Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. Tako sto uzmem upalim upaljac i krenem prema njegovoj faci. Ako pocne da bezi glavom u nazad, glup je. Moze samo da dune (posto i ovde ima pihglu).

2. ukratko

Al si duhovit, ko Ivan Ivanović. :)

3. Величина главе и ..... да, то би било то.

4. Tako sto uzmem upalim upaljac i krenem prema njegovoj faci. Ako pocne da bezi glavom u nazad, glup je. Moze samo da dune (posto i ovde ima pihglu).

99% ljudi bi refleksno odmakelo glavu barem malo.

5. Al si duhovit, ko Ivan Ivanović. :)

Toliko si navikao da te zajebavaju zbog dužine postova da čovek s tobom ne sme ni da se složi. Stvarno si skratio do maksimuma znajući da si mogao napisati dve strane i reći potpuno isto. Saću te ignorišem do daljnjeg. LGBTsmajli.

6. osetiš po načinu sklapanja rečenica i načinu izgovaranja reči, pogleda na neke stvari.

7. Toliko si navikao da te zajebavaju zbog dužine postova da čovek s tobom ne sme ni da se složi. Stvarno si skratio do maksimuma znajući da si mogao napisati dve strane i reći potpuno isto. Saću te ignorišem do daljnjeg. LGBTsmajli.

Bolje da si me i dosad ignorisao, manje nervoze i za tebe i za mene.

8. Ako si u stanju da misao brzo pokreneš, lako joj menjaš smer i bez problema je obuzdavaš kad to okolnosti nalažu, verujem da ti je inteligencija za respekt. Jedino nisam siguran kome je to važno.

ovo si toliko lepo sročio, svaka ti dala! genijalno!

9. Ja danas uzo da radim neki test na internetu, bilo 50 pitanja smorio sam se nakon 20-tog nisam mogo više da radim pa sam otvorio redtube i izdrko ga, nekako mi je to lakše bilo

10. Ја не знам шта је тај твој другар спремао, или лагао да је спремао, ти тестови се не могу спремити сем да их научиш на памет. А није могуће наћи тестове налик њима било где, јер свака она књижица са задацима је јединствена, кошта пар стотина евра, набавља се ваљда из Енглеске и немогуће јој је приступити сем да полажеш тест.

http://www.iqtest.dk/main.swf
    Не учи се на памет. Он је имао неке, нака срања која је радио, јебем ли га. Ако не грешим, концептуално су слични овом. Можда за нијансу тежи, што не значи да овај није пичкин дим. Погледај, о суви генијалцу. Одради пар тестова овог типа, знаћеш на какве ствари да обраћаш пажњу и кад радиш теже тестове.

Не капирам то о програмирању и математици. Чуо сам да има врхунских информатичара који нису студирали математику, али сваки математичар може да буде добар информатичар. Информатика јесте математика. Свеједно, то је сасвим друга тема. Поента је да, ако неко има висок И-Ку, сигурно може да научи да буде врхунски програмер ако га то довољно