Teret@n@

1. Sad kad sam dosta olakšao retko ko bi rekao da sam ikada i išao u teretanu jer mnogo ljudi može ovako da izgleda i bez nje, jedino gde se primećuje je što su mi grudi malo izbačenije za ovu kilažu nego kod drugih.

2. Тренираш спорт а имаш амбиције и ставове билдера :) то разграничи прво, или једно или друго, стим у вези бираш и режим тренинга. Важно је имати циљ, детаљан план тренинга и испуњавати зацртане планове.
    Као прво, купи пар прасића, позови Стефана Тотића https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/530009_10151093886141030_955973078_n.jpg да то уреди и исече и навали :)) мало ти је то на твоју висину, а амерички фудбал, коју год позицију да играш, тражи снагу, масу. Наравно требаће ти доста времена за то, да се не лажемо. Машине и справе ти не требају. Ко што Таз рече, вратило, разбој, сталак за чучањ, клупа, бенч клупа, бучице, шипке, тегови, стим што бих додао лег прес машину, и нека ливада где можеш да трчиш.
    Детаљније сутра....

3. Sad ste me iznervirali moram i ja da pišem nešto :)

Prvo Skočko, dobrodošao nazad!

Drugo, ajde nek mi neko objasni, pošto ja il' sam idiot vrhunski, onaj baš kvalitetan, ili neko bacio neke zajebane magije na mene.

Idem u teretanu oko 4 godine. Cenim da imam odlično znanje o svim aspektima ( Ishrana, odmor, vrste treninga, suplimentacija,bla bla..).
    10 godina sam trenirao košarku, igrao na poziciji beka.

Pre 4 godine sam imao otprilike, šta znam, 60 i nešto kila.
    Sad imam jebenih 70, ponavljam misernih BEDNIH JEBENIH 70 KILA PIČKA IM MATERINA.
    Visok sam 190.
    Znači počo sam da pomišljam na samoubistvo već, ovo je nepodnošljivo. Ne izgledam ja loše, naprotiv, ljudi mi bukvalno ne veruju da imam ispod 82, 83 kila. Kad kažem da imam 70 oni kažu '' ne seri bre, ne radi ti vaga sto posto''

E, sad, cilj mi je da imam nekih 90-95 kg, s tim što bih posle ja radio dosta na eksplozivnosti jer kad dođem u BG na faks planiram da počnem MMA da treniram.
    Protekle 2 godine sam mnogo pojačao ishranu. Istraživao sam, učio, pročitao ceo jebeni internet, pitao ljude, raspitivao se, pravio planove i pridržavao se planova.
    Jeo sam ko stoka, i još uvek jedem ali KURČINA 70 pa 70.
    Radio 2 godine programe za masu, menjao program na svakih 2,5-3 meseca, radio i pametno i jako. Znači isplaniram kako-šta, i onda kad uđem u teretanu razvalim se da posle ne mogu da gledam na oči. Motivacija mi nikad nije bila problem, velika sam paljevina. Spavao sam i više od 8 sati dnevno, i to uvek gledao da legnem što ranije.

Dok sam trenirao košarku mislio sam da ne dobijam masu zato što se mnogo trošim na treninzima, ali evo ima 6,7 meseci kako ne treniram ja sam spao sa 72 na 70. Šta koj kurac?!?

Jedno vreme sam uzimao whey i kazein, pisao sam ovde, dobio odobrenje od Thazza da je dobar program, sve to ispratio- za dve nedelje se merim 78 ( + 6 kg za dve nedelje opaaaaaaa) ja ne verujem, reko šta kurac, ujutru sam se merio, nisam pio vodu, dal moguće za dve nedelje 6 kila?!?
    Kad sam potrošio proteine, posle mesec dana merim se ja- 70..

Kažu mi neki ljudi da kao do 22. godine neću moći da nabacim masu, a onda ću naglo da dobijam težinu ali ja ne vidim neko logično objašnjenje zašto bi takav mehanizam postojao.

E sad: Dal sam ja normalan?
    Dal se ovo dešavalo nekom od vas?
    Šta da radim koj kurac?

Potpuno sam siguran da sam sve treninge radio dobro, od početka sam imao ljude koji su me navodili na ispravne stvari, dosta sam učio o svemu tako da odbacujem mogućnost da ne radim pravilno bilo koji deo, bila to ishrana ili trening.

