Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Kalakurcija. Bakara. Prika. Šarenica je lepa reč, ali otkad je Žike seljaka, mrzim da je čujem.
Sojević. Ništačovek. Kućević. Mrzim uobražene.
- maligno (odomaćeno)
- ćora
- ćopavac
- izraslina
- šulj
- čukljevi
- raspala (kurvetina)
- babetina
- đilkoš
kepec, čibulja, dupetara
ЛИКУША! Најодвратнија реч на свету, ужасно љигаво звучи.
-očuh/maćeha
-rabljeno
Kurveštija!
Džudža
Vrh- ogađeno by ljudi
Uživati, ali samo kao prelazni glagol.
Jako mi ružno zvuči "uživati drogu", "uživati duvan" i sl.
Ako mu već narkotici ili duvan čine zadovoljstvo, onda je mnogo ljepše reći da "uživa U drogi ili U duvanu".
Takođe jako mi je ružna riječ "uživalac" (droge, alkohola, duvana i sl.)
Ako se želi istaći sama konzumacija - onda je on konzument, korisnik i sl.
Ako se želi istaći užitak, onda je bolje reći - ljubitelj.
Čvarci i smoki.
ugalj
Dojka
opervažiti
radijator
Poremećen - uvredljiva reč upućena normalnoj osobi a koja je napravila sitnu grešku. Većina je koristi bez pardona. Inače ta reč opisuje psihički neuravnoteženu osobu koja nema osećaja za realnost a i za osobu koja ima sposobnost da ubija nedužne ljude i pritom uživa u tome. Opisuje i ljude koji uživaju u stvarima koje su van normalnog i prihvatljivog.
кашика, еј!
Snajka. Obično se koristi kao omalovažavajuća reč muževljeve familije za njegovu ženu što je samo po sebi ružno.
Druga upotreba je za opisivanje bilo koje žene (o)srednjih godina koju ne poznajemo: "jel snajka, kad ima autobus za..." što mi je takođe neprimereno.
Mlada i još gori deminutiv - mladica za tek udatu ženu, takođe korišćena od strane muževljeve familije.
Поједина лична имена као и називи за неке глупости... сок од воћа - воћко
Здрави напитак од поврћа - поврћко ... јебемтиживот док изговорим пола кубика попљујем.
dođoš, jebem te Vojvodino kad si i posle 20 godina onaj što je došao iz Bosne, kao da sam poplavom donešen...
Živalj. ALI ŽIVALJ! Jebem ti ćivot i onog ko smisli to sranje.