Prijava

Svi smo svedoci ove napredne mašinerije laži informer, blic, kurir, pink i štete koju dugoročno pravi Srbima i njihovoj deci. E zamisli sad to pa puta milion, eto to je Holivud uradio svetu. Samo dosta perfidnije.

Sram da ih bude. Ono što je fikcija i treba da bude fikcija i zna se da je fikcija i piše na kraju svakog jebenog filma da je fikcija je sasvim logično da je veća mašinerija laži nego ono što bi trebalo da izveštava objektivno.

I opet nisam siguran gde se više laže, ali svakako nije za poređenje, osim ako nisi debil pa da bezrezervno veruješ filmovima.

EDIT: Ograđujem se, nisam pogleadao zadnju stranu Kurira i Informera, možda piše da je fikcija.

ne budi takav elitista, 80% stanovništva svake države egzistira na ovoj planeti vršeći prostu razmenu materija i ništa drugo, oni su ciljna grupa svake propagandne mašinerije na svetu.

ne budi takav elitista

Ne znam kako.

u pravu je agilni.serija nije nikakva anti ruska propaganda.da je srece pa tih 80% stanovnista izvuce pouku iz serije-bas da ne treba verovati medijima.tu je lepo prikazano na sta su funkcioneri sve spremni.kako je u seriji tako je i sada u stvarnosti, samo sto nema vise streljanja.ali opet mogu da te sjebu na 100 nacina, da zavrsis kao zrtva pljacke, da nastradas u kriminalnom obracunu iako nisi kriminalac itd.

Правило каже да ко не воли јевреје тај не располаже великим парама и не разуме како је имати их

https://www.imdb.com/title/tt8912384/

Krenuo pilot, Ben Kingsley jebe.

P.S. Skidam Black Mirror s05, samo 3 epizode, škk?

Černobil - odličan.
Odgledah juče, ne mogu da se otarasim utiska kako se malo u sistemu funkcionisanja promenilo. Komentarisala sam sa kolegama, kod nas na poslu ima i Djatlov i stalno nam dolaze komesari razni i predstavljaju kako šta trabe i ne traba da bude. Mi uglavnom radimo po raznim priručnicima u programima i situacijama koje ne funkcionišu. Tužno jako tužno.
Što se tiče same scenografije mislim da su je rešili do perfekcije, u jednom tranutku sam prepoznala tepih, identičan je bio u dečijoj biblioteci, a jednu kuhinju imala je moja baba istu.
Mnogo mi se dopalo što su odlučili da koriste rusku muziku i jako dobar izbor su napravili, fali Česnokov možda.
Fino su, za nas koji se ne razumemo u atomsku fiziku, objasnili kako sve funkcioniše i šta znači. Sve u svemu davno ne pogledah ništa što me je tako uzdrmalo.

Secam se, mali sam bio i skupile se komsinice i vecaju da li se sme luk jesti i povrce tako, mozda negde maja ili juna 1986, to je jedino moje secanje na Cernobil u tom smislu i secam se da su svi bili kao u fazonu ma ko ga jebe, nije to nista, valjda je dnevnik prenosio vesti o tome, ali nisu bili iskljucivi da ne valja, vec kao navodno postoji opasnost hahaha pa kako jebeno da nosis merac radijacije na pijacu, ne kapiram.
Inace iz ove perspektive se moze reci da su nadlezne sluzbe odradile jebeno dobar posao u smislu konzerviranja elektrane i generalno sanacije, izbegnuta je potencijalno mnogo gora katastrofa.

celtic, evo ti pa prevodi sam zasto tri epizode
https://www.bustle.com/p/why-is-black-mirror-season-5-only-3-episodes-theres-a-perfectly-reasonable-explanation-17941890

https://www.imdb.com/title/tt6647448/
pogledajte ovaj dokumentaac.mislim da sam pogledao sve sto je vezano za cernobil.ovih dana kada nadjem vremena,pogledacu i seriju.pogledao sam prvu epizodu.ono valja u picku materinu.jos i ja gotivim sve te katastrofe,pa mi doslo kao budali samar serija.
edit:
ovo ustvari.
https://www.imdb.com/title/tt0194278/
kada sam skidao bio je engleski titl.pre godinu i nesto.

Cernobilj odlican, zavrsih ga sinoc. Savrseno je prikazan partijski mentalitet.

Pa bas savrseno: ministar ide u rudnik da moli rudare, a oni ga mazu po licu i odelu. Ako je taj ministar stvarno i sudelovao u tome, verovatno je naredio pomocniku sta treba da uradi ovaj svom i tako do sedmog, osmog coveka koji bi otisao tamo da izda naredbu.
Za razliku od gota ovi su imali precizne istorijske izvore, ali su odlucili da ih selektivno koriste da bi se izvukla pouka koju su hteli.
Jesu i rusi i sovjeti govna i jeste serija odlicna, ali stvarno ima dosta netacno prenetih stvari, od kojih je svakako najgore preuvelicavanje broja zrtava.

koliko kazu da je stradalo u seriji?

Valjda 32, a 28 onih koji su se raspali u prvih par dana.

Mada je to glupost opsta, jer se ne moze reci koliko je ljudi umrlo od posledica zracenja.
Zapravo neke stvari su i ispustene u seriji koje ne idu u prilog Rusima, tako da je cisto jedenje govana pokusaj spina da je ovo americka propaganda.
Serija je inace nesto preljepo. Svaki kadar preljepost.

Pa ne seru onda, cinjenica je da je par desetina nastradalo odmah tipa... ne racunajuci kasnije posledice. Ja reko ko zna sta kazu, mozda je reko Tilmo radio na scenariju.

Ma masovno se sere da je americka propaganda usmerena protiv Rusa u pitanju, da je sve preuvelicano. Nebitno.

Kandidar rekao sam mentalitet, naravno da mini serija ne moze da uvede 20 pomocnika po osobi i prikaze sve naucnike koji su radili na tome npr nego su ih sve spakovali u lik one zene itd

Inace ne mogu da se setim da li sam negde procitao ili sta, navodno je tim reaktorima trebalo za hladjenje neka bolesna kolicina vode svakog dana, tipa milioni litara, ne znam tripujem li se ili sta... svakako je nuklearna elektrana zahtevan posao

Чекај шта је замерка серији, је л проблем што се не дућка курац Русима довољно, превише су приказани као... Руси?