4. Ma neću bre da treniram ozbiljno američki fudbal, to samo kratak period, od septembra bodibilding.

5. E da, evo za repere malo mog ličnog trolovanja na 9fagu, neko isprozivao DMX, stiže reakcija u obliku mog duplog fejs profila ( BANE PAIN), ne znam ko je od vas gledao novog betmena, uglavnom svaka rečenica mi ima konstrukciju kao u filmu, a ovi debili ne mogu da provale jebote nego me i dalje napadaju da rep nije muzika. I to oni u '' rokeri'' u kariranim košuljicama+starke+gitara-za-ukras-ne-znam-da-sviram lolololol

http://9gag.com/gag/5055081?fb_comment_id=fbc_10151013447688359_23194986_10151013750128359#f2fee5dbe8

6. DCX, da nisi bolestan?

EDIT: Mislim, ako već sve radiš savršeno, može samo neki poremećaj da bude ili da imaš pantljičaru.

7. Брате, једино логичко решење је да не уносиш довољно протеина. Што се тиче ММА, ако мислиш озбиљно да тренинраш, не ваља ти да идеш на 90 кила, крв ћеш да пропишаш док скинеш то, ако мислиш на неко такмичење...

ЕДИТ: Од 20. јуна до 10. јула сам добио 3.5 киле на тежини (иако сам био на мору 10 дана, ништа нисам радио), и дођем на 60. Од августа се разбијам у теретани плус једем ко ненормалан (2 гр. протеина по килу) и малопре узмем да се мерим - 60.

8. Onaj osjećaj kad je ovaj DCX bog otac! :D Sinoć čitam nešto taj poster, kad sam video da seru za DMX-a odmah sam skočio k'o paljevina i odmah skapirao da je Bane neka zajebacnija u njegovom tonalitetu. Ne kapiram kako retardi ne mogu provaliti. Ja sam posle prve poruke skapirao. Hteo sam da se raspravljam, ali ne vredi. Retko kad sam video da neki reper napada metal, rok, punk ili bilo šta (doduše, ima i takvih), a rep je redovno napadan od strane svakoga. Još kad vidim da napadaju legende poput X-a, povraća mi se.
    http://prntscr.com/dvjw3 - Evo mog komentara sa mog FB profila. :)))

Ко што Таз рече, вратило, разбој, сталак за чучањ, клупа, бенч клупа, бучице, шипке, тегови

Jao da, zaboravio sam stalak, iliti kavez. Možda i najvažnije od svega sam zaboravio. Izvinjavam se.

Dalje, za DCX-a. Jako je dobro što sa 70 kg izgledaš k'o da imaš više. Kapiram da onda nemaš nimalo sala ili veoma malo (doduše, i ne mo'š imati mnogo sala na tu visinu). Ja sam sa 70 kg izgledao k'o da sam ust'o iz groba nakon šest meseci horizontale i mirisanja ljubičica odozdo. To jedem k'o stoka je jako relativno. Uzmimo dakle da imaš sredstva. Na 70 kg ti je potrebno 210 gr proteina (3g/kg). I onda povećaš na 225 gr kad budeš imao 75 kg, a na 240 kad budeš imao 80 kg. I tako stalno. Trudi se da bude oko 3g po kg telesne težine. I to drži konstantno. Dalje, visok si, to znači da možeš da trpaš UH. Riža i testenina su sveti gral. Oko 6, možda i 7 gr po kg telesne težine (najveća koncentracija ujutro, pre i posle treninga). Ako bude previše - smanjiš, ali iskreno ne vjerujem da će biti. Masti... Mo'š da uzmeš one Omega kapsule, a mo'š i iz ribljeg ulja u tunjevini. Dobra ideja bi bila da uzimaš onaj Imlekov sir Moja kravica jer ima 3.8 gr masti na 100 gr, taman za ektomorfa. Ako ga mešaš uz testeninu - odličan je. I taman ostaviš pola sira za poslednji obrok. Kazein ti ne treba ako ovako radiš. Od suplemenata whey i dekstroza, omjer može 1:2, ali ja uzimam 1:1. Ovo je isto relativno, ne odgovara svakom ista količina šećera. Wheya trpaj oko 50 grama. Posle treninga (pola sata - 45 minuta nakon PWM-a) jedeš belo/crveno meso kuvano ili na teflonu bez masti. Ili jaja, ali kuvana. To znaš, al' eto da napišem. Šta ću kad volim pametovati. :D

E, sad... Uh takođe povećavaš. Proteini su ti konstantni sedam dana u nedelji, ali UH možeš rotirati. Danima kada ne treniraš možeš izbaciti jedan ili dva UH obroka, ali i dalje gledaj da si u energetskom suficitu. Uh kao i proteine, takođe povećavaš kako kilaža ide gore. Dakle, možeš na svaka 3 kg, ali i na svakih pet.

