Neobični nazivi ulica i poreklo
  • b8

Ajd' za pocetak: ko zna po kome je baba Višnjina ulica u Beogradu dobila ime?
    Preporuka: biće zabavnije ako se ne traži po netu, nego ko zna-zna, ko ne zna nek' pusti mašti na volju...

• Kurd

Pa po Baba Višnji,sto posto! :-)

• Kurd

Kažu da je Miloš("komšije" smo u Kragujevcu,tj. dvor je jako blizu mene),bio onako blesav na nju...

• b8

OK, pet za kraj godine...Žitomislićka?

• Granon

Nekada sam živela u ulici 16. oktobra. Ne znam šta se desilo tog dana.

• Granon

Srpska ulica u Nici i Tunisu.

• Триша

Tošin Bunar na kraju Zemuna i kroz Novog Beograda, dobio naziv po nekom trgovcu Tošetu koji se valjda udavio u nekom bunaru u Zemunu...

E da, a ulica je dobila njegovo ime jer je deo zemlje oko Zemuna dao Crkvi, pa mu tako odali počast.

• Hipnos

Zašto se Aberdareva tako zove?

• Harlekin

Milan Kujundžić - Aberdar

• M

U Podogricu, u naselje Drač, ima ulica koja se zove Kučka, kako bi' volio da znam po čemu ta ulica dobi to ime.

• Harlekin

Po mađarskom predsedniku kinološke asocijacije, Lajošu Kučki
    Next...

• ababovic

Главна улица у Земуну?
    Ко је тај Главни по коме је улица добила име?

• BH

Mora da je neki komunista, oni su imali neke interne nadimke, pa su verovatno imali i Glavnog :).

• MOTIKA

Meш,о па вероватно по племену Куч, али вероватно то и сам знаш.
    Вероватно :)

• M

Ako tako veliš Harlekine, onda da ti vjerujem. A i Motiki. A ima jedna zgrada u Podgoricu što se zove "Seljanka", a druga "Zgrada mozgova". Za drugu znam što se tako zove, ali za prvu ne.

• Триша

@ababovic
    Ja mislim da je naziv nastao od rimskog oficira Glavijusa koji je jurio Kelte po Taurunumu dok ga nisu u'vatili i iskasapili tamo gde je sada MekDonalds. A i može biti jer je to glavno mesto da te pregaze neka kola...

• GM

Meso, jesu li to one sto prave cudne zvuke kad duva vetar?

• M

Ti zvuci (za kurac me vuci!) se prave sami od sebe kad su zgrade jedna pored druge i puše vjetar (valjda, što zna' ja...).

• M

"Bora i Ramiza"
    Ko su ti dvojica, zna li ko, posto se jedna ulica u Podgoricu tako zove.