Serije - preporuke, kritike, diskusija

1. Убице оца, 12 новембар 20х, 3 сезона, ТОП канал, тко воли...

2. Odgledao The Haunting of Hill House najzad. Vrlo, vrlo kvalitetno odradjeno. Ne svidja mi se jedino sto u samoj prici ima malo nedorecenih, pa i kontradiktornih stvari, ali to moze delimicno da se otkloni u buducim sezonama. 9/10

3. Počeo sam tokom vikenda da gledam novi Tvin Piks. Kao i sve Linčovo, svaka tematska analiza je jako teška. U početku mi je bilo dosadno, ali je svakako na momente genijalno - od odličnog bizarnog humora, preko groteske, do strave. Stao sam na 13. epizodi. Mislim da je ovo vrhunac Linčovog autorstva; jednostavno nije dosad napravio ništa svojstvenije sebi od ovoga. Verovatnoću ću sutra da završim.

4. Postujem ovo prov
    Jbt sad nesto kontam da sam ja izgleda nubara koja serije i filmove gleda kroz oci prosecnog coveka koji ce taj isti film odgledati u bioskopu sa nikakvim predznanjem o istom
    Jebes ga moji kriterijumi za seriju su uvek bili dobar - los
    Kad vidim ovako da neko pise za necije stvaralastvo ne znam da li gresim sto ne obracam paznju na to, stavise boli me kurac ko je reditelj i ko je glumac, film/serija su za mene ili dobri ili losi. :(

Btw dajte neku kul seriju novijeg datuma a da je zavrsena, bez nadolazecih sezona. Zanr nebitan, samo da nije naucna fantastika

5. I ja tako gledam, samo što Tvin Piks i Linč imaju posebno mesto u kinematografiji, a i radnja se dešava 25 godina posle. Mnogo se tu izdešavalo, ne samo u Tvin Piksu, nego je i vreme nešto novo donelo. Sjajno se Linč snašao u ovom informatičkom svetu, he wasn't dunsky.

6. Btw dajte neku kul seriju novijeg datuma a da je zavrsena, bez nadolazecih sezona. Zanr nebitan, samo da nije naucna fantastika

https://www.imdb.com/title/tt2401256/
    https://www.imdb.com/title/tt1637727/

7. 5 epizoda, sve rečeno. Tata, mama, droga i sve ostalo. (''uzmi vodu uz ovo.'' ''druže, pričaš sa profesionalcem.'')
    https://www.imdb.com/title/tt6586318/?ref_=nv_sr_1

8. Od kad pričam ovo za twin peaks. Treća sezona nešto najlinčovskije moguće imao je punu slobodu kao nikad pre vrv i napravio film od 18 sati. U prve dve sezone je sig morao da pravi kompromise da bi seriju malo prilagodio publici i tv standardima tadašnjim i da ne pričam koliko su već užasni deovi druge sezone koje nije radio Linč, ceo onaj zaplet sa Vindom Erlom i cela ona Džejms noar priča. Tako da

Twin peaks nastavak>>>>>>Twin peaks original.

9. tvin piks je postao sranje
    u red, genijalan je itd
    ali das slijedi neku liniju u toj radnji
    milion stvari nabacano

10. Slažem se, Fađo. Ipak tih ranih devedesetih njegovo ime nije bilo kult koje je danas, iako je on postao kultni autor u pravom smislu te reči posle Eraserhead-a. Inače, cela ona crno-bela epizoda (mislim da je osma epizoda u pitanju) je nešto možda i najveličanstvenije što sam video na televiziji. Vidi se da je imao apsolutnu slobodu i da nije napravio nikakav kompromis koji su verovatno bili nužni u prve dve sezone. Ne znam jel još neko primetio, ali ovo dosad što sam pogledao je puno humora koji brate stvarno te tera da se grohotom smeješ i pauziraš, posebno neke scene sa sporim Dejlom Kuperom. Ne sećam se da je negde tokom karijere Linč imao humorističnih momenata koliko u ovoj sezoni. Takođe, malo koja glumica je divna koliko Naomi Vots, i sa punih pedeset banki je i dalje šiparica u licu kakva je bila u Bulevaru zvezda. Za Loru Dern i Maklahlana ne treba trošiti reči, oni su odavno certified njuške.

https://www.youtube.com/watch?v=eDlcqhlzDqQ

11. od terora sam ocekivao dosta.nisam ni pogledao do kraja.mozda i nije toliko losa koliko sam ja ocekivao da bude dobra,pa mi se ne svidja jer je prosecna.asam se prosro

12. Pa terror nije zavrsena serija, o cemu pricate?

13. Dobar je Terror, sada vidim da ima i druga sezona, ali ne znam na koji nacin ce da se konektuje sa prvom sezonom kada je kao prica zavrsena. Patrik Melrouse je odlican, kao i Night of.

14. ne znam koliko je narcos novijeg datuma,ali to definitivno treba gledati ko nije.a i zavrsena je.
    a i gledaj fargo i true detective.nisu sezone povezane.niti su isti likovi.zasebne serije istog naziva.recimo

15. Mislim da ni narcos nije završena treba valjda i četvrta sezona da se pojavi u kojoj gone dilere po Meksiku.

16. moguce.nisam nasao tako nesto.na imdb pise da je kraj.jebemliga
    a i to bi verovatno bilo neko sranje koje bi se vuklo uz staro ime.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.