Kako povećati ocenjivanje?

1. сад сам направио дефку, тј пре 12 минута и има скор 1-2, очај, није што сам у минусу него што тако мало оцена.

2. сад сам направио дефку, тј пре 12 минута и има скор 1-2, очај, није што сам у минусу него што тако мало оцена.

Реално, тако буде још горе. Не знаш да ли ти је лоша дефка или их само мрзи да читају. Кад имаш на пример 5:34 знаш да дефиниција курцу не ваља а овако јок.

3. ПА ОВО ЈЕ КАО ДА ГОМИЛА ЋЕЛИЈА РАКА РАСПРАВЉА О ТОМЕ ЗАШТО ИМ ПРЕТИ ПРОПАСТ
    АХАХАХАХАХАааа

Иронија је да на овом сајту постоји тема "Трансфер блама".

4. И одговор на моје последње питање је:
    ДА

Da, najdraži su odgovori na pitanja koja sam sebi postaviš. :)

5. Али само погледајте нове дефке, све неке глупости, нису дефке, џаба сам се мучио.

6. ПА ОВО ЈЕ КАО ДА ГОМИЛА ЋЕЛИЈА РАКА РАСПРАВЉА О ТОМЕ ЗАШТО ИМ ПРЕТИ ПРОПАСТ
    АХАХАХАХАХАааа

Иронија је да на овом сајту постоји тема "Трансфер блама".

Sad vec smaras.

7. Нек модератор обрише гомилу дефки на почетној, тј на најновијим дефкама, све неке лејм и фејк дефке...

8. Sad vec smaras.

Кад ми ово каже неко ко саветује читање дефиниција, онда сам га стварно угасијо, олололо.

Ево нећу више, праштајте. Остављам вас да склопите стратегију за ИЗВЛАЧЕЊЕ Вукајлије.

9. mesanje definicija i postera od samog pocetka (gde se na postere pokusava primeniti neko pravilo kvaliteta sa definicija, i obrnuto), je ucinilo da definicije postanu plice.

ko je i malo upucen u entropiju, moze lagano ga provali zasto je to.

sa jedne strane imas definicije, za koje moras biti (da bi ocenio pravilno):
    1. pismen.
    2. da mozes da stvoris sliku u glavi.
    3. strpljiv da izdvojis u proseku vise od 10-20s po definiciji.

za postere trebas biti:
    1. polu pismen.

samim tim sto je potrebno znaaaatno manje energije za gledanje postera nego za definicije (da uopste ne pocinjem o naporu koji je potreban za pravljenje necega), ako je to u istom kosu, odvuci ce prvo najgluplje na jednostavniju stranu, zatm prosek, i na kraju polovinu najkvalitetnijih autora odvuci na postere, a drugu polovinu oterati sa sajta.

sam koncept vukajlije sa definicijama i posterima ce vremenom potpuno ubiti definicije, koje ce ostati kao arhaicni deo sajta (kao vukajlija govori npr), ako se to vec nije ni desilo.

elem, nema vajde, dokle god imas manje od 1cm rastojanja izmedju linka "definicije" i linka "posteri", definicije ce da zamiru polagano.

sve ovo gledati kroz "posetu", koja je vrlo bitna za ostanak sajta, i doneti sam zakljucak kako ce biti :)

10. jer je moja ocenjenost sasvim solidna shodno broju pratilaca.

A da nema pratioca, vjerovatno ne bi imao takve ocjene to mogu da ti garantujem. Kaizen mora nesto duradi.

11. Ono što se meni čini kao dobra stvar je motivisanje dobrih početnika.
    Znači - čitaš defke, vidiš neku koja može proći, autor ti potpuno nepoznat. Pogledaj ko je taj autor, ako je tek počeo - pohvali ga u komentaru. Stavi ga u pratnju. Pročitaj ga - možda dobije 5-10-50 pluseva. Ako to svako ko ima solidan rang uradi za 5-6 autora, oni će se osećati važnije, i imaće motiva da pišu, a samim tim što su u pratnji imaju veće šanse da dobiju više pluseva.
    Dobrog autora početnika pohvali na forumu, pošalji mu savet na pvt, stavi u komentar. Pomozi mu da bude bolji autor i da lepše piše.
    Svakom autoru koji dobije ovakvu pomoć preporuči da i on to radi za druge autore za koje misli da su dobri, na taj način će možda i on da se više angažuje i možda će i on više čitati neke druge autore, jer će imati utisak da je sad on taj koji je nekome mentor, vodič, ili štagod...

12. Danas sam pročitao najgore defke od kad sam došao na sajt .. koliko je samo gluposti ispisano ...

13. Можда да се уради нешто типа: да би мог'о написат дефиницију, мораш оценит' десет других?

14. Рандом оцене. Колико год срали, ви на то можете једино да утичете тако што ћете сами читати дефиниције.

15. Brate pročitao sam svaku defku koja je danas napisana .. Nijedna nema "neki" skor .. Samo Bruce ima 2 defke sa po 24-25 pluseva i Kurajber isto tako .. ostalo slaboo, baš slabo

16. Pišite bolje definicije i ocenjenost će se povećati. Pišite još bolje i ocenjenost će biti onolika kolika je bila kad su definicije bile dobre. Nema tu pameti.

Za slabu ocenjenost nisu krivi moderatori, nije kriv Kaizen. Kriv je loš sadržaj. Dobru definiciju će videti zadovoljavajući broj ljudi da je okačite na drvo, a ne na internet.

17. Људи, јуче сам у 00:18 написао дефку, има скор 20 : 16,
    друга написана у 00:23 има скор 47 : 11
    трећа по дану у 15:39 има скор 51 : 6 ова је написана у сред дана па је избила скроз горе.

Ono što se meni čini kao dobra stvar je motivisanje dobrih početnika.
    Znači - čitaš defke, vidiš neku koja može proći, autor ti potpuno nepoznat. Pogledaj ko je taj autor, ako je tek počeo - pohvali ga u komentaru. Stavi ga u pratnju. Pročitaj ga - možda dobije 5-10-50 pluseva. Ako to svako ko ima solidan rang uradi za 5-6 autora, oni će se osećati važnije, i imaće motiva da pišu, a samim tim što su u pratnji imaju veće šanse da dobiju više pluseva.
    Dobrog autora početnika pohvali na forumu, pošalji mu savet na pvt, stavi u komentar. Pomozi mu da bude bolji autor i da lepše piše.
    Svakom autoru koji dobije ovakvu pomoć preporuči da i on to radi za druge autore za koje misli da su dobri, na taj način će možda i on da se više angažuje i možda će i on više čitati neke druge autore, jer će imati utisak da je sad on taj koji je nekome mentor, vodič, ili štagod...

Ово.

18. Zamahnite dojkom s vremena na vreme, to prvo. Drugo, čitajte i druge autore (ako ste već toliko zaludni da blejite na vukajliji i pišete defke i povrh svega brinete za svoje ocene), i sami ćete biti čitani. I treće, pišite dobre defke, ako je defka veoma dobra i ocena će biti dobra.

Nisam u toku da li se još uvek imena autora pri ocenjivanju, ali ako se vide-veoma lejm. To bi bio jedan od razloga zašto ljudi manje ocenjuju i čitaju novaljije.

19. SMare brate, jeste da imaš kvalitetne defke, ali imaš i mnogo pratilaca .. zato je vreme izbacanja tvoje definicije manje-više nebitno..
    Isti slučaj sa Franckyem ...
    Sad, jeste tačno da ni vi na početku niste imali toliko pratilaca, sve je došlo vremenom ..

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.