U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
@VanGoga: mali savjet iz engleskog: Vorčester = nepravilno!
Dakle: Leicester = Lester; Worcester = Vorster, tj. u svakom 'česteru'
'Če' je nepoželjan. Nema na čemu ;-)
------------
EDIT
A kad sam već tu banuo, evo i recepta u ovim gripoznim danima, kad se prokuva vreo pije, čuda čini:
http://www.coolinarika.com/recept/krem-liker-od-limuna/
Значи, правило се каже Манстер Јунајтед?
U riječi 'Manchester' imaš jedno 'h' pa je Mančester. Jebaču, pošto si ti velik čovjek, trebalo bi proporcionalno puno vremena da ti objasnim detalje ;-)
P.S. I nije 'pravilo', nego si htio napisati 'pravilno'.
P.P.S. I Mančester je nepravilno, kaže se Celtic FC.
Ма зајебавам те, досадно ми.
Такое.
Nije 'Такое', nego si htio napisati 'takoje'.
Тако је.
Ja danas jeo karadjordjevu šniclu
Pre neki dan sam pravio Špagete Bešamel.
Pucaju koliko su dobre.
500g špagete
200g slanina ili barena šunka
700ml mleko
6 kašika brašno
100g kačkavalj
1 kašikica so
1 kašikica vegeta
po ukusu bosiljak, origano, buđavi sir
1 mala kisela pavlaka
U ključalu vodu ubaciti malo soli i ulja, pa zatim ubaciti špagete. Ako želite da budu malo tvrđe (Al Dente) odmah isključiti vatru i sačekati 8-10 minuta, a ako volite mekše, onda treba kuvati duže. Nakon kuvanja ih izvaditi, procediti, ne ispirati nego dodati malo ulja i promešati.
Iseckati sitno slaninicu i staviti je da se prži. Naliti 600ml mleka, a ostatak razmutiti u brašnu.
U šerpicu sa slaninicom i mlekom dodati začine i promešati, a kada prokuva skloniti sa vatre i lagano dodati smešu brašna i mleka, sve vreme mešajući. Nakon toga vratiti na šporet i mešati dok se ne zgusne. Kada se umak zgusnuo, narendati kačkavalj i promešati, a zatim dodati pavlaku, pa opet promešati.
Umak se može umešati sa špagetima, a mogu i prvo špagete u tanjir, pa preko njih umak. Može i da se doda malo origana nakon sipanja u tanjir.
http://pinkradio.com/_pictures/_recepti/spageti-besamel.bmp
Вуди виршле оне гумене, мајонез и неки шатро љут прелив са чилијем. Мајку му јебем, оно уопште није љуто. Или сам ја огуглао.
Ma. Ti kao '' ekstra '' ljuti proizvodi su kerov kurac, da se tako izrazim.
Pre neki dan sam pravio Špagete Bešamel.
Pucaju koliko su dobre.
Ovo pravim danas. Mora da je super. Hvala na recepatu :))
Kod mene neki makro bioticki buckurir. Kaze zena nezdravo se hranimo, i da to mora da se menja. Mada ne zalim kada ima napade kuvanja tih pizdarija... Posle uvek padne i odlazak u Duff! :)))
Štiljroooooooo! Konačnooooo! :D
Ali prethodna 4 dana, suljpa...
Danas bila riba s rižom
Napravi ovo. Ela i ja smo se oduševili.
Inače i dalje ovde uglavnom muškarci postuju :)
Kacmo alfa mužjaci.
AL-FA MU-ŽI-JACI!!!
Brate, ja sam danas jeo, što bi se reklo, po srpski PASULJ, ali ne običan pasulj, nego PASULJ IZ ZEMLJANOG LONCA... prste da poližeš. Ćale kuv'o - znači nije štedeo na suvom mesu. Uh.
Savetujem i vama.
A i da dodam da je zdravo! :)
Da počnemo:
- čorba od pečuraka, sa pečurkama unutri svruću lepinju
- Pavle Vujsić salata - grilovane tikvice, patlidžan, paprika, opet pečurke, malo pirinča, seckana zelena salata, 2 glavice crnog luka, sve poprskano sa 10 ćevapa
- Plačinke - komada 3, filovane jedna na drugu pudingom od čokolade i vanile, sa šlagom, posute seckanim kikirikijem, seckanim snikersom i topingom od čokolade
to je otprilike to za danas
EDIT: bez obzira na hranu, najbitnije je da NE PEREŠ SUDOVE!
Ja ovde više ne smem da postujem sas receptima, šta god da napišem, "drvlje i kamenje" na mene. Samo ću da čitam. :)
gogo, da moja svekrva ima nalog ovde, davila bi te da joj daš recepte :)
organsku pavlaku sas 'leba i salamom :)