Prijava

Tema za sve nas koji su izvrteli skoro sva jela pa su izgubili inspiraciju šta bi spremili za klopu a jeli bi kuvano. Tema i za one sa tankim džepom a smučili su im se non stop ista jela i ne znaju šta bi mogli da iskombinuju za male pare a da traje dva-tri dana.
Recite problem i neko će vam pomoći, dati savet i recept ili ideju. Molim ove sa dubokim džepom da se uzdrže od provociranja onih sa skromnim primanjima ako ne misle da pomognu.

Nek' se javi neko spretan.

Poslušaću svaki savet.

Мене ме само занима како се кува пилеће месо?

Пола леба и стограма алпске кобаје са мајонезом и јогурт у чаши.

Pečen krompir iz rerne + nešta kašasto, neki baren grašak/šargarepa pa utučeno.

Скувај једно 4-5 јаја или обари виршле. Можеш и кувани ђеврек да купиш у пекари.

Odlična tema. Da se upišem, pa ću da okačim par jela kad budem na kompu. I meni ovo valja, volim da kuvam, a slabo znam interesantnih recepata. I pišite detaljan recept a ne samo sastojke, nego sve fino, a ne da gatamo kasnije. :)

Ala su neki originalni ovde. :) Prosto isijava originalnošću. :)
Da bi vam se izašlo u susret morate da kažete šta ste sve izvrteli od klope da vam se ne bi predložilo nešto što ste skoro jeli. :)

koristim onaj suljpa u konzervi sto metem vodu i za 10 min gotovo. 150 dinara.

Vrtim svašta, volim vikendom da naspremam, pa da me cele nedelje čeka nešto drugo za ručak kada dođem s posla, a uvek ostane i za činijicu pa u friz za nekad kad ne stignem.
Čak ne kupujem doručak u pekari već uvek ponesem od kuće nešto zato što jedino tako doručkujem ono što želim, a ne šta je tamo negde ostalo.
Nećemo valjda daviti o kuvanim jelima tipa kiseli kupus, pasulj i paprikaš za tri dana, to svako zna. Možda da predlažemo neku ukusnu, brzu, ali konkeretnu hranu, Znači, ne viršle i jaja, topli sendviči i prženice.
Na primer, imate one tortilje gotove, po 10 komada u pakovanju. Možete da ih napunite sa bilo čime, a da ih spremite za 15 minuta.
Evo:
Izmešajte u činiji jednu tunjevinu, jednu konzervu "mexico mixa" ili kukuruza šećerca, narendajte malo šargarepe, ubacite pavlaku ili sir, šta imate, seckanih maslina, posolite, začinite limunom. Tortilje zagrejte na teflonu kratko da smekšaju, jednu po jednu, filujte sa po dve kašike fila, zarolajte ih kao palačinke i ređajte u pleh. Izmutite dva jaja, malo mleka i pavlake i prelijte po tortiljama. Zapecite u rerni, a pred kraj izvadite i pospite parmezanom, pa vratite još malo u rernu.

Hoćete pogačice za očas posla?

Paj sad.
Fileti pileceg belog, koliko imas. Uvaljas u krem supu od pecuraka. Znaci, u prah, ne u spremljenu supu. Tepsiju malkice podmazes da se ne zalepi, pa stavis meso. Kupis slatku pavlaku (da slatku imlekovu , za ostale ne znam koliko su slatke,ova nije), i prelijes preko mesa. Ne preterivati,samo da pokrije snicle. Ako si burzuj ili imas dobitan tiket pre neki dan, mozes pred kraj da stavis narendani kackavalj. Peces dok voda iz pavlake ne ispari,pa ne ostane gusti saftic. I to je to.

Ja spremao pre neki dan devojci. 3x mi je dala to vece.

Nisi sigurno stavio slatku već neutralnu pavlaku, inače bi ti piletina imal uskus šlaga :)
Uvek je dobra fora uvaljati piletinu u krem supu od pečuraka, a isto tako možeš i da je naseckaš i propržiš sa prazilukom i šargarepom, naliješ pavlaku i skuvaš gusto kao za gulaš. Sa testeninama ili basmati pirinčem je MLJAC!

Брате, ел ми верујеш да имам препоруку за ту пилетину у крем супи од печурке од једног бившег дилера допа.

ЕДИТ: Мени реко да треба са неутралном.

Slatka imlekova pavlaka. Naglasio sam imlekova jer za ostale ne znam koliko su slatke. Na onom pakovanju pise da se koristi za slagove, i za kuvanje. Probao sam pre nego sto sam stavio,i stvano nije slatka. A i ona krem supa od pecuraka je mnogo slana,pa verovatno ubije tu slatkocu.

Pa zato ti kažem, kupiš neutralnu pavlaku, one nisu slatke i nema šta da razmišljaš.

Jebite se, meni je riba dala a stavio sam slatku pavlaku :D Mozete vi da stavite i kajmak,al ja moj recept ne menjam!!!1
Salim se, i meni je bilo logicno da ide neutralna,al 2x sam jeo sa slatkom, i nikad nije ni vuklo na slatko.Tako da je svejedno.
Kuplunze, tvom dileru je garant omiljeni deo recepta valjanje u prah.

Portugalski krompir, najsirotinjskiji mogući recept... a najsličniji je našim(ličko, a naše) "Policama krompira".:-)

Očistiš lepo krompir (ako nema jaku i ružnu koru) samo nekom novom žicom za sudove, znači izgrebeš ovlaš koru, a ne ljuštiš. Ako je kora baš bzvz i gruba, onda oljuštiš.
Zatim ih isečeš na polovine, uzduž. Natrljaš ih malo sa solju, malo bibera i sa PUNO belog luka(najbolje je da bude pasiran!).
Onda razmutiš par goveđih kocki za supu u šolji vrele vode(znači napraviš goveđi bujon, a ako imaš može umesto toga i neke moče od pečenja ili sl), zaliješ time onaj pleh da ogrezne i preko svega sipaš malo maslinovog ulja, na svaku onu polovinu krompira i po malo aleve paprike.
Dodaš po vrhu po malo timijana(majčina dušica) ili origana, šta više voliš.

Turiš to u rernu i pečeš na 180 C, a sa vremena na vreme kao malo malo "promešaš" one polovine krompira, da bi upijali onaj goveđi bujon. Kad krompir bude mekan u centru, izvadiš pa jedeš, ali paziš da ne izgoriš jezik jer je vruće! ;-)
Lepo ide kao dodatak nekim malo svečanijim jelima, ali i uz malo sira ili malo bilo čeka drugog. A može i samo to, ako si student!

Šef kuhinje koji radi za 30€ na sat, želi vam dobar apetit! :-)

Nat, ovo tvoje ću da probam.

koji ste vi buržuji, te parmezani te pileće belo...

Prvo, nema jela da traje tri dana, a da je dobro i da nije sarma ili pasulj. Dakle, brzo i jeftino može samo klopa za jedan do jedanipo obrok. Sad kad smo to apsolvirali, može receptić:

Pola kile krompira iseći na kriške, ubaciti u dublju posudu tipa đuvečara, dodati šolju presnog pirinča i sitno seckanu slaninu (jedno dvesta grama, ne mora više), ubaciti beli luk isečen na četvrt, sve začine koje volite i naliti vodom da ogrezne. Ko voli (a ja volim), može tu da ubaci i papriku isečenu na kriške, patlidžan na štapiće i slično, a može i par viršli ili safalada, ali to je već luksuzno :)

Izmešati sve sastojke, ubaciti u rernu ugrejanu na 200 stepeni i sačekati da voda ispari. E, tad oni sa jeftinijim ulaznicama mogu preliti jaje preko svega ili odmah krkati bez jaja, a oni sa skupljim ulaznicama mogu sve zapeći parmezanom, pavlakom ili čimgod...