ИЗВЛАЧЕЊЕ из лењости, и повећање продуктивности

1. Ok je skroz ovo što je gugutka napisao.

2. Ok je skroz ovo što je Pezos postavio.

3. слажем се сгоре наведеним

4. Mislim da je Manijak u pravu

5. Ово што је Гугутка писао је честа појавао. Пролазио сам кроз то, пролазим и сад, извлачим се, па се опет вратим, примирим се неко време, па опет кренем даље. Потребна нам је пауза, али не да траје предуго.
    И ово је 1000000000% тачно:

Ono, da ne bude da sam samo kenjao i jadao se, da dam i neki savet, jer sam se uspešno čupao iz ovakvih situacija.
    1. Jednostavno nemojte ni da izgovorite na trenutak ono pedersko pičkarsko "Neće nikad da bude ok kme kme kme" jer biće veoma brzo.
    2. Nemojte da se skroz povlačite i asocijalizujete. Radite stvari i preko kurca, biće kad-tad ok.
    3. Dovoljna su ova dva. Vreme ostalo reši.

Уколико одустанеш од од овога, изгубљен си заувек. Пуцао сам неколико пута током факса, спасла ме је гитара, али и спорт. Чак и кад ми је учење гитаре није ишло од руке, чинио сам животињске напоре да наставим, то је био чист мазохизам, међутим, то је покренуло низ добрих ствари код мене.

После опреације, невероватна воља за животом ме је терала да оздравим (ваљда сам ја био мање уплашен од људи око мене). И опет ме је музицирање психички подизало и регенерисало.

Нико не може психички боље да лечи него човек сам себе.

6. Lijame, gledaj ovo, bukvalno sam ovo procitao pre par dana i intenizivno razmisljao o PROKASTRINACJI od datog momenta, ovo je veoma opasan problem i plasim se da ne iskopnim zbog njega...

edit: u fazonu mogu da skocim, ali nmg da odredim mesto odraza..to mi je poteskoca

edit: nisam lenj nego jbg!

7. Sve te razumem, prijatelju. Moram da zahvalim Keltu od srca što je stavio ovaj blog na GMO temi. :D
    Smajli stavljen tek tako, nije uopšte smešno. nelol
    Prvi članak apsolutno opisuje ceo problem. Od reči do reči.

EDIT

edit: nisam lenj nego jbg!

Pa to se valjda zove lenj. Ali nije stanje u kojem neko želi večno da bude.

8. imam i OCD, to dvoje kad se udruze show :D

9. Au, tebi je baš gadno. To je baš najgora kombinacija. :D
    Čekaj sad da završim ovaj drugi članak do kraja (onaj o rešenju nisam ceo pročitala pre kačenja, o ironije). Nešto sam davno čitala za perfekcionizam i zašto je loš, ako hoćeš, mogu ti poslati u PVT ako nađem.

Ali ovo stvarno vredi čitanja, ljudi.

10. Citala sam da samo disciplina resava stvari. I organizacija. Motivacija je prevara veka :)

11. a dobro nije bas ko u filmovima :D

@arlekino

tako je arelkino motivacija i optimizam su g-o-w-n-o!

12. Citala sam da samo disciplina resava stvari. I organizacija. Motivacija je prevara veka :)

Jeste, ali postepeno, i nikako se ne sme gledati iz perspektive nekoga ko ne zabušava. Ovaj lik je jako iskren. I sam je takav, još nije ni na pola puta, (što se i da zaključiti jer su mu svi članci jasni i sažvakani do bola, dakle sati gubljenja vremena sa neproduktivnom temom na internetu za koje vreme si mesto toga isto tako mogao da sažvaćeš i kako treba savladaš nešto za posao), ali kaže da je ipak bolji nego prošle godine. U drugom delu SJAJNO opisuje sve poteškoće koje te zadešavaju. :)

The average day in a wannabe author’s week and a real author’s week looks almost the same. The real author writes a couple pages, laying a brick, and the wannabe author writes nothing. 98% of their day is otherwise identical. But a year later, the real author has a completed first draft of a book and the wannabe author has…nothing.

13. sajt je fenomenalan. si procitala ona dva za a.i.?

inace, ne cimajte se za lenjost, ponekad je tesko motivisati sebe. ali ako mislite da ste lenji, imate jednu veliku prednost a to je da kad pritisne nesto ili se pojavi neki cilj ili motiv niste ni svesni koliko energije mozete da izvucete jebem li ga otkud, ali odjednom ne prepoznajete sebe dok ne ispunite cilj, a onda opet nazad u samozaljenje zbog prokrastinacije.

ovu osobinu sam video iskljucivo kod lenjih ljudi. i ja na lenje ljude ne gledam kao na nekog kog mrzi da radi nego kao na nekog kom nije ponudjen dovoljno dobar motiv, ili je ponudjeno nesto ispod njegovih 100% mogucnosti, a on nije budala da radi 100% za nesto sto moze da zavrsi sa 10%.

ne trazite precice do povecanja produktivnosti, trazite cilj i motiv, i produktivnost ce da prati. skoro sam, sa 29, 30 god ukapirao ovo.

14. ocu kazem, prihvatite sebe kao lenju osobu i stavite tacku na to, to je mnogo dublje od rituala kojim se zavaravate da nesto kao produktivno radite ako ne morate.
    ako nikad ne budete imali motiva da to prekinete, taf lak, ali strpljivo i doci ce do toga.

15. sajt je fenomenalan. si procitala ona dva za a.i.?

Jesam. U dahu. Posle i još neke. Definitivno dobro štivo. Objašnjenje ''psihologije'' AI i ono kako mi vidimo progres i zašto će nas takav način razmišljanja uhvatiti totalno nespremne je bilo SJAJNO objašnjeno.

inace, ne cimajte se za lenjost, ponekad je tesko motivisati sebe. ali ako mislite da ste lenji, imate jednu veliku prednost a to je da kad pritisne nesto ili se pojavi neki cilj ili motiv niste ni svesni koliko energije mozete da izvucete jebem li ga otkud, ali odjednom ne prepoznajete sebe dok ne ispunite cilj, a onda opet nazad u samozaljenje zbog prokrastinacije.

Desilo mi se tri puta, za nešto što smatram ogromnim dostignućem. I dalje ne mogu da verujem kako sam bila to uspela, jednom je još bilo za jako kratko vreme.
    Ali i taj osećaj ispunjenosti kratko traje, jebem li ga.

16. ovo

Ali i taj osećaj ispunjenosti kratko traje

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.