Књиге које су вас смориле током читања

1. Lukse, pusti kraju "umjetnike" i "kritičare", rad s njima je ovo. Ne možeš ti objasniti koliko oni mogu nasrati. I da, Džimi, mislim da si se ovdje zajebao malo, jer kako sam ja shvatio, nije čovjek rekao da NIJE RAZUMIO djelo, nego da kvalitet knjige nije na nivou.

Pustite to palatestišenje nekome dokonom.

2. Ja samo da kažem da je Lovac u žitu lipov kurac.

3. Ja stvarno ne razumem zašto se svaka tema na forumu iz kategorije ozbiljnih tema na kraju svede na merenje dužine "krastavca" ? ... Valjda zato i ne učestvujem ...

A ti Lukse, jebiga, sledći put se bolje spremi za TV duel ... Bar sabrana dela Savke D(u)bčević - Kučar da pročitaš, ako već ne možeš druga Edvarda Kardelja da "svariš", ščuo ?

4. suzdržavaš se da ne prebiješ na mrtvo ime debelog privatnika kod koga crnčiš za 300 evra.... A govno koje je sklepao neki uroljani klošar dok je hipstera i furundžija, dakle dok je sveta i veka, ostaje i dalje umetnina....

Ovo je verovatno neki rudimentarni začetak proleterske književne kritike.

5. И још нешто, много смарају овакве теме и иду ми на курац. Само неко хејтовање, те шта мрзим, кога бих натакарио на колац, ко и шта ме смара, пљување по овоме, по ономе. Сморчина су масивна тако негативне и хејтерске и "вукајлијаши стручњаци живота" теме, ај капирам ја да воле људи да хејтују, волим и ја ал' у курац више.

6. Evo ga i Valdemar... Ljolj.

Zar vi, ljudi, nemate pametnijeg posla osim da se natakarite na neku osobu i pičite protiv svake njegove riječi?

7. Tema je sama po sebi jako zajebana jer zapravo raspravlja o ukusima. Knjiga na koju neko baci mega svrš za drugog može da bude neviđeno govno, a kao što znamo o ukusima ne vredi raspravljati.
    Da se vratim poptuno na temu. Razumem ljude kojima su ruski klasici težak smor, ali mislim da je za njih jednostavno potrebna određena životna zrelost. U srednjoj školi nisam ni čitao Karenjinu jer mi je bila sinonim za dosadu, kao uostalom i druga dela ruskih pisaca, ali danas kada sam blizu 30-tih jednostavno mogu da ih razumem na pravi način (bar se nadam) i čitam ih baš sa velikim zadovoljstvom. Isto važi za Selimovića, Andrića, pa i Ćosića. Mislim da je veći problem što su takvi pisci uopšte ubačeni u nastavni plan osnovnih i srednjih škola jer u tom dobu retko ko je dovoljno zreo da bi mogao da čita pomenute pisce i potpuno ih razume. Barem sam ja takvog mišljenja, bez namere da bilo koga ubeđujem kako greši ako razmišlja drugačije.

8. читајте Малог пирата, то ми је једна од најдојајнијих књига икада.

kako je to do jaja stvar. citao sam je 3-4 puta kroz osnovnu, moracu sad opet kad ugrabim vremena

edit
    inace smisao ovog posta http://vukajlija.com/forum/teme/42626-knjige-koje-su-vas-smorile-tokom-citanja?strana=4#post_1960570
    je preslikan u onoj epizodi saut parka kad iz sprdnje napisu knjigu koja postane bestseler.

9. Не могу да верујем да још нико није употребио израз "ерудитивно" :О
    Ђе Блесинарб?

10. Bar sabrana dela Savke D(u)bčević - Kučar da pročitaš, ako već ne možeš druga Edvarda Kardelja da "svariš", ščuo ?

Simeune, mora se nešto preduzeti, moram da poradim na imidžu urbanog dečkonje, da se čkolujem da postanem kompetitivan da ozbiljno diskutujem na teme od fluktuacija menstrualnog ciklusa Makaki majmunica, umetnički opus 1348 nepriznatih ruskih pisaca sa područja Urala, preko N-dimenzijskih manifolda pa do studija problematike izražavanja emocija u gej pripadnika romske populacije u opštini Geteburga, pošto vidim da visok nivo edukacije i kompetetnosti vlada među forumašima, svi sve znaju jebote, niko da prizna da je duduk za nešto.

11. Zar vi, ljudi, nemate pametnijeg posla osim da se natakarite na neku osobu i pičite protiv svake njegove riječi?

Što, šta sam ja rekao protiv čoveka? Zdrava proleterska kritika, klasno svesna, koja odbacuje dekadentne društveno-umetničke elemente, zarad boljitka napaćenog čovečanstva.

12. а реално победио је Лукс Џимија у предпоследњемз посту а прво је био у заостатку

13. Лукс је добар чоек.

14. Što, šta sam ja rekao protiv čoveka? Zdrava proleterska kritika, klasno svesna, koja odbacuje dekadentne društveno-umetničke elemente, zarad boljitka napaćenog čovečanstva.

Jbg, nešto sam te zapamtio da uvijek imaš protivstav kad je on u pitanju. :)

15. Jbg, nešto sam te zapamtio da uvijek imaš protivstav kad je on u pitanju. :)

Mislim da se varaš. Nisam ja generalno protiv njegovog stava, ima danas nafuranih umetnika i mnogo je sranja okolo, ali nisam siguran da sranje može da preživi par stotina godina. A ono što je napisao, kako nastaje lavina poštovanja, to mi je baš smešno.

16. pošto vidim da visok nivo edukacije i kompetetnosti vlada među forumašima, svi sve znaju jebote, niko da prizna da je duduk za nešto.

Мени се много пута десило да нешто не разумем, па онда оставим за касније, прочитам коју годину након првог читања и тек тад почну да ми се назиру први обриси значења. Понекад сам сам долазио до сржи дела, понекад уз туђу помоћ

Зајеби нас с том причом о троловању, ти се човече опседнут педерима и урбаним ликовима. Милион пута си већ на форуму морао да напишеш како то-и-то не волиш, јер ниси неки исфолирани лик, већ си чоек сељак, домаћин, волиш попит, волиш загаламит, најести се пршута и кајмака, јурити румене сељанке (а не осушенене урбане дувачице)... Ево, обавештавамо те да смо примили к знању. Чули смо те, штоно кажу.

17. Ja kad sam se registrovao na ovaj sajt pisalo je sajt slenga, ne Akademija amaterskih književnika i panel za diskusiju članova Mense koji su suviše uber-kul da bi bili članovi Mense. O, bože, zašto sam mislijo kad sam se registrovao da je ovo sajt zabavnog karaktera, a ne softverski pomagalo za lečenje kompeksa? :pokajnički se bičuje, batrgajući se u prašini dok demoni iz njega izlaze nakon proviđenja dobijenog na forumu:

18. O, bože, zašto sam mislijo kad sam se registrovao da je ovo sajt zabavnog karaktera, a ne softverski pomagalo za lečenje kompeksa?

1000+

19. Ja kad sam se registrovao na ovaj sajt pisalo je sajt slenga, ne Akademija amaterskih književnika i panel za diskusiju članova Mense koji su suviše uber-kul da bi bili članovi Mense. O, bože, zašto sam mislijo kad sam se registrovao da je ovo sajt zabavnog karaktera, a ne softverski pomagalo za lečenje kompeksa? :pokajnički se bičuje, batrgajući se u prašini dok demoni iz njega izlaze nakon proviđenja dobijenog na forumu:

Hahahaha Lukse jesi lud jebem mu lebac ražani, alal ti plajvaz.

20. Ako nešto ne podnosim više od hipsteraja, to je forsiranje fazona "ja sam seljak čoek". To mi je neki narodski hipsteraj.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.