Prijava

Seru ko krave. Imao sam male al' sam korita govana izbaciv'o iz kuće, ovo za napolju može, al' pazi da ne pređu ogradu, par puta mi preskakale akavrijum. To izgleda bile neke nindža kornjače.

Џејмс кобјаснио тему. Хахахахахахахахаахахаха. Корита гована. лолололо

Zamišljam kornjaču kako polako otvara mesni narezek onim otvaračem i umirem od smeha kao kreten. :)

ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА :Д

Е мој бонде, ти ка' краву да си држа', јеб'о те пас :)

Нешто гледам, читам овамо и мислим да су куље ове мале корњачице, само не знам какав акваријум њима треба, обични као за рибе је ли :)

Ja sam ranije donosio sa mora uvek po jednu. Ogradio sam u dvoristu i sve bude lepo, ali mi pobegnu uvek majku im jebem. Sad da li prokopaju zemlju ili preskoce boga pitaj.

Нешто гледам, читам овамо и мислим да су куље ове мале корњачице, само не знам какав акваријум њима треба, обични као за рибе је ли :)

Ma da i malo vode

Оне су ми кул некако, мале су и смијешне, вухуууу, чим сване за који дан идем да гледам то и да купим :)

Voda se zamuti za minut i po, kupiš fino velik akvarijum, loma vode neki prečišćavač i kraj. Ja naučio moje kornjače par trikova. Znale kolut uradit'.

Смаре ако већ оћеш акваријум онда боље узми рибе. Кад се умориш само гледаш и одмараш мозак. А и те мале корњаче смрдуцкају.

Al' ujedaju mamu im. Možeš ih korisit ko grickalica za nokte.

Брдац, нећу рибице, него ми баш треба нешто другачије, ко ће држат' оно, имам осјећај да држим шталу кад би биле рибице :)

Кол'ко коштају ти акваријуми и ти додаци за воду? Мени то дјелује нешто скупо, мајку му.
Више ми се исплати да узмем силикон и стакло и сам да правим то

Pa i ja sam sam pravio. A filter sam dobio od druga tako da ne znam. A ako nemaš to čudo što čisti, moraćeš menjat' vodu svaki sekund.

ако мислиш на шумску корњачу, ја сам имао па ево да поделим нека искуства.
дакле, узео сам је још док је била мала фазон у црној гори на летовању у основној. држао сам је нормално у стану, у великој кутији типа метар, метар и по са 50, 60 центиметраа. хранио сам је свакаквим поврћем, углавном зеленом салатом, парадајзом, онда јабуком (коју је обожавала, хаса прво њу па све остало). на пар дана сам излазио напоље и у кеси набрао траву, детелину и тако те травке што сам имао на НБГ-у и тиме јој прекрио под кутије који је такође имао и пар листова новина, па кад јој мењам траву само извучем те новине и згужвам и бацим све заједно. воду је пила преко воћа и поврћа а за сваки случај сам јој и стављао чеп пун воде. често сам је пуштао по кући да шета (кад нема пуно људи у стану а и ако има обавестим их да је не згазе) и имала је пар штекова у који се сакрије па не можеш пола чуке да је нађеш, међутим брзо се провала пе је лако нађеш ако негде оде. изводио сам је и напоље и била је атракција у крају, а пар пута ми се и изгубила што је чиста иронија, ал је фазон што је дам неком да се игра и запалим на фудбал, па је после пола краја тражи по паркићу. умрла је након 3, 4 године од узимања, вероватно јој није пријало заточеништво иако је имала бољи третман и хас него њене сународнице у дивљини :((( ако се сетим још нечега написаћу..

А јој, бре, мени је смијешно то да пустиш корњачу по кући, ја бих баш то, да је пуштим и да ми шета ђе је њој воља.
А смију ли ове мале корњаче да се пуштају тако по кући да иду?

Može ako ih nećeš zgaziti. Ili ako nemaš kera mačku onda bolje nemoj.

ма пустиш је опуштено, и моја је била мала, кад је угинула била је макс 10 цм. пошто је црна гора пуна корњача, не препоручујем да узимаш нешто веће.. мислим кад већ можеш да бираш. а за водене немам појма, знам само да рикњавају брзо па мораш стално да их докупљујеш и на крају се смориш и одустанеш од њих...

а за водене немам појма, знам само да рикњавају брзо па мораш стално да их докупљујеш и на крају се смориш и одустанеш од њих...

А јес?

Ја нећу да ми угину одма', сморио бих се и не бих више куповао брате...

Može ako ih nećeš zgaziti. Ili ako nemaš kera mačku onda bolje nemoj.

Питам за мале :)

Meni vodene živele tri godine i prerasle akvarijum pa sam ih poklonio, tako da ne crkavaju.

Смаре изгледа да је најбоље да ти узмеш једну галапагоску корњачу, надживеће те гарант.. :)

знам пар људи који су њих добили за поклон и порикњавало све брзо... можда је небрига, а можда су једноставно такве мекане.

Nebriga. Mada i ja sam retko davao im da jedu, zaboravim. Al' zato kad dam dam deset kila odjedared.