Serije - preporuke, kritike, diskusija

1. Nejked u svakom slučaju bih ti preporpučio da odgledaš prvu sezonu. Uvodi fino u priču, a ima samo šest epizoda tako da ti neće trebati mnogo vremena, a i lako je nađeč za gledanje na netu. Tako sam ja gledao kompletnu treću sezonu.

2. Veoma sam skeptičan, naročito jer američke serije pokušavaju napraviti neku dramaturgiju na steroidima, koja ima tendenciju ka realnosti, a u stvari je nadrealna. Mnogo mi je trebalo da se nakanim da Dexa gledam, a kamoli takve serije. Elem, cenim odgovore.

3. Pa nejked, valjalo bi da vidiš kako je sve počelo, a i totalno je kul ta epizoda kada se on budi sam u bolnici, a Šetači oko njega. Meščini bar da je tako, davno beše

4. Don't dead open inside

Ko razume shvatiće

5. Ево, ево, убедисте ме, ставих да се скида. :) Ионако сам размишљао да скинем поготову сад због паузе између треће и четврте, али никако нисам успевао да се наканим, увек излети нека нова серија (Викинзи, ево сад ГоТ, вајр...).
    У праву си провироне, тема јесте прежвакана, ал' опет није попут типичних америчких срања - превише је брутална.

6. Citam da ste preporucivali, i ortak mi je preporucio, ali nikako da se nakanim da gledam Supernatural.... Skinuo sam VikinZe, sacu to da gledam, dok cekam Game of thrones dizadje ponedeljkom.

7. тема јесте прежвакана

Naprotiv, nikad nije bilo serije sa takvom temom koliko znam.

8. Da se nadovezem na Walking dead... Posle Losta, mozda najbolja serija, meni. Stvarno vredi gledati, pogotovo sto su zombiJi sporedna stvar u celoj prici.. Sve je vec receno, ali eto, da aminujem i ja.

9. BLAJVAGA APRUVZ LOLOLO

10. Naprotiv, nikad nije bilo serije sa takvom temom koliko znam.

Није било серије, али маса филмова има сличну тематику (везану за зомбије). Међутим

pogotovo sto su zombiJi sporedna stvar u celoj prici

ово што бвдлга каже. Баш зато вреди погледати.

11. počeo sam danas da gledam taj vaš čuveni voking ded. odgledo prve 3 epizode i smorio sam se ko dedin kurac. zašto? jer smara. što smara? zato što se ne razlikuje od ostalih serija. sad ja treba pratim životne priče i probleme nekih tamo preživelih, njihove ljubavi i neke tamo mračne prošlosti koje kriju il šta već, samo što su ovde zombiji umesto recimo napada ejlijena ili erupcije vulkana. isto sranje drugo pakovanje.

edit: inače, nisam ljubitelj SF ni horora, a pogotovo serija s takvom tematikom, previše ih ima i sve mi zrače na kurac.
    al ae. pokušaću da joj dam šansu da odgledam bar prvih 7,8 epizoda. pa ako me zaintrigira, što je malo verovatno, možda i promenim mišljenje. što je malo verovatno:)

12. E kako kenjate ovde možda je i odgledam na kraju. Ma šta i ja serem kad sam gledao ono govno Banshee što ne bi i to.

13. Стрпљења молим! Крај друге и цела трећа сезона јебу.

zato što se ne razlikuje od ostalih serija

Не можеш ово закључити на основу три одгледане епизоде

14. Ljudi da budem iskren, nisam nikad bio neki ljubitelj horor filmova (tu i tamo sam odgledao po neki), ali sam pre jedno četiri, pet godina ozbiljno zagrizao za taj da ga nazovem podžanr zombija. Gledao sam gomilu tih filmova, od teških treševa pa do ozbiljnijih produkcija, kao i obaveznu lektiru u vidu oca tog podžanra Džordža Romera. Tako da kad se pojavila ova serija, nije se dovodilo u pitanje da li ću da je gledam, već kada i nisam se razočarao, štaviše oduševljen sam. Stvar ukusa valjda.

15. Борко, ја сам серију почео да гледам од друге сезоне и могу ти рећи да сам одушевљен серијом. Свиџа ми се што се дешавају неки потпуно неочекивани обрти. Трећа сезона нарочито јебе, чини ми се да је у понедељак била последња еп. Чека се почетак четврте. У сваком случају, стрпи се, одгледај све, јебе серија.

Meni zaista nije legla. Svađe, atmosfera, sve mi je nekako blah. Odigrao sam i i igru, stigao do treće epizode ili četvrte epizode, seo i zapitao se zašto? Ono, igra je kul, interaktivni film gde sam kreiraš priču i zbog toga sam generalno i igrao, ali van toga je smor. Ljudi koji se svađaju i zabadaju jedni drugima nož u leđa oko najosnovnijih potreba? Vidim to kao Farmu i Velikog Brata u Directors Cut verziji.

Počeo sam da gledam Homeland. Ništa specijalno, prosek, većinu stvari sam unapred uklavirio. Moram da napomenem glumu Demijena Luisa, koji je po meni realno izuo i u Life-u. Čudo nije uspeo na velikom platnu. Takođe, Morena Bakarin izgleda retardirano dobro. Nije neka prepička, ali ima na tone nekog seksipila, u svakodnevnoj verziji. Ono, ima nešto! Mada je Džuli Benc (Rita iz Dekstera) ipak najbolja MILFača na svetu - radio bih sve što je potrebno i bio najsrećniji muškarac na svetu da mi žena izgleda poput nje u kasnim tridesetim godinama.

16. Ljudi koji se svađaju i zabadaju jedni drugima nož u leđa oko najosnovnijih potreba?

Uzevši u obzir premisu serije, zar ovo ne bi bilo očekivano u društvu koje je faktički prestalo da postoji i gde svako pokušava da preživi gledajući maltene samo svoje dupe? Nemoj me pogrešno shvatiti Borko, kapiram da ti se nije dopala serija.

17. Uzevši u obzir premisu serije, zar ovo ne bi bilo očekivano u društvu koje je faktički prestalo da postoji i gde svako pokušava da preživi gledajući maltene samo svoje dupe? Nemoj me pogrešno shvatiti Borko, kapiram da ti se nije dopala serija.

U takvom društvu solista nema uslova da preživi, zbog hrane. Možda mi se i nije svidela jer sam povukao previše paralela sa VB i Farmom, više trenutno popularnim kod nas, no delimično i Orvelovim, čiju mešavinu vidim kao neizbežnu budućnost.

18. mnogo vi razmišljate dok gledate te serije blabla, ne valja vam to, previše se opterećujete, povlačite paralele kurac palac.
    NEMA TOGA! OVO JE FIKCIJA MATRIKS! NEMA PARALELE! JEL SERIJA SMARA-SMARA? NE SMARA? ONDA NE SMARA I TO JE TO!
    DO BELE SE IGRA!

19. Jbga, ukusi su različiti.

20. Вокин' дед...
    Узимајући у обзир квалитет прве сезоне, друга је лоша.
    Узимајући у обзир квалитет друге сезоне, трећа је лоша.
    Огроман јаз у квалитету прве епизоде прве сезоне и последње епизоде засад последње сезоне. Пола епизоде почесто оде на Рика који је прс'о к'о љељак и има онај шлогирани ''шта сам сад ово пој'о, питам се 'оћу ли имати стомачних тегоба'' поглед набачен.
    Не доима ми се то никако, ал' јебига, гледам је и даље. Нису још излапили скроз.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.