Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Ima broj telefona na strani iza.
Ja sam maloletan, jebiga.
Samo Andreju da kažem da niko ništa ozbiljno nije rekao, nego to ovi što nemaju pojma ne mogu da podnesu da jebeš pa kao aj beži lolol. ANDREJ OSTANI, ANDREJ OSTANI
Ja sam A+ i da li mogu posle 4, posle posla da idem da dam krv?
Kontam da danas i sutra može. Zovni na onaj prvi broj.
Za kojeg Andreja pričate? Arlovskog, ili nekog drugog? Ja sam totalno Koštunica mod ovde, al' me zanima.
Za drugog Andreja. Sprdnja je bre, zajebavaju ga, jer je dobar :)
Ja sam toliko fudbalskim umećem obrno krug da bi izlišno bilo da sam ja. Inače DOLAZZZIM!
Jbg ja sam ona neka retka B- krvna grupa i zato sam davalac krvi...
01. Džoni
02. Arlovski
03. Agilni
ljudi, puno mi srce samo što ste rekli da bi pošli, pojma nemate koliko mi znače takve stvari iako ne znam ni ko je to dete, iskočio mi link na FB...
Pseto je već krenuo tamo Bruce. Daće on. Inače je dobrovoljni davaoc krvi, a nije davao krv tri meseca, pa može.
Evo sada mi se pseto javio. Ne može da se daje krv ove nedlje za tu malu. Bio je on sada. Čeka se neko odobrenje za operaciju. I ne daje se krv nego trombo...nešto jebiga, ne znam šta. Uglavnom da se ne ispalite, sledeće nedelje tek.
Maloletan sam, ali me zanima nešto.
Kratko objašnjenje.
Prosečno ljudsko telo u sebi sadrži oko 5 do 6 litara krvi, jedna "jedinica krvi" je oko 500 mililitara, što znači da u našem telu ima oko 10-12 jedinica krvi.
Šta rade ti hirurzi sa tolikom krvlju?!
8 procenata telesne težine ti je krv.
Objašnjavali su meni tu priču, ne znam detalje ali suština je u tome da tvoje telo lako da pola litre, ali onaj ko prima tu krv ne može da iskoristi celu količinu pa za potrebu od jednog litra moraju da mu daju tipa četiri-pet doza. Valjda telo automatski odbaci dobar deo toga što prima. Meni nije bitno, ja idem svako tri meseca da dam, nekom može zatrebati, a meni nije ni teško ni skupo. Još sam se navukao i na one sendviče sa podrigušom, ni jedna hrana mi toliko ne prija.
Eritrociti se daju za ovu devojčicu, malo duža je procedura od običnog davanja, ali nije ništa strašno. Hvala svakom ko je makar pomislio da ode.
Znam i ja to, jer volim da učim o tome. Faazon je u tome što dete kad primi koštanu srž, mora da primi krv krvne grupe kojoj pripada donator. Ok, ona je dete, ima do 10 litara krvi odokativno rečeno. Njoj treba recimo 20-30 litara krvi, ali baš PEDESET?
Sumnjivo mi to. Jer ko zna ko se tu ugrabi za tu krv i proda je na Crno (oko 100 eura je jedinica-500ml krvi)
ma neka proda jebo je ti, ima srpske krvi i prosipali smo je, samo neka za nju bude dosta...
Neka prodaje ko hoce, ko ga jebe. I inace dajem krv a osetljiv sam na decu pa sam odmah otisao tamo i stvar je u tome da tek od sredine sledece nedelje moze da se daje trombostat iz krvi. Procedura je malo komplikovanija i ukljucuje neke aparate za testiranje donatora ali nista strasno...otici cu i sl nedelje i pozivam i ostale koji su u mogucnosti da mi se pridruze.
to bre brate, da znaš da ideš u moju aleju velikana iz momenta
i jebo te taj nik ne mogu ko čovek da ti napišem post sve imam osećaj da te vređam...
S obzirom da sam od sutra oslobodjen svih obaveza, sigurno cu i ja otici.
Inace sam bio 4 godine dobrovoljni davalac krvi, dao maksimalnih 16x za to vreme,al od kako sam cuo za te malverzacije i muljaze oko prodavanja, sad iskljucivo dajem u ovako nekim situacijama gde se zna kome je moja doza namenjena.
A jel devojcici treba kostana srz ili eritrociti?