U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
U porodici imam vojno lice, covek je krenuo od akademije, zavrsio Elektrotehnicki fakultet i vec je u penziji (uopste nije mator). Jedino sto je njega zadesio rat '90-tih (sto ne verujem da ce se ikad ponoviti). Dobio je stan i zivi lepo. To je ono sto ja znam.
Тест професионалне оријентације је за две врсте људи:
- За оне који су толико глупи, па не могу да провале шта их интересује
- За оне који су апсолутно незаинтересовани за своје школовање и лењи, па иду по систему ''дај шта даш''. Не препоручујем.
Vule, što se srednje vojne tiče, potpuno sam neobaveštena, ali zato mislim da je vojna akademija najbolji izbor, jeste veoma teška, ali ne plaćaš ništa, ukoliko si dobar student imaš 'državni džeparac', kada je završiš odmah dobijaš posao a ni plata nije loša ;)
onaj test profesionalne orjentacije koji sam ja radio je cista sprdnja.Pitanja su bila tipa da zaokruzis koliko te zanima ukrasavanje torti i inkubacuija pilica i rezultat mi je bio da volim biljke i zivotinje,kao i ekonomiju,nista konkretno.Ali ipak bi trebao da ga uradis jer te nista ne kosta da probas...
@Insolent defender
Bio bih ti zahvalan ako bi se raspitala za to.
@Svi
Opet hvala sto ucestvujete u temi i pomazete mi.
Vule, upisi vojnu skolu ako bas to zelis ali budi siguran da si je upisao iz pravih razloga. Meni se cini da ti zelis da ides na vojnu akademiju jer si na nekog svadbi cuo pesmu Rada Jorovica "Zene vole oficire"
http://www.youtube.com/watch?v=q4habniIsCg
a to je pogresan razlog da izaberes tu profesiju.
Ma jok bre kakav Rade Jorovic, mene zenske vole i ovako :), nego mnogo volim to ali nemam bas neke informacije, pa rek'o ovde ima ucenih i obrazovanih ljudi koji mogu da mi pomognu.
Ok, Vule, šaljem jednom pilotu ova tvoja pitanja, pa ću da postujem njegov odgovor.
P.S. Da li se još nekom, da prostite, pojebala ova stranica, ili haluciniram?
da prostiš izjebala se i kod mene.
Је л сад у реду?
Bravo Marijana! :)
захвалнице примам само у форми плусева :)
Ne može plusevi, malopre si imala 1000 više, što si izbrisala? :)
Bravo Mare! A, jel znaš i televizore da popravljaš?
наравно.
Test profesionalne orjentacije je sada unapredjen i nije onakav ko sto je nekada bio!Vas je pregazilo vreme!
Vule, zajebi ti ovaj test što ti Šana preporučuje, pouzdaniji ti je test sa Fejsbuka "Koji pos'o je za tebe!!!DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD:::::::::::::::::::))))))))))))))))))))))))".
Vule, ti si mlad i znam da se mlađima više sviđa vojska, imam brata od ujaka, na kraj ovoga mjeseca ide u vojsku na obuku 3 mjeseca, pa ako to prođe, dobija posa' vojnika za platu. Za vikend je slobodan. Mlad je 18-19 godina ima. Čak veli i da bi u Avganistan poša', i veli "Ja bi samo reka' "Alahu egber" i ne bi me dirali." Znam... A rođak ga je odvikava' od toga, jer zašto da mi se neki pinco dere kad mu se kurac digne, a i ako ne prođe obuku, reka' je da će ga svi oni koji su bili u vojsku i koji išta znaju o vojski zvat' pičkom.
Ja što bi uradio na tvoje mjesto: upisa' bi srednju bilo koju, ionako se sve iste, i onda na neki lak fakultet i zajebavaš se, jebeš dranje ujutru i namještanje posteljine opet samo ako je onaj do tebe zajeba' za centimetar svoju posteljinu.
hahahah
Vule, evo odgovora koji mi je pilot poslao:
"Pa gde si ti teacherk-a..hehe..sta se radi? Ja sam poceo pre 10-ak dana da radim i mogu ti reci da je vec smor na poslu..
Pazi ovako..ja sam davne 1990 konkurisao u Vayduhoplovnu Gimnaziju u Mostaru i tada je bilo sve drugacije..mislim pregledi su trajali celu sedmicu - ali to su u startu bili pregledi za pilota - zato je i bilo tako detaljno..sada mislim da to vise nije slucaj jer su sada svi polaznici Vojne Gimnazije u BG-u (posle raspada stare Juge sve gimnazije su se stopile i presle u beogradsku - ona je ranije bila opsta gimnazija - bolje receno Kopnena) isti smer..oni se tek tokom skolovanja u zavisnosti od rezultata, discipline i zdravlja naravno odlucuju ko ce ici za pilote, prasinare, mornare...mi smo na ulaznim testovima imali milion psiho testova, testove inteligencije, ostale zdravstvene pregleda - ukupno 5 dana..od fizickih provera bili su: skok u dalj iz mesta, zgibovi, trbusnjaci, trcanje..sada koliko je bilo potrebno za prolaz stvarno se ne secam..od provera znanja imali smo samo matematiku i test provere opste kulture..
Elem, to se verovatno sve promenilo u medjuvremenu a i konkurencija vise nije zestoka kao nekada..samo neka konkurise ako to zaista i zeli i to je to..ako ne uspe (sanse su veoma male za to jer se poslednjih godina i ne javlja mnogo kandidata) - mislim ako ga odbiju saznace na vreme i moci ce da upise neku normalniju skolu..
Veliki pozdrav i znam da nisam bio od neke pomoci ali to je zaista sve sto znam..davno bese ta 1990..omatorilo se.."
Jbg, kao što vidiš, moji đaci nisu baš juče izašli iz vojne, tako da ne znam koliko smo ti pomogli, ali se nadam da si dobio bar neke odgovore.
Vule, samo napred. :)
Nema smisla da ti mi kenjamo i drzimo predavanja "zasto da" i "zasto ne". Tvoj je zivot i odluci sam. Dobro se informisi, pripremi (kako i planiras), udji to hladne glave i bice sve okej!
Srecno! ;)