Za trening je rečeno. Osnovne vježbe, samo malo izolacije i to je to. Kardio, naravno, maksimalno jednom sedmično. Od dodatnih suplemenata ako imaš love, neki kreatin ako ti on pomaže (meni ne), ili BCAA i glutamin. Zavisno od mogućnosti. Osam sati odmaranja i bez nerviranja. Najvažnije da uneseš sve nutrijente unutar 24 sata. Da li će to biti kroz 6-7 obroka (najbolje bi bilo kada bi moglo) ili kroz 3-4, manje je bitno. Važno je da uneseš, npr, zacrtanih 250 gr proteina, 600 gr UH i 50 gr masti.

Kažu mi neki ljudi da kao do 22. godine neću moći da nabacim masu, a onda ću naglo da dobijam težinu ali ja ne vidim neko logično objašnjenje zašto bi takav mehanizam postojao.

I najvažniji savet... Ne slušaj Renata. :D

9. Pisao sam vec previse puta da sve sto pitate ima u knjigama,ja sam tu samo da vam kazem u kojim knjigama da trazite odgovore koji vas interejsuju,a ne da vam prepricavam knjige!Ajde lenstine knjige u sake!

@Pisem uz vetar:ako bas hoces da treniras i u teretani dok treniras americki fudbal preporucujem ti Built like a badass od Joe Defranco.Skini,istampaj imas sve objasnjeno ko za debile.Ja sam ispratio to i nisam bio slomljen posle treninga,ali nije bas ni jednostavno.Napreduje se fino,jos ako ubacis npr.kreatin ili neki preparat na bazi kreatinabog da te vidi! Ukratko to je predvidjeno kao dodatak za sportiste,cilj je snaga. A kasnije kad batalis americki fudbal skini knjigu od Christiana Thibadeua Dr. Jekyl and Mr. Hyde.Po mom misljenju to je biblija za bildere! Samo, ko je jos blesav da studira knjigu od 200 str.(osim mene naravno) ;P Mada ni Westside for skini bastards nije losa zamena za ovu od kristijana...

@DCX:prvi problem za vecinu ljudi koji imaju problema sa dobijanjem mase je sto ne jedu dovoljno ili dovoljno cesto ili preteruju na treninzima.Zvuci poznato? Ukoliko stvarno jesi neki genetski frik ili imas pantljicaru nema ti pomoci.Samo hormoni...
    Kad kazes jedes ko stoka na sta mislis? Sta tacno jedes i koliko? Najbolje se napreduje kad se sve izbalansira. Skini lepo "dr. jekyll and mr. hyde",sveti pise.Imas i godisnji plan treniga,i ishranu i suplementaciju,cak i AAS,sve detaljno objasnjeno.

A sad, na citanje!
    A evo malo zanimljivog stiva za radoznale:
    http://www.defrancostraining.com/articles/38-articles/65-westside-for-skinny-bastards-part3.html

10. Hvala na savetima, idem u toku ove nedelje da se testiram na parazite, daj Bože da ih imam, onda bar znam šta nije u redu.

Built like a badass

Westside for skini bastards

+1 DeFranko jebe.

ko je jos blesav da studira knjigu od 200 str.(osim mene naravno

shady, brate, kad bi ti znao koliki sam ja fanatik, kad me nešto zainteresuje gutam znanje :)

