Evolucija ideala

1. 1000. p.n.e. Izrael - "Umreti za Jahvea i za jevrejski narod"
    480 p.n.e. Termopil - "This is Sparta! Umreti za Spartu!"
    33. AD Golgota - Isus strada za spas čovječanstva i za iskupljenje grijeha
    1389. Knez Lazar - "Mili Bože, što ću i kako ću?
    kome ću se privoleti carstvu?
    Da ili ću carstvu nebeskome?
    Da ili ću carstvu zemaljskome?
    Ako cu se privoleti carstvu,
    privoleti carstvu zemaljskome,
    zemaljsko je za maleno carstvo,
    a nebesko u vek i doveka."
    1789. Francuska : Bratstvo, jednakost, sloboda
    27.3.1941. "Bolje grob nego rob, bolje rat nego pakt!"
    28.8.1963. Martin Luter King: "I have a dream, that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. I have a dream today!"
    20.7.1969. Nil Armstrong: "Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo"
    1970. Džon Lenon: "Imagine all the people living life in peace..."
    1980. Bob Marli: "Emancipate yourself from mental slavery, none but ourselves can free our minds!"
    1981. Bora Čorba: "Za ideale ginu budale!"
    1985. Bora Čorba: "Podigni mač svoj anđele, dabogda pocrkali dušmani, i budi anđeo osvete, neka na svojoj koži osete, šta znači beda, strah i bol!"
    1989. Ronald Regan / Rodžer Waters (povodom rušenja Berlinskog zida) : "Tear down the wall / this wall!"
    1999. Srbija : "Kosovo je srce Srbije!"
    2012. __________________________ ?

2. Dobro si ovo sakupio.

3. Što nisi ubacio ovog sa mog avatara?

4. Dođi pope ljubimo ti stope

5. SKONTALA SAM!!!!!

2012. ĐOVAK ♥

6. 2012. Тако је свуда у свету.

7. Što nisi ubacio ovog sa mog avatara?

Dodao sam.

8. Može. Kontam ako si već stavio martina, lenona, mora i bob tu da bude.

9. 2012. Тако је свуда у свету.

*Tako je u Evropi.

10. Ondak se može i utrpa 1989. Rodžer Voters: Tear down the wall! (mislim na konceret, naravno)

11. 2012. Zabole me kurac. (ne zajebavam se)

12. 2012. A sta ja imam od toga?

13. Mislim da je ipak umjesnije da se ubaci Regan, jer je on proslavio taj izraz i dao mu na težini. Ubaciću obojicu.

14. 2012. Zabole me kurac.

Što je najgore, danas ovo zaista jeste ideal za 90% čovječanstva.

15. Jovo, THE wall, a ne this.

16. Gde je bre Moskri ovdje?

17. Јовча боготац !

18. 2012. Jebite se Maje!

19. U pravu si selenijum, u pjesmi je "THE" i ima opštije značenje, a kod Regana se odnosilo samo na Berlinski zid, pa je zato "THIS" Promijeniću.

20. Видиш како ја све знам :) Зато и ставих Вотерса јер је та реченица, да се тако накарадно изразим, вишезначна.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.