U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Мене фасцинира што се неки аутори воде мишљу да су мајстори сленга, и као такви они бивају прихваћени од масе.. И после тога, тај неко напише дефиницију
Чаролија
Кад је нешто магично.
-Каква је ово чаролија?
И одмах коментари: КАКАВ СЛЕНАГ МАЈСТОРЕЕ, ИДЗУВАЈ итд
eeee to ide na kurac zestoko.
jea batice tripujemo sleng 'vo 'no! MURS MORE!
Pre neka 2 meseca naleteh na jednu defku, da me 'ebeš, ne mogu da se setim kako ide, ali uzeću za banalan primer izraz "glup si". Telo defke je bilo u fazonu "ono što se kaže nekome ko je glup".
Hoću reći, autor je uzeo osnovni izraz i definisao ga u njegovom pravom značenju. Kao da smo na Vujakliji, a ne na Vukajliji. I dobro, dodao smešan primer. Bez toga ne može. I ajde, dao nam je definiciju opšteprihvaćenog izraza. Koji je bio u debelom plusu. Ali komentari su me najviše iznenadili. Gomila i gomila afirmisanih i popularnih autora, autora koji su čak i u top 20, je komentarisala sa:
Sleng! +
wow, kakav sleng!
SLENG TO JE TO!
itd...
Sveusvemu, ne veliki broj afirmisanih autora zna šta je sleng i da ga korektno defininiše. Ne u smislu da ga napiše, nego da ga prepozna.
Postoji mogućnost i da se varam, ali to je jednostavno moje viđenje, kroz ove moje dve godine na sajtu.
A što se tiče druge dve stavke, originalnosti i plagijata. Plagijat, doduše nenamerni (mada se često pojavi i namerni) je nešto usko povezano sa drugom stvari, isto rečeno, bez ikakvih većih oscilacija. Naravno, ne mislim da stvari prepisane od reči do reči, koje nije potrebno ni spominjati.
A originalnost... je kao jednorog. Ali onaj krilati. Bar je ja tako vidim.
Originalno delo ne postoji. Svaka ideja je potekla iz druge, koja je potekla iz nečega što smo videli, osetili, čuli. Sve je na neki način povezano, kao drvo koje se konstantno grana. Sve je povezano, često će se desiti da se dva ili više dela spoje, pa nastave u istom pravcu, često će se desiti da se mimoiđu, ali da imaju tu jednu sastavnu tačku, ali na kraju, svaka ta grančica potiče sa jedne grane, koja potiče sa druge, koja poriče sa treće, gde sve grane potiču sa tog jednog drveta.
Gomila grančica, gomila povezanih niti. Dok na samom kraju krajeva, ta jedna nit, novonastala originalna nit, ne postoji. Jer nema iz čega da se stvori.
A sada odoh da zakuvam ovu jutarnju kafu koja vri već deset minuta. Potrebna mi je.
aj jednom i da se slozim sa tobom....
Мене фасцинира што се неки аутори воде мишљу да су мајстори сленга, и као такви они бивају прихваћени од масе.. И после тога, тај неко напише дефиницију
Чаролија
Кад је нешто магично.
-Каква је ово чаролија?
И одмах коментари: КАКАВ СЛЕНАГ МАЈСТОРЕЕ, ИДЗУВАЈ итд
+1001
Ovo podvučeno žutim kobjašnjava ... :)))
CITAT Чаролија
Кад је нешто магично.
-Каква је ово чаролија?
A evo i primera:
http://vukajlija.com/recnik/autori/29156
Upravo to. Moj savet, ako nekom uopšte nešto znači, da razmisli da li je to što želi da definiše sleng, a ne najobičnija rečenica, koja se upotrebljava u datoj situaciji.
I ovima što ocenjuju želim da razmisle da li je nešto plagijat, tj. da li je ta fora trebala da se nađe na sajtu, iako je nema(podrazumevano, na dobre se misli), ukoliko nije fora, nego izmišljen sleng ili igra rečima, razmisliti da li je potencijal za upotrebljavanje i na kraju, najbitnije(po meni) da li je jedinstveno-duhovita.
