НБА

1. Nije igrao dankan, vrlo bitna cinjenica.

2. http://pr.nba.com/bbva-compass-rising-stars-challenge-2016/

Ne, Hezonja je ovde apsolutno zaslužio mesto. 4.6 poena, 1.7 skokova, 1.0 asistencija za prosečno 14 minuta. Baš je all-around igrač.

3. jebote, ne znam što mi je ovo ovoliko smešno, pokidao sam se
    http://s11.postimg.org/ydjiuv2b7/Screenshot_1.png
    komentar na današnji rookie ladder, ovaj lik ninoslav ubio

4. S obzirom da je Klivlend najbolji na istoku znači li to da će jebeni Tajron Lu da vodi istok na ol staru?

Čitam danas da su Semu Mičelu odbrojani dani u Minesoti što je odlična vest za sve, greota je da onako talentovana ekipa onako igra, a nadam se da će se i Bjelica preporoditi. Blat možda ne bi bio loše rešenje za Minesotu, ako ga ne pokupi Bruklin.

5. Верујем ти, али колика је та резерва... Не знам да ли баш могу да надоместе разлику, Голден стејт тренутно делује као доста јачи тим, људи се поспрдали се са два главна конкурента за титулу. Мада, мени је ово једина (скоро) цела утакмица коју сам одгледао ове сезоне, па можда не би требало тако олако да оцењујем, али стварно делују много убедљиво.

Prvo, što kaže Pseto, falio im Dankan. Samo njegovo prisustvo na terenu dosta znači, posebno u odbrani na obruču jer je i sa 40 godina mnogo bolji defanzivac od Odlridža i Vesta. Oldridžu još nije nađena najbolja uloga u ekipi, do plejofa ima veliki prostor da digne nivo igre. Ovo mu je bila mislim najgora utakmica sezone. Onda, Deni Grin je u kurcu, ne može ništa da ubode. Jača kliupa je po mom mišljenju jedna od prednosti SA a to se u ovoh utakmici nije videlo, Livingston sam je imao veći uticaj od Milsa, Dijaoa i Manua zajedno. Sigurno ni Ker ni Pop nisu otkrili sve karte već u prvoj utakmici sezone, meni npr. deluje čudno 26 izgubljenih lopti Sparsa i one kontre i bekdorovi kojima je GSW lako uniđtavao najbolju odbranu lige. Ne daj Bože povreda Karija ili Grina menja sve, al meni se čini da je Kari veći problem za SA jer nemaju dobar mečap za njega. Parker i Mils ne mogu da ga zaustave, a ako ga čuva Lenard onda Parker mora bude na Tompsonu/Livingstonu, a obojica su veći i jači i mogu lako da ga pune.

6. dzoni auditore

S obzirom da je Klivlend najbolji na zapadu znači li to da će jebeni Tajron Lu da vodi istok na ol staru?

Upravo, jutros sam pročitao.

7. Slažem se da SAS ima više prostora za napredak od GSW, jer kada bi ovi još podigli nivo igra to bi bio ponižavanje protivnika, bukvalno bi u prvoj četvrtini završavali sve utakmice, tj išli bi na 20+.
    Oldridž odigrao loše, Kavaj takođe, falio Dankan sve to stoji, ali niko ne kaže da je npr Klej posle furioznog starta odigrao meč na leru, ili da je Barns imao jednu od slabijih utakmica u sezoni. A to ko ima jaču klupu je diskutabilno meni, imaš argumente za obe ekipe.

al meni se čini da je Kari veći problem za SA jer nemaju dobar mečap za njega. Parker i Mils ne mogu da ga zaustave, a ako ga čuva Lenard onda Parker mora bude na Tompsonu/Livingstonu, a obojica su veći i jači i mogu lako da ga pune.

