Шта данас ручавате?

1. Супу, и шницле! ОПАААААА !

2. SARMA <3333333456525325235235

3. Danas sarma, sutra pravim jednostavnoću:

Bijela krompir salata:

Skuvati 1 kg krompira u ljusci u vrlo posoljenoj vodi, pa dok je vreo, oguliti i isjeći na one opsesivno-kompulzivne kockice od 1cm, dodati mljevenu glavicu luka i mljevena 2 češnja bijelog luka, malo bosiljka i peršuna i po kile kisele pavlake. Veoma mnogo izmiješati i ostaviti da stoji 1 sat u fridžu da se malo stegne. Idealno za odmoriti guzcu od mesnih prežderavanja u doba crvenijeh slova u kalendaru.

4. Lignje u umaku od sira, sve sa bosiljkom. Ja gastronomim!

5. e, seltik, pravila sam cimerima ovo sa krompirom, ispalo je fino
    samo je kalorično i masno u pm :/

6. Ako misliš na boxty, to je teško napraviti idealno i na prvu. Da bi ispalo kako treba, moraš biti vidra ;-)

7. ma ja pekla na masti,nemamo ulja u stanu, možda je do toga?

8. Ja danas pravio pire krompir, umak od gljiva i jos sarma uz to da ne bude bez mesa :)))

9. Vidro, nisi ispoštovala recept, grrrr.

10. podvarak. bez mesa. za dezert šnenokle. s mesom. šalim se.

11. pa kelte, nemam maslinovo ulje :( skupo :(

12. Vidro, skupo je devičanko, ovo obrađeno je korektno po pitanju cene. Naravno, ljudima ovde je skupo jer su navikli krnuti pola litre suncokretovog zejtina da sve krvne sudove začepe.

13. Ako pržiš na maslinovom ulju, kaneš tek toliko da se meso ne slepi, mada je teflon u tom slučaju zakon.

14. Ondak obično, i ja spremam hranu na običnom suncokretovom, samo navedem originalan recept, a to je drugo....

15. ništa, kupujem maslinovo ulje. a i ja gledam sve neka fensi. kol'ko košta najobičnije?

16. Знате онај виц, дођи да ручаш вечеру и тако то...? То се мени дешава константно, не знам шта да радим..

17. Ne preporučuje se prženje na devičanskom maslinovom ulju, i to ne zbog skupoće, već zbog količine štetnih materija koje se stvore zagrevanjem devičanskog. Za te stvari je bolje koristiti ono od maslinove komine, a još je i jeftinije. Devičansko samo u prelive, u salate, i tako to.

18. Znam, generalno, i ako imaš, treba paziti s devičanskim, dosta je jako i nije lako za varenje, zato se prevashodno ono i obrađuje.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.