Prijava

Čak sam štrbnuo prepečenu nogicu malko, nije bilo loše. A drug, sadašnji kum me ispalio, nije probao a dog je bio da obojica orobamo puža.

Da l ima to sad negde da s kupi, ono spremno za pečenje. Baš bih da probam puževe.

Kakav je ukus, ceenim da je dosta vas jelo.

Pita s krompirom, ruska salata, teleća čorba.
‹‹‹ puževi u saftu isto kao i škembići ali bez tog nekog ogavnog šmeka kad se škembe ne opere dobro

Burek sa sirom
Vruci proju i kajmak jedem sada

Kakve izmišljotine bosanske, izmišljaju reči kao hrvati i crnogorci

Da, zapravo, po čemu se SIRNICA razlikuje od gibanice?

Kao kad za obične prženice od testa (one preklopljene) sa sirom kažu E BRATE PIROŠKA SA SIROM ZNAŠ ŠTA JE haha ma mrš bre majku ti jebem urbanu piroška pazi majke ti

Gibanica je obična pita valjda, ali je masna u pizdu materinu i ima deblju koru, burek sa sirom ima one kore karakteristične za burek, a sirnica je regularna pita sa sirom.

Mislim, ukratko, drkanje kurca.

Гибаница је пита гужвара. На дно плеха (тепсије) се ставе 3-4 коре, да крајеви иду преко плеха, а онда се остале коре умачу у фил (сир, јаја, може и кајмак) и без неког реда ређају у плех док се не напуни, а ако остане фил, он се прелије преко гужваних кора. Онда се све то преклопи оним деловима доњих кора које иду преко плеха. Пита се прелије машћу или растопљеним путером и може да се прелива пар пута и током печења, зато је и маснија од обичне пите са сиром.

Сирница може бити пита увијача или од ређаних кора (ред кора, ред сира), а у Босни је то назив за бурек са сиром. Може да се ставља само сир, али углавном се мешају сир и јаја.

Коре за гибаницу и питу са сиром су сушене, тј. благо печене.

Бурек се прави од непечених кора. Наш (нишки) бурек се прави тако што се коре развлаче танко па на један крај стави фил, па се неколико пута преклопи (да се направе 3-4 слоја, а фил остане у средини), стави се у тепсију и пече. Бурек се премазује и прелива мешавином воде и уља (или растопљене масти). Сарајевски бурек се прави исто од непечених кора, само што се свака појединачно увија па се ређа спирално у тепсију. Негде се увијене коре ређају право, једна до друге у плеху, па је то тзв. "цигарета" бурек. Фил за нишки бурек је од свињског меса, а сарајевски од јунећег, негде има и јагњећег меса, зависи од продавца. Мада код неких наших бурегџија можеш по укусу да осетиш да у бурек стављају цревца и џигерицу уместо меса.

Evo ga fender i njegovo gugl znanje