Serije - preporuke, kritike, diskusija

1. armine ja znam sve to, mozes da me okrenes pa da ti ispricam sve za jedno cuku vremena ako imas ahha

2. e ozb, nema tu mnogo sta da gledas, poenta je bila da su velike gladi uglavnom uzrokovale te migracije, cuvena great famine u irskoj koja je pokosila oko milion ljudi, takodje u isto vreme desavaju se slicne stvar u Skotskoj, juznoj Italiji sa Sicilijom, duga je prica sta su ekonomski uzroci tih problema i ne verujem da mogu biti obradjeni lepo u nekom dokumentarcu ako te bas ti detalji zanimaju

3. ma nije sad da me nesto interesuje u picku materinu vidis da se nisam ni iscimao na vikipediji bih saznao sve sto me zanima hah, pretpostavljao sam da je beda uglavnom, irci na krompirima prezivaljavali i dan danas im je to bolna tacka, nego reko mozda je bilo jos nesto, ko sto je posle tridesetih musolini terao mafijase iz italije
    al dobro imam neku sliku otprilike iz kuma kad prikazuju kad dolazi ko klinac hah, onda malo iz gangs of new york, malo knick dosta je

4. inace ta juzna italija i sicilija (pogotovo ona) nema ama bas nikakve veze sa ovim severnjacima gore, oni su deo jedne nacije kada ih je sredinom 19og veka ujedinio Garibaldi,to su dva naroda, dva mentaliteta, dve ideje zivota, pa Sicilijanci su jedva prihvatili Al Kaponea a covek je bio Napolitanac, ove gore ne smatraju za ljude uopste (kao ni ovi njih), ako si gledao seriju Il capo di tutti capi sve ti je lepo objasnio Toto Rina

edit

ma koji Musolini, ok ima i toga ali krenuli su oni i ranije, pa gazda Dzo Maserija je pocetkom 1900-ih stigao u Ameriku kao klinac a ubijen je kada je Benito tek fazon ucvrscivao svoju vlast 1931 to moras da znas kao bukvar ako oces da se druzis sa nama ako oces da sedis sa nama

5. e poceo sam, pogledao prvu ja msm i nisam nastavio jebem li ga sto da l mi nije bilo zanimljivo jos dok je klinac ne secam se bas videcu da pogledam

6. previse sam poceo da serem, ugl pogledaj do kraja nije losa za jednu zabarsku seriju xd

7. Pa,kazem to je eto neobican razlog bio posle pa reko da nema jos nesto sto je pokrenulo te migracije dao sam primer jbt necemo da se vredjamo znam i ja ponesto :D

8. znam brt ti si kad hoces ko pcelica maja pametan i sve

9. Skauz jesi gledao romanzo criminale? Italijanska serija o rimskoj mafiji, o jedinoj koja je nesto uradila u rimu. Kratka serija fazon tri sezone po 12 epizoda tako nesto. Odlicna serija, svidja mi se sto je neamericka i malo starija pa mu to daje na realnosti bas manjak dobre produkcije vise realnosti i jedna PREBRUTALNA PICKA koja je pritom i kurva ostalo mi 1/16 srca kod nje eh... Meni je blejk grifin preporucio a u njegove preporuke bas imam poverenja, nije razocarao.

10. ovo mi izgleda kao dobar dokumentarac pogledacu kasnije
    https://www.youtube.com/watch?v=8X4CypTaOQs

11. ugl pogledaj do kraja nije losa za jednu zabarsku seriju xd

Uh ovo nije bilo kad sam poceo.prosli post, ako odgledas ovu koju sam ti iznad preporucio neces vise imati ovakvo misljenje o talijanskim serijama

12. Dzon Goti je bio opasna glava, sef svih sefova

13. Pa to je vec novija istorija brt

14. laki je najvece mudo po meni ipak

i o 5 porodica slabo sta ima, hteo sam ovo da gledam http://www.imdb.com/title/tt4484722/ jos valjda rej liota narator al kazu ljudi da nije nesto

15. laki je najvece mudo po meni ipak

Kako sad to brt

16. L@ki je top 3 glave sig, ne zovu ga dzabe ocem organizovanog kriminala, on je pokusao da od cele price napravi jedan jedinstveni sindikat, od njega je potekla prica capo di tutti capi (koja u stvarnosti nikad nije zazivela) i jos neke sitnice

Edit

Laki je pregovarao sa Amerikancima 1943 oko iskrcavanja na Siciliju, pametnom dosta

Goti je bio klovn koji se previse eksponirao u javnosti, mada ako mislis ovako kao mudo - da, bio je lud 100%, ubio je svog prethodnika Kastelana i nasilno preuzeo mesto kao glava porodice Gambino, da se nije eksponirao bio bi ko Kapone fazon i stvorio bi imperiju

17. Skauz jesi gledao romanzo criminale?

au sta je ovo, nisam cuo do sad!? Da torentujem odma sada odma?

Edit

Sad vidim i drugi post, skidam :*

18. lakija su cimali za vreme drugog svetskog rata i napravili dogovor da mu skinu kaznu a on je kontrolisao dokove, nzm sad tacno sta da l od spijuna i to al uglavnom bila je mornarici potrebna neka pomoc

a sto kaze skauz digao celu pricu na jedan veci nivo

19. Ja nesto nisam lakijev fan...i uopste tesko je za bilo koga od njih reci da nije imao neku mrlju kad nije ispao picka/drukara/sjebao kodeks...

Za gotija se slazem da je bio previse eksponiran a to je znak da je kurac i da hvata na strah. A romanzo criminale skidaj obavezno bas ljuta serija i po istinitim dogadjajima

20. Daj koji kodeks, to vazi samo dok meni kao pojedincu odgovara, sve su to sarene laze. Eto bas to, ako je otac org kriminala mogao da drukne sta dalje pricati. Tak kodeks je smisljen zbog "vojnika" da imaju na sta da se loze..Znas za koga kazu da je celog zivota bio nesto makar eto priblizno onom sto treba da predstavlja pravog staromodnog gangstera sa tim nekim nazovimo kodeksom casti itd - Karlo Gambino. Mada sve su to romantizovana sranja ne znam sto de lozim na to hah

Edit opet

Mrzi me da detaljno pisem jer sam sad sa fona al imate na netu o tim nekim previlima koja su kod njega vazila do same smrti. Jedina greska u zivotu je bila sto je zeta Kastelana postavio za glavu porodice a ne Gotija

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.