Књиге које су вас смориле током читања

1. Деветар Цокулић
    На Дрини ћуприја.

Jesi je konačno pročitao na posletku? ;-) Koliko si puta spomenuo da nisi pročitao Na Drini ćupriju, ja bih je do sad na klingonskom u rikverc pročitao. Dvaput lolo

2. Lako je to, na klingonskom Ćuprija ima dve strane - nema u jeziku ni jedne emocije sem besa i sramote i nema nikakvih opisa prirode :)

3. Јесам Луксе, ево прочитао 150 страница исцуга, и вечерас ћу још 150 :)
    Мало смара кад су ти те приче причали умјесто бајки и кад живиш код тог моста лоло

4. И мени су све књиге које ви серете да су досадне прејаке. Људи неће да читају Ану Карењину јер сви говоре да она смара, а Ана има бољу фабулу од 90% данашњих серија и курчева. Процес сам прочитао за три сата и књига је благо савршенство, Странац исто. Сад кад довршим Ћуприју прочитаћу Сеобе и Старац и море :) планирам све у 2-3 дана :)

5. ti, ako još jednom spomeneš ivu andrića u cilju promovisanja svog seoceta, doći ću ti tamo i lično te nabiti na kolac nasred kasabe! al' da živ ostaneš!
    pa sram te i stid bilo, ispiraš usta njegovim imenom, a ni ćupriju nisi pročitao, dok ne pročitaš cjelokupno stvaralaštvo ive andrića, nemoj da bi ga spomenuo na ovom sajtu, neće ti se pisat' dobro!

6. Видро прочитао сам скоро све сем Ћуприје :) ћуприју бојкотујем из принципа. :) Па рекох да је прочитам, да видим шта народ види у њој :) Проклету авлију, травничку хронику, ону Рајку Радаковић, Аникина времена, све гдје се спомиње Вишеград од оне Љубави у касаби па до Велетоваца сам читао :) Ћуприју намјерно нисам :)
    ЕДИТ:
    А знам ја да си ти љубоморна на моје "сеоце" :) сврати некад да видиш цивилизацију. Натјераћу кеву да спреми трпезу ко цар да долази :)

7. podsjeti me da te ispitam!
    ps. svratiću vjerovatno nekad do svjetlane, na ljeto :D

8. Ајде ајде :)
    Карађуза ми не лажем хе хе :))
    Иначе Аника је из мог села, можда ми је и неки род са обзиром да је је могло максимално 10 кућа бити горе у то вријеме :))

9. Ana Karanjina? To ona na Ilidži što se bacila pod tramvaj?

10. "Zovem se crveno". Posle 20 strana sam batalila. A u pičku materinu.

11. Roger Zelazny - Gospodar svetlosti
    Dva puta sam pokusao da procitam knjigu, ali jednostavno nisam mogao da predjem prvih 100 strana...

12. Proces od Kafke, knjiga me toliko smorila da ništa poslije toga nisam čitao skoro mjesec dana.

13. Uffff, meni je taj Proces ekstra.

14. Кажем ја, прочитао Процес за три сата, фасцинирала ме књига. Предобра је стварно :) мада сви су апсурди слични, и Странац и Процес имају исту причу у позадини, само се лица мењају :)

15. Čekajući Godoa i onaj slepac Čiča izGorio. Što se moralo da se pročita teško mi je palo. A što sam ja hteo i imao volju nije . Npr pročitao sam Vreme smti poprilično brzo (da ne lupam, ne sećam se tačno) jer me je ta radnja koja je zasnovana na istorijskim činjenicama veoma zanimala. Znači, bitna je volja. Ništa drugo.

16. Ее Време смрти је готива права било :)
    АЛ ЋУПРИЈА ЈЕ ИСТО НА ОСНОВУ ИЗВОРА ПА СМАРА :)

17. tu cupriju nikad nisam procitao. iz principa, iz nekog inata, otkud znam.

18. акселФ мој човјек :) да ниси из Вишеграда можда ? :)

19. Ne. Mokrin, kod Kikinde. Niko u porodici nije iz Bosne. Nisam pročitao Drinu jer su svi to nešto hvalili a i zato što nešto baš i nisam mirisao Andrića. Ni Anu Pičkenjinu nisam iz sličnih razloga. Pička koja se bacila pod voz. Boli me piiiiiiiiiiiiiip.

20. braća karamazovi. batalila na pola.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.