Tačno to je najveći problem, koga da čuva Kavaj, koji može da zaključa Karija na manje od 20 poena po meču da se igra sada PO serija na 7 utakmica, ali šta sa Parkerom onda, mismeč u najavi kao što si napisao. A sa druge strane, Grin, opet nemaju adekvatnog čuvara za njega, osim opet Kavaja(što njemu itekako odgovara zbog šuta jer je ovaj niži od njega) i donekle Dijaa. To da bi Dankan mogao da ga isprati u 40 godina mi ne pije vodu koliko god stoji činjenica da je bolji defanzivac od Oldridža, da je 10 godina mlađi druga bi to priča bila. Ako Pop nađe defanzivni mečap za trojku Kari-Tomson-Grin dobiće seriju, ali mislim da nema igrače za tako nešto, to jest da su oni prošli zenit svojih karijera.

8. Nisam mislio da Dankan čuva Grina nego na to da njegovo prisustvo u reketu dodaje dosta defanzivi u odnosu na Oldridža, kao korektor sa velikim iskustvom, dugačkim rukama i dobrim osećajem za bananu nije baš svejedno ući u reket.

9. Pa i u skokovima ne mogu da se porede, dankan se neuporedivo bolje postavlja

Edit: u svakom slucaju samo prisustvo dankana na terenu podize kvalitet celoj ekipi

10. Dobro, ne mora da ga čuva kada igraju sa startnim postavama to stoji, ali šta će da radi kada izađe petorka Kari-Tomson-Barns-Igi-Grin. Nekoga će morati zar ne?

I slažem se da je bolji rim protektor od Oldridža, ali da bi se čuvao reket centar mora biti oko reketa ili u njemu, a defanzivne tri sekunde to ne dozvoljavaju. A kada Golden Stejt igra smolbol, svi su im na trojci ili je Grin na visokom postu. Zajebana petorka za braniti.

11. Da, i meni je krivo što ih je GS toliko razbio pa nisu stigli da probaju da igraju protiv te male petorke, sa Dankanom ili bez njega. Mislim da bi tu Dijao mogao da bude rešenje. On je tokom karijere igrao i centra i krilnog centra i krilo i čak je znao da čuva Lebrona neko vreme u onim finalima protiv Majamija, tako da mislim da je dovoljno pokretan i dovoljno jak da se kako-tako nosi sa Grinom.

A opet imaš i drugu opciju - da probaš da igraš svoju igru, pa šta bude. Jedan od razloga što sam gotivio Memfis u poslednjih par godina je što ljudi igraju sa Gasolom i Rendolfom ko god da im stane na put. I bili su (relativno) ravnopravni sa najjačim ekipama, sad to što nikad nisu mogli da osvoje titulu možda ima više veze sa nedostatkom talenta (i barem par igrača koji mogu da pogode trojku) nego što ima veze sa tim što igraju inside-out i sa dvojicom igrača koji vole da igraju ispod koša. Probaš kako ide sa Timijem i možda Oldridžom, možda Vestom protiv njih, pa šta bude. Imaju još tri utakmice u regularnoj sezoni, ako ih ugaze još neku, onda probaš nešto novo. Što neko reče, nije sramota izgubiti od ovakvog GS-a, ali ako i Sparsi gube od njih ovako lako, onda nek im odmah daju titulu jer ostali nemaju nikakvih šansi.

12. Kari je definitivno najbolji igrač kog sam gledao posle Džordana.

Koju god kombinaciju igrača da im postavi SA u odbrani, ne vidim način da zaustave onaj pikenrol Karija i Grina. Jedina šansa im je da Kari ima procenat šuta od nekih 10-15 posto, što u ovom trenutku izgleda prosto nemoguće.

13. Ono je ljepota gledati, stvarno

14. Da problem Memfisa je bio sa šutom, dovedu igrača koji ima pristojan šut za tri da mogu da šire za Marka i Ziboa, a tim igračima opadnu procenti šuta preko 10%.

15. Manje-više ocekivano

http://www.nba.com/2016/news/01/28/2016-all-star-reserves-revealed/

Jedino što bih ja možda promenio, Gasol umesto Milsapa i Lilard umesto Oldridža ili možda čak i Hardena.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.