Religijsko pipanje ( শয়তান )

1. Ако је Бог свемоћан, зашто не направи камен који не може да подигне?

Zato što onda ne bi bio svemoćan, a zna se da je on svemoćan.

2. Ако је Бог свемоћан, зашто не направи камен који не може да подигне?

Не могу да нађем конкретан цитат, али суштина је ова:
    Имаш Биће 1 које може да прави огромне камене и Биће 2 које може да подигне огромне камене. Сад од Б1 тражиш да направи камен тежине која тежи бесконачности, и Б2 ће увек моћи тај камен да подигне. Сад фазон је да бог је истовремено Биће 1 и Биће 2. Углавном, под претпоставком је да омнипотенто биће је безграничних могућности и не постоји ништа веће од њега. Када би могао да направи камен који не може да подигне то би значило да постоји нешто веће од нечег омнипотентног, што је контрадикција са претпоставком омнипотентности. Сад ако је бар неко сконтао браво за мене, искомпликовао сам га баш.

3. Ма нас су створили ванземаљци, и знају то пичке америчке, него неће да објаве јер ће се свака вера распасти, а прва хришћанство. лолол

4. ^Ja sam skontao, tralalal, ja sam pametan, lalala...
    Djavo nije = Bog zato što prem' 'r'šćanskom je on samo anđeo penzos otpadnik od Raja.
    Takođe prema verovanju the Bog kažnjava a the Đavo navodi na grehe.
    Tako da je Gad veliki trol u stilu one čuvene: "Čudni su putevi gospodnji".

Tema je sasvim ok, al' odgovor je dobijen (čak mislim da je i pre napisano), a može dovući neke naložene religijske pacove.

5. a može dovući neke naložene religijske pacove.

Gle, a ti misliš da se jedna toliko kompleksna religijska tema može objasniti tako površnim objašnjenjem, i da religijski pacovi ne treba da se pitaju o religijskim pitanjima?

6. Samo moja baba je omnipotentno biće.

7. Sejo_govedo Што би зарадио бан?

Ovo je jako osjetljiva tema, a čudna je ćud modulatorska...ne želim ovde da direktno miješam ono u šta ja vjerujem, jer bi to odmah bilo podvrgnuto ruglu, a to mi nije cilj...kažeš da niko ne može dokazati da li postoji bog...pa to je i smisao vjere...da znaš da postojibog, da li bi to bila vjera...da li ti vjeruješ da postoji taj računar ispred tebe ili znaš da on postoji...tu je ta neka razlika...slažem se da od ubijeđivanja da je tvoja vjera prava nema ništa i slažem se da ne treba kenjati po drugima što se ovd konstantno radi...ali za mene je teorija praska i evolucija stavrno neprihvatljiva...

8. Велики прасак? Оно кад је створен простор и време? Не чу ти за то, не?

Ма и то су ванземаљци направили. Посматрају нас све. Банда свемирска. Молдер је у праву.

9. Gle, a ti misliš da se jedna toliko kompleksna religijska tema može objasniti tako površnim objašnjenjem, i da religijski pacovi ne treba da se pitaju o religijskim pitanjima?

Ne religija, al' pitanje jednakosti Đavola i Boga da.
    Tačnije da ršćani ne jebu jing-jang 2%. Ne postoji ravnoteže zato što dobro donosi odlike, dok je zlo podvlašćeno.

10. da li ti vjeruješ da postoji taj računar ispred tebe ili znaš da on postoji...

Хехе, подсети ме на једну сцену из Константина, колико год говно било од филма.

Samo moja baba je omnipotentno biće.

+1

11. i uopšte, pitanje zapravo i o poreklu zla, što je velik problem oko kojeg teolozi lupaju glave, uglavnom se radi o praznim naklapanjima, mada su neka često i zanimljiva, mogu preporučiti literature

Pa preporuči. :)

ed: a da nije biblija i sioran lolo

12. Pa preporuči. :)

Mogu ja? Relativno sam skoro čitao Razgovore sa đavolom od Kolakovskog, pa iako nije teologija, mnogo je zanimljivo, preporučujem.

13. Može. To ceo spisak? Hvala. :) Ne mora teologija isključivo, ne mora.

14. On nista lose ne radi, sedi dole u paklu, kaznjava zle ljude i ne pusta ih dizadju. A opet je los.

Не кажњава их он, већ Бог. Бог је казнио ђавола и све друге с њим.

Zasto u hriscanstvu djavo i bog nisu jednaki? U svim starim religijama su oni jednaki bogovi, dok je u hriscanstvu djavo ocrnjen gore neg navijaci na b92.

Е па јебига сад, таква је била вера старих Хебреја, тако се пренело и у хришћанство, таква им је ваљда култура да верују да је принцип доброг изнад злог.

15. To ceo spisak?

Dosadna je teologija, ne volim religiozne filozofe. Eto uzmi Siorana, recimo, "Pad u vreme", to mi je još sveže, ako ne priča o zlu i đavolu, priča o smrti i ničemu i zlu i Bogu i čoveku. Genije je.

16. Čitala sam to skoro, zato sam rekla ne Biblija i Sioran. :) Jeste genije. :) Opet ću da čitam. Nabavila sam i njegov rečnik silogizama, ume da razvedri kada je teško. haha

17. Čitala sam to skoro, zato sam rekla ne Biblija i Sioran.

Edit: ne videh tvoj edit
    A jesi kombinovala Bibliju i Saramaga, njegovo Jevanđelje? Zabavniju literaturu malo sam puta čitao.
    EDIT: Ode u literarni kružok, jbg.

18. Ko menja naziv teme? :-)))

19. Рецимо да је неки модератор имао напад духовности.

20. Care, koje godine je Muhamed presao iz Meke u Medinu?

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.