Sastavimo bajku

1. U tom trenutku Vukajlijaš se probudi iz sna i pomisli: "Kako nisam provalio da je ovo samo san? Pa u bajkama nema onanisanja!"
    Još uvek znojav i u neverici od famoznog sna, uhvatio se za telefon u cilju da pozove Insolentnu, svoju veliku prijateljicu sa Vukajlije. Kad ono...nema kredita, i Vukajlijas se iznervira i pokusa da se seti gde je ostavio cigarete.Тражећи цигарете,онако бунован,саплете се и удари главом о ноћни сточић. Udarac beše veoma nezgodan - o samu ivicu stola, pa onako iziritiran, češući se po glavi nogom šutnu nedužni stočić. I u tom trenutku iskoći zmaj iz ormara i prodere se : "Šta lupaš sto kurvo ? Šta lupaš sto kurvo ?".Овај се не уплаши,него викну:,,Дај ми моје цигарете натраг!' Ali zmaj samo reče : "Ne može, obrni se u kupusu i uvaljaj u zemlji jer su tvoje cigare kod babe od staklenog kneza !"
    - "Ej, ne jedi govna", reče mu Vukan, "baba od staklenog kneza je bacila kašiku, još pre mezozoika... Vraćaj cigare, šabane..."
    -" A ne, a ne. Nakloni se drvenom kolcu koji stoji u dvorištu od moljcu."
    -Тад Вукан дохвати ЦД групе,,Бијело дупе''и из све снаге зафрљачи на змаја.
    Zmaj biva pogođen u glavu, okrene glavu ka nebesima urekne : "Kuku lele" i baci se na leđa od primljenog udarca muzikalnosti - kao i zbog činjenice da je CD bio u troduplom tvrdom povezu sa knjigom "Kako od rokera napraviti narodnjaka".
    -,,А збиља,какав је то колац који је он споменуо?'',запита се Вукан и изађе напоље да извиди,јер му нешто није изгледало сасвим чисто.
    A napolju kolac sa lobanjom koja se cerila i na kojoj je rasla divlja crna kosa, lobanja je divlje mahala napred-nazad kao da je lupala o nevidlivi zid i svo vreme se drala : "Cannibal Corpse !".Вукан се прво изненади,али онда ухвати ритам и заједно изведоше,,Hammer smashed face''.

2. U tom trenutku Vukajlijaš se probudi iz sna i pomisli: "Kako nisam provalio da je ovo samo san? Pa u bajkama nema onanisanja!"
    Još uvek znojav i u neverici od famoznog sna, uhvatio se za telefon u cilju da pozove Insolentnu, svoju veliku prijateljicu sa Vukajlije. Kad ono...nema kredita, i Vukajlijas se iznervira i pokusa da se seti gde je ostavio cigarete.Тражећи цигарете,онако бунован,саплете се и удари главом о ноћни сточић. Udarac beše veoma nezgodan - o samu ivicu stola, pa onako iziritiran, češući se po glavi nogom šutnu nedužni stočić. I u tom trenutku iskoći zmaj iz ormara i prodere se : "Šta lupaš sto kurvo ? Šta lupaš sto kurvo ?".Овај се не уплаши,него викну:,,Дај ми моје цигарете натраг!' Ali zmaj samo reče : "Ne može, obrni se u kupusu i uvaljaj u zemlji jer su tvoje cigare kod babe od staklenog kneza !"
    - "Ej, ne jedi govna", reče mu Vukan, "baba od staklenog kneza je bacila kašiku, još pre mezozoika... Vraćaj cigare, šabane..."
    -" A ne, a ne. Nakloni se drvenom kolcu koji stoji u dvorištu od moljcu."
    -Тад Вукан дохвати ЦД групе,,Бијело дупе''и из све снаге зафрљачи на змаја.
    Zmaj biva pogođen u glavu, okrene glavu ka nebesima urekne : "Kuku lele" i baci se na leđa od primljenog udarca muzikalnosti - kao i zbog činjenice da je CD bio u troduplom tvrdom povezu sa knjigom "Kako od rokera napraviti narodnjaka".
    -,,А збиља,какав је то колац који је он споменуо?'',запита се Вукан и изађе напоље да извиди,јер му нешто није изгледало сасвим чисто.
    A napolju kolac sa lobanjom koja se cerila i na kojoj je rasla divlja crna kosa, lobanja je divlje mahala napred-nazad kao da je lupala o nevidlivi zid i svo vreme se drala : "Cannibal Corpse !".Вукан се прво изненади,али онда ухвати ритам и заједно изведоше,,Hammer smashed face''. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"

3. Ново поглавље:
    Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    Међутим,глава се поново састави сама од себе,полете,скемба бабу,одлете до њене куће и одгризе лепом Милету уво.

4. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    Међутим,глава се поново састави сама од себе,полете,скемба бабу,одлете до њене куће и одгризе лепом Милету уво. Lepi Mile zaplače i pozove sve sile svoje harmonike i sintizajzera da otera besnu lobanju, al' avaj lobanja je bila previše jaka za to.

5. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    Међутим,глава се поново састави сама од себе,полете,скемба бабу,одлете до њене куће и одгризе лепом Милету уво. Lepi Mile zaplače i pozove sve sile svoje harmonike i sintizajzera da otera besnu lobanju, al' avaj lobanja je bila previše jaka za to.Из земље одједом изронише хорде злих дуплих педала,спремних да скрше све пред собом,а посебно своје архинепријатеље-матрице у синтисајзеру.

6. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    Међутим,глава се поново састави сама од себе,полете,скемба бабу,одлете до њене куће и одгризе лепом Милету уво. Lepi Mile zaplače i pozove sve sile svoje harmonike i sintizajzera da otera besnu lobanju, al' avaj lobanja je bila previše jaka za to. Из земље одједом изронише хорде злих дуплих педала,спремних да скрше све пред собом,а посебно своје архинепријатеље-матрице у синтисајзеру.
    I u tom dođe zmaj i zapeva u muzičkom haosu : "Lele majke sa nožem se koljem, nosam duge kose i u Metal'ku nek se svi nose..."

7. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    Међутим,глава се поново састави сама од себе,полете,скемба бабу,одлете до њене куће и одгризе лепом Милету уво. Lepi Mile zaplače i pozove sve sile svoje harmonike i sintizajzera da otera besnu lobanju, al' avaj lobanja je bila previše jaka za to. Из земље одједом изронише хорде злих дуплих педала,спремних да скрше све пред собом,а посебно своје архинепријатеље-матрице у синтисајзеру.
    I u tom dođe zmaj i zapeva u muzičkom haosu : "Lele majke sa nožem se koljem, nosam duge kose i u Metal'ku nek se svi nose..."
    Само што он отпева, земља се отвори, а из понора глас рече: "Ко је газио по мом орању?"

8. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    Само што он отпева, земља се отвори, а из понора глас рече: "Ко је газио по мом орању?"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke."

9. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис."

10. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. "

11. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. " Змај се ту наљути и поче да витла мачем.

12. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. " Змај се ту наљути и поче да витла мачем. Knez ga samo pogleda i reče : "Zmaje, zmaje slobodno me slomi, jer sam osiguran u Dunav Osiguranju pa ću dobiti debelu otplatu..."

13. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. " Змај се ту наљути и поче да витла мачем. Knez ga samo pogleda i reče : "Zmaje, zmaje slobodno me slomi, jer sam osiguran u Dunav Osiguranju pa ću dobiti debelu otplatu..." А овај му одбруси: "Ћути шиштавче, зар не знаш да је њихова осигурања преузео Рајфајзен? А коме они рату израчунају, тај без гаћа остане."

14. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. " Змај се ту наљути и поче да витла мачем. Knez ga samo pogleda i reče : "Zmaje, zmaje slobodno me slomi, jer sam osiguran u Dunav Osiguranju pa ću dobiti debelu otplatu..." А овај му одбруси: "Ћути шиштавче, зар не знаш да је њихова осигурања преузео Рајфајзен? А коме они рату израчунају, тај без гаћа остане."Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана.

15. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. " Змај се ту наљути и поче да витла мачем. Knez ga samo pogleda i reče : "Zmaje, zmaje slobodno me slomi, jer sam osiguran u Dunav Osiguranju pa ću dobiti debelu otplatu..." А овај му одбруси: "Ћути шиштавче, зар не знаш да је њихова осигурања преузео Рајфајзен? А коме они рату израчунају, тај без гаћа остане."Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана. U tom trenutku se pojavi stara baba koja može sve i staklenom knezu pripreti da će ga prodati na buvljaku ako se ne smiri.

16. Avaj kada završiše pojavi se baba iza ćoška i tresnu lobanju po glavi i izdera se : "Š'a mi ponovo tu mašeš, k'o će mog konja Ljupka da mi čuva koji je toliko brz da ga se u muve u letu sklanjaju, bolje da se lepo smiriš k'o onaj lepi Mile !"
    To je bio stakleni knez i smejao se : "Imam nečije moćne cigare i odlične su marke." А змај на то рече : "Пушим само ако су муфтакис." Al' stakleni knez pogleda sa svojim pogledom punim sicilijuma i nasmeja : "Eeee, zmaje samo face puše Drinu izgleda. " Змај се ту наљути и поче да витла мачем. Knez ga samo pogleda i reče : "Zmaje, zmaje slobodno me slomi, jer sam osiguran u Dunav Osiguranju pa ću dobiti debelu otplatu..." А овај му одбруси: "Ћути шиштавче, зар не знаш да је њихова осигурања преузео Рајфајзен? А коме они рату израчунају, тај без гаћа остане."Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана. U tom trenutku se pojavi stara baba koja može sve i staklenom knezu pripreti da će ga prodati na buvljaku ako se ne smiri.Стаклени кнез се ћутке врати натраг у земљу,а баба рече пренераженом Вукану:,,Ево ти твоје цигарете,а сад се губи одавде,док ниси направио још неко срање!''

17. Novo poglavlje :
    "Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана. U tom trenutku se pojavi stara baba koja može sve i staklenom knezu pripreti da će ga prodati na buvljaku ako se ne smiri.Стаклени кнез се ћутке врати натраг у земљу,а баба рече пренераженом Вукану:,,Ево ти твоје цигарете,а сад се губи одавде,док ниси направио још неко срање!''
    I Vukanu bilo divno, uze jednu cigaru i krenuo on da puši al' se oseti neobično - osetio se laganim, da mu mozak napušta glavu, a roze slonovi su veselo prolazili pored njega : "Uuuuuuuu, bre..." reče on "baba dala mnogo dooobre cigare !"

18. "Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана. U tom trenutku se pojavi stara baba koja može sve i staklenom knezu pripreti da će ga prodati na buvljaku ako se ne smiri.Стаклени кнез се ћутке врати натраг у земљу,а баба рече пренераженом Вукану:,,Ево ти твоје цигарете,а сад се губи одавде,док ниси направио још неко срање!''
    I Vukanu bilo divno, uze jednu cigaru i krenuo on da puši al' se oseti neobično - osetio se laganim, da mu mozak napušta glavu, a roze slonovi su veselo prolazili pored njega : "Uuuuuuuu, bre..." reče on "baba dala mnogo dooobre cigare ! Ооооооосећам да ми ноге трче а ја стојиииииииим...Ма хајде,смирите мало земљу,да могу да стојиииииииим... "

19. "Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана. U tom trenutku se pojavi stara baba koja može sve i staklenom knezu pripreti da će ga prodati na buvljaku ako se ne smiri.Стаклени кнез се ћутке врати натраг у земљу,а баба рече пренераженом Вукану:,,Ево ти твоје цигарете,а сад се губи одавде,док ниси направио још неко срање!''
    I Vukanu bilo divno, uze jednu cigaru i krenuo on da puši al' se oseti neobično - osetio se laganim, da mu mozak napušta glavu, a roze slonovi su veselo prolazili pored njega : "Uuuuuuuu, bre..." reče on "baba dala mnogo dooobre cigare ! Ооооооосећам да ми ноге трче а ја стојиииииииим...Ма хајде,смирите мало земљу,да могу да стојиииииииим... "
    Na žalost zemlja mu je rekla : "Alo malo narkomane, kad ti budeš bio tektonska ploča razgovaraćemo onda o smirivanju."

20. "Стаклени кнез тада одломи један део себе и посече змаја толико да се овом рана моментално загнојила,те он поче да се превија у боловима;тад дупле педале скочише на њега и истераше духа из њега,а дух налете на упаљач и нестаде сасвим у пламену бутана. U tom trenutku se pojavi stara baba koja može sve i staklenom knezu pripreti da će ga prodati na buvljaku ako se ne smiri.Стаклени кнез се ћутке врати натраг у земљу,а баба рече пренераженом Вукану:,,Ево ти твоје цигарете,а сад се губи одавде,док ниси направио још неко срање!''
    Na žalost zemlja mu je rekla : "Alo malo narkomane, kad ti budeš bio tektonska ploča razgovaraćemo onda o smirivanju."A Вукан рече:,,...Маааа ко си тиии да ми говоришшшшшта ја да радим,кад кажемд се смириш,има да се смириш и ТАЧКАААА!''

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.