Eto pročitah celu temu, malo sam se ismejo.
Al samo se ponavljate u krug, mislim nije ono da niste u pravu, ali ovo će malo ljudi pročitati, a i više od pola tih koji pročitaju će boleti kurac...
i uvek će biti svega, i forica, i slenga, i eseja, i prepričavanja i svakakvih gluposti
i recimo će 2033. na Vuki da se pišu zakoni, i imaće 2 miliona članova i neko će na forumu da otvori temu ''Zar nije ovo rečnik slenga?''
Evo "originalnosti" koju je zyclon odobrio
Мало пиво "Јелен", било у лименци, било у флашици.
- Оћеш пиво ?
- Може, ал дај ми једно лане, возим, нећу да се зајебавам.
i to pored ove definicije http://vukajlija.com/bambi/6246
I sad, jel treba pisati plagijate ili ne? Treba tražiti momenat kad će se to masi svideti ili ne? Brate, dajte neke uslove...
EDIT: Nisam linokvao definiciju, jer se nadam da će biti obrsiana, a ovako će moći stalno da stoji za primer.
što se mene tiče može neko i irvasa da definiše, ako to uradi korektno dobiće plus.
što se mene tiče može neko i irvasa da definiše, ako to uradi korektno dobiće plus.
А какве везе то има са горе наведеним?
Super, onda ćemo iznova da pišemo definicije. Svako na svoj način, bez pravopisnih grešaka, sa linkovanjem drugih definicija, i smešnim malo drugačijim primerom.
Odoh baš da vidim kod tebe, jel ima neka za preformulisati.
aj, posto mene mrzi. primjedbe mi ostavi u komentarima, procitacu ih (nekad)...
ima veze jer su bambi, lane, jelen, irvas - različite riječi, kojima se u ovom slučaju imenuje jedna te ista stvar koja je ni manje ni više nego vrsta piva koje vam očigledno nedostaje da vam lakše padne ova vrućina i da zaboravite na frustracije svakodnevnog života, vi preteški ljudi.
Бамби и Лане су називи за јеленовог клинца. Ирвас је деда мразов компањон за конзумацију лаких дрига после којих лете, има ту разлике.
Različite reči, ali ne i definicije. Ako se traži originalnost, onda ne smeju da budu dve definicije, koje se razlikuju samo u naslovu i u delu primera.
Losovi i sobovi su najveći jeleni.
-Daj mi brate 5 losova!
-Meni daj 5 sobova, ne donosi mi bambije!
odkud TI znas sta MENI dodje irvas? si ti neko mjerilo mog načina izražavanja?
ako oću pivo da zovem irvas ima da ga zovem irvas i tačka. ti mož da mi daš minus ako ti se ne sviđa...
edit: jest, plagijat je sto se jedine tri rijeci prve, sadrže u drugoj...
Kako mrzim ljude koji jedu govna o slengu... dosadni su... kao sto je suv sleng dosadan... slengom se samo odusevljavaju klinci, hipsteri i naravno retardiradni seljaci... a i kako sam primetio, osobe koje u govoru upotrebljavaju mnogo slenga u najvecem broju su retardirani klosari...
Sleng skraćuje rečenicu...ušteda vremena...za pametnog čoveka i komarac je muzika, a tvoj nadimak ovde govori o tebi.
kako smaraju ovakve teme... SLENG SMARA, DRŽAVA DURADI NEŠTO, da mi ne pričamo džaba... vidim kao i džankija prozivate, a on vas ne jebe ni stručno... mogu reći da na jedno 70 posto njegovih
mogu staviti potpis, a to što to nekima smeta da im se kaže je drugi par opanaka...
da sam moderator poslao bih te u niš na jedno 10 dana, al vjerovatno zato i nisam...
Sve se svodi na to jel govno ili nije govno, mada ima i izmedju neko polugovno...
da ste vreme utrošili na definicije umesto ove rasprave, po zakonu velikih brojeva bar bi jednom odabrao neku...
Odaberi "Lane". Jebe.