nekad da prekinem sa radom zbog nesnosnog bola, ramena otkažu, iako bi sise mogle garant još ponavljanja.
http://www.youtube.com/watch?v=szeeYvbHFGA
Ја кацам радијо бенч са укрштеним ногама у ваздуху, као на видеу, рекле ми тамо домаће теретанџије да тако сјебавам леђа, а волим тако да дижем зато што тада не напрежем доње трбушњаке и немам проблема са дотичном килом. Па, јел правилно или не?
И шта радити за ону линију између две сисе?
Eh da, to sam zaboravio da kažem, ja ne dižem noge dok ovo radim. I sad, mišljenja o tim podignutim nogama su oprečna, ja stvarno nemam pojma, tako da čekaj Lakija, Skočka ili Šedija.
Cepati masu. Ta linija je prostor između dva pektoralisa, i ona će postati vidljiva kada dobiješ masu na sisama. To nije mišić. I naravno ima veze sa definicijom, što manji bf, bolja linija. Mada je 80% toga vezano za razvijenost sisa. I što je bolji gornji srednji deo sise, bolja je linija.
Benč sa užim hvatom pogadja najviše taj deo za liniju medj' sisama, mada gadja i triceps, naravno.
Па то, знам да су и уски склекови добри за трицепс и ту линију, тј. развијају средњи део сисе...
Такав положај рамена и шипке, као код гиљотине, јебе рамена, бар по речима доста људи кои се разумеју у то, страда rotator cuff, рамени зглоб није дизајниран за такву кретњу. Мада, од толико људи сигурно је неко приметио то ваљда до сада, значи можда и има нека зачкољица ту, нисам упућен.
А тај бенч са дигнутим ногама и спуштеним је следећа ствар. Неки бодибилдери дижу ноге у ваздух како би смањили стрес на доња леђа, и искључили остатак тела у рађењу бенч преса и тиме само погађали груди, правећи од бенча изолациону вежбу.
Поверлифтери, а и већи део популације, раде са ногама на поду, и ноге као и читаво тело учествују у подизању тежине. Цело тело је под напоном, затегнуто, прави се мост, учествују на разне начине, ноге, доња леђа, латисимуси, рамена, трапези, трицепс, наравно груди, и то омогућује дизање веће килаже. Тако ја бар то видим, можда има и других мишљења.
А какав је ризик од повреде?
Не знам за кои питаш, али код оба бенча, и са ногама на поду и у ваздуху, тешко можеш да се повредиш, једино да имаш false grip, онај где палац не закључава шипку, па да ти склизне и падне на груди, поломи ребра, или на врат па те убије, лоло, има и цепања пекова али то код већих тежина....
Мислио сам на онај са ногама у ваздуху, да ли сјебава доњи део леђа, пошто су ми тако рекли?
-.- ......
Дакле не. Или сам ја у тешкој заблуди .....
Da... Pa ja vam kažem, osetim nesnosan bol u ramenu dok to radim. Ali ja sam visok, imam dugačke ruke, to je manje više normalno. I ramena me bole i kod drugih benč preseva za grudi (jebote, ne boli me pri uskom za triceps). Dok druga koji je patuljak ramena ne udaraju.
Inače, tu vježbu preporučuje Vedran Jakšić, bivši hrvatski bilder i veliki stručnjak. Probaću uži hvat pa ću videti kako deluje na ramena.
Znas kako,ja sam u osmom osnovne radio sve zive vrste sklekova i garantujem da sam imao najbolje sise za moje godiste,aj da ne preterujem,jedne od najboljih.I za divno cudo,sada radim normalno,kao i svaki trening,ne zalecem se nesto,a i dalje su jake kao zemlja!mada sam nabacio koje kilo u poslednje vreme sto se jebeno primecuje,jebem ti ove slave,msm ne slave,nego hranu koja ide uz njih! :D
E da,da se nadovezem na ovo od ranije vase,uski sklekovi JEBU! :D Pocepaju sise maksimalno... :D