Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
ijaooo :D dobra tema
RELNA- rerna
GARNISLA- garnisna
Laktoza-restoran La 'Choza
kreatin- kreatinin ( moja baba kad "cita" svoje analize)
dačija (automobili ili servis)- dakija
nerkoman- narkoman (drugaricina baba, koja se idalje druzi sa Zikicom Spancem,jbg, dementna je)
How bout sa Š?
ja pisem osisanom latinicom, ali ko je shvatio shvatio je :)
onda znam da kazu iskusne domacice:
CIMENT- cimet
ulica admirala Geparda- admiral Geprat, ovo je najcrnje i najvise me me nervira.
Доро, ти си баш одлучила ноћас да се бавиш истраживачким радом.
džakuzi -đakuzi ( negde cak i jakuzi)
ponfri- pomfriT
nije istrazivacki rad, skupljalo se tokom godina :D
ДОРО ИСТРАЖИ МЕ ЈАКО!
Dal je moguce da je ovako retardirana tema stigla do 14. strane?
ја сам баш скоро расправљао шта је исправно, гарнишла или гарнишна, и испало је да је правилно и једно и друго.
šangaj viza- šengen viza (kevina prijateljica, uveliko zivi u Nemackoj, zaboravila srpski, mada ga nije ni znala )
hipermangan- hipermarket (moj deda)
talibanci- cigani (moj deda)
hitna kola- ambulantna kola, kola hitne pomoci (kevina prijateljica, ova Nemica)
daj, Radmilo garnisLa je neispravno.
Dal- da li, da l' haha
ама кати кажем, исправно и једно и друго. 'де је сад џими да потврди?!
алајнер уместо ајлајнер!!21
da, da i to za alajner.
Nema da Dzimi potrvrdjuje, ja kad ti kazem!
е, било и оно раније, сећам се још сам клинац био, отишао једном да купим кеви пљуге, хтела да види какав је вајсрој, и тражим ја продавачици вајсрој, она ме збуњено гледа, ја опет, кад она ваљда сконта и виче "а вицерој тражиш!". хаха, јебојепаслуди.
kao za winston plavi- pometnja u trafici, kad se trazi winston blue, ahaah, znam za viceroj, kako ne
Мој ортак питао ортака, "шта то пушиш, ааа, винсрој"
Vinsroj se pusi kad se nema za zobranje ili davidov