THAZZOV POST DA NE KOPIRAM SVE

Znam sve to brate, proteine sam uvek računao i jedno vreme sam čak išao i na 4g/kg, a UH sam onako, od oka, ali uvek gledao da unosim više od proteina. Neka 70-30 razmera recimo.
    A što se tiče bf-a, nikad nisam merio ali kontam da sam '' in my prime '' imao oko 4 posto, majke mi, video sam ljude koji imaju i po 3 posto i slični smo, svih 8 trbušnjaka mi se vide, čak i oni donji celi, i ona dva gore mala što se kriju uvek pičke male, kad ispravim ruku po ramenima mi se krateri pojavljuju, usekotine baš duboke, svaki mišić mi je bio EKSTREMNO izdefinisan, kad stegnem latove vide mi se i međurebarni mišići, ko Konan sam bio. Reče mi jednom jedan lik '' ti si savršeno građen, još samo kad bi imao još jedno 10 kila'', rekoh hvala, sad si me utešio do mojega.
    Sad kako ništa ne radim, mislim da sam nagruvao bf ali još uvek sam ispod 10.
    I da, imaš odgovor tamo kod DMX-a :)

E, Laki proveri u prvom postu teme linkove ka knjigama, mislim da su nekoliko nefunkcionalni.

11. ej ljudi, prosirio sam se dosta u ramenima od sklekova i tegova, el imate neku ideju kako da se vratim u relativno normalno stanje ?

12. ej ljudi, prosirio sam se dosta u ramenima od sklekova i tegova, imam samo 16 pa mi se ne svidja to, el imate neku ideju kako da se vratim u relativno normalno stanje ?

Drkaj i levom i desnom i trudi se da trzaj ne ide iz podlaktice i zgloba već iz ramena. Otprilike dve sedmice ovakvog tretmana i biće u redu. Ali moraš obavezno drkati naizmenično. Ako budeš koristio samo jednu ruku postaćeš neproporcionalan (samo jedna strana će se vratiti u prvobitno stanje).

13. http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24997356.jpg

Ovo ko kad me riba pita '' A el neću od ovoga da se nabildujem?''
    - Nećeš ako ne preteruješ, zajeban je treadmill..... -.-

14. ХАХАХАХАХАХА, ОВО МЕЋЕМ НА АВАТАР! :)

15. Hahaha, odgovori na Pekijevo pitanje plode :) !

Thazz, za takvu ishranu + suplemente je potrebna jedna jaca srpska plata, ako se ne varam?

16. takvu ishranu + suplemente je potrebna jedna jaca srpska plata, ako se ne varam?

Ja suplimentaciju pokrivam veoma uspešno parama iz drugih izvora:

http://readtheprospectus.files.wordpress.com/2011/03/texas-hold-em-poker.png

lololololol

17. Peri d platapus-Nije smesno, neki ovde nikako da se prosire :'(

18. Само бих изнио своје искуство неко:

Обично кад људи кажу да једу као стока, не једу него им се чини.
    Знам по другу овом, он сједне и првих пола минута само трпа, а не поједе сто грама, и онда иде на фејд аут и заврши јело за 3,4 минута или га растегне 7-8 али једе као тица...
    Обично тако бива да се њима чини да једу као стока, али ето...

Друга ствар, рече децеикс спава по 8 сати итд, ево ти ја као чисти примјер, не водим здрав живот, не спавам по 8 сати, замијенио сам дан за ноћ, пушим итд, па сам се поправио скоро 20 кила за годину дана.
    Почео сам да тренирам и да једем више, после тренинга поједем 4-5 јаја на око уз додатак сира, кечапа итд, додуше јео сам и касно, што јелте није здраво, али се добија на килажи да јебе мајку.
    Нисам пазио на исхрану у виду мјерења, гледања колико што има калорија, протеина, угљених хидрата апсолутно никад, али једна ствар која ми је велика бољка је да откад завршим јело свако мало бројим вријеме кад сам последњи пут јео и све се бринем ДА НЕ СПЛАСНЕМ итд...

Видио је Лаки слику, упоредба мене од прије годину дана и данас, ја сам се себи смијао :)

Дешавало ми се да једем по 4,5,6 пута дневно...

ДАкле ја који не водим здрав живот, који пушим, који мијењам дан за ноћ, уз то се и пије итд могу да се удебљам, а ви не можете, дај не зајебавајте него набиј тамо кобасице роштиљске и додај мајонеза и гована, па ћеш да видиш како може да се удебља :)

Мислим да мршави људи треба да једу што више, не гледајући број протеина, калорија итд, е кад добију макар неких 10 кила више, онда треба обратити пажњу на исхрану...

19. SMarko bgate, nije isto udebljati se i lepo se popuniti. Možeš i od piva da se naduješ i dobiješ stomačinu i nekoliko kilograma, ali ko to želi?

20. Па нисам се ја удебљао само него попунио, добио сам масу, нисам добио стомачину :)

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.