Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Gde sam to napisala?
Današnja muzika svoje uzore nalazi u pletrsima, bitlsima, dorsima ... koji su za svoje vreme bili revolucionarni. Da nisu mlatili svojim nestašnim frizuricama, malo sutra bi mogao videti nirvanu ili nekog repera na TV u 13h. Bah je tu samo kao primer kako se ista stvar može videti ovako ili onako. Jel baš sve mora ovde tako naširoko da se objašnajava?
Pojednostavljuješ. Da nije bilo čuvenog Šarla Avinjačkog, revolucionarnog kantautora iz treće četvrtine petnaestog veka, nikada ne bi mogao videti Bitlse kako mlate onim kosicama i veselo se osmehuju.
Tako može do beskonačno. Šta ustvari hoćeš da kažeš?
Potpisujem ovaj deo za precenjenost, ovo da su odlicni sa gnusanjem odbacujem. Ne samo da su najprecenjeniji bend, nego i najprecenjeniji BREND, izvikana goveda sa drke-drke-djon tra-la-la-la sabmarin muzikom i tekstovima. Muzika u najboljem slucaju prosecna. Posto sam svojevremeno dosta slusao muziku 60-ih, 70-ih, tvrdim da Bitlsi spadaju u najnekvalitetnije popularne bendove tog vremena.
Da nisu Englezi, vec recimo Nemci, nikada se za njih ne bi saznalo, sto bi bilo daleko pravicnije, a istorija muzike bi bila apsolutno ista.
Toliko su losi da ih u ovoj eri recikliranja starih melodija usled nedostatka kvalitetnih kompozitora niko ne vadi iz naftalina. Uopste, mozda su cele 3 njihove pesme bile reciklirane, Yesterdays, Live and let live, i daj boze da postoji ta treca koju pomenuh.
E da, mrzim govnara mekartnija toliko da bih ga sutirao martinkama u glavu, koje bih kupio samo za tu priliku i nakon sutiranja drzao u vitrini, neociscene od njegove krvi i prljave kose. Lenon, Herison i Star su mi skroz ok, cak su mi i simpaticni.
Prodaćeš mi te martinke. Naravno, reći ćeš cenu (ukoliko se ispostavi da je krv Polova).
Ne mogu ti reći kolika je vrednost tih martinki, inače bi me odrao i, najverovatnije, ne bih imao dovoljno da ti platim.
Pa mozda bih ih i prodao, tebi svakako upola cene, mada bi te martinke osvestala SPC, jerbo je mekartni poznati satanista. Mozda bi martinke proglasila i svetom relikvijom...a zna se da posle sanktifikacije cena visestruko skace.
Kakav bre satanista
Могао бих да замолим волове који тролују овде да прекину с троловањем и да не буду волови. У мени невероватном случају да озбиљно мисле ово што куцају, било би ми их жао, али одбијам да поверујем да је то могуће. Битлси су квлт.
Niko ovde ne troluje, osim možda vas koji mislite i pišete da su Bitlsi najbolji i najveći bend ikad.
Kapiram kad se neko vrati iz stale nakon pojenja stoke, da u glavi i dalje ima slike i flesbekove covekovih najboljih prijatelja, domacih zivotinja. Nezgodno je kad to pocne sputavati coveka i ogranicavati njegov inace skroman vokabular.
No, barem smo otkrili razloge loseg muzickog ukusa.
Dobro, daj prosvetli nas sa svojim izvanrednim muzičkim ukusom :)
Jesi ti ovo napisao u prvom postu, a?
http://assets.diylol.com/hfs/097/2c3/77e/resized/joseph-ducreux-meme-generator-wanna-hear-what-good-music-is-not-beatles-5c5669.jpg
Nisam rekao da ne sme da se piše o nečem drugom, ako prati diskusiju, tako da možeš slobodno da mi odgovoriš. :) A ako nećeš, onda si pička, pičko.
http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/508/watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme.png
Nije ovo diskusija o meni i mom istancanom muzickom ukusu, vec tema o debitlsima. Otvori novu temu za to, predlazem neko sofisticirano ime teme, npr. "Jerichov muzicki ukus - savrsenstvo, dar bogova (ali kako, i zasto kada je on ateista!?) ili samo opsena".
slobodno reci, nemoj da se stidiš i da izmišljaš glupe izgovore
Ja ne vidim da si otvorio novu temu, niti da si izmenio prvi post kako bi sadrzao osvrt na moj izvanredni muzicki ukus. Hoces da me banuju za offtopic? Ako hoces mozes mi postaviti pitanje koje je u skladu sa temom, tipa "Koji to auto ima bolji od Moskvica?", hocu reci, "Koji su to bendovi bili bolji od Bitlsa".
Evo sad možeš slobodno, mislim ako hoćeš
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9scevkch31qzft56o1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9t2k70hpz1qedb29o1_500.gif
mene je brat na brod u italiju i on zna to i rekao mi je da je bitls dobar bend