Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Bogat mi je sendvič (kulen, suvi vrat, slanina, kečap, pavlaka i kari), ali smorili su me više, a ne mogu kuvano nositi na posao.
Zmaju, šta da ti kažem- "prokazana" sam ovde, na mojoj miloj Vuki jer sam travožder!
Al' da je ukusno-otkida! :) Šteta što nikad nećete probati moje kulinarije :)
(Sad vi treba da kažete "Neka, fala, nije šteta"!) :D
Skuvaš meso, pileće, iscepkaš ga u sendvič zajedno sa povrćem i pavlakom i eto ti zdrav ručak za poneti. :)
Ja bih voleo da probam te travarije, malo za promenu.
Gogo, ja bih da probam, deluje prilično primamljivo :)
Vučice, i to je isto sendvič, jbg. :)
Al bogat!
kako bih vas tukla što se žalite, sendvič najbolja hrana ikad :D
Pa šta, em je kuvano em je sendvič. Ti reče da ne možeš kuvano nositi na pos'o, eto ti rešenje. Ali možeš da, umesto u beli hleb, ubaciš u ražani i poneseš bananu.
Neka, fala.
I nisi ti travožder, ti si sojožder :D
bolje travo, nego ovsožder! D:
Meni je sada stigla poruka sledeće sadržine:
"Vreme teče
život je kratak,
pile se peče
tebi će batak."
Hitam s posla čim prije :)
Dodala sam: plavi (ljubičasti luk), rendanu šargarepu;
upržila, dodala grašak iz konzerve(bila gladna ko pas),
iseckala beli luk, suvi vlašac,
dodala kap-dve vorčester sosa,
mirođiju i laneno seme, malo malo blitve (smrznuta, pa se drobi),
stavila u varivo jedan soja burger, koji se sjedinio sa povrćem.
Nisam pravila zapršku, razmutila sam kafenu kašičicu integralnog brašna sa vodom i usula u jelo da se maaalo zgusne.
Posle u tanjiru to pomešaš sa pavlakom :)
Pod kuvano podrazumevam pasuljčinu, gulaš, paprikaš, sarmu, podvarak, a ne komadiće piletine, povrćke i bananu. :)
Ja danas klopam paprikaš sas mesom.
Nisam, baš jako retko jedem soju, skoro nikad.Poslednji put sam je jela pred sv. Nikolu! :)
Koristim samo soja sos! :)
život je kratak,
pile se peče
tebi će batak."
Ćopić?
I ja jedem.
Integralna riža sa karfiolom, keljom i svim tim čvornatim 'zdravim' govnima pa ozgor tunjevina pa sve to u paradajz sosa pa sve to skupa izmješaš i VOILA dobiješ nešto budibogsnama al je zdravo. I ukusno.
I ogladniš posle pola sata. :)
Ma jok, ovo te drži bar 2-3 sata.
Pa o tome ti pricam :)
Ubile me slave, nova godina, bozic i ispitni rok. 6 kila sam nagruvao. Sad samo treba do lepog vremena njih da svucem, a onda kad sednem na bajs, ni 55 onih hamburgera me ne moze ugojiti koliko cu da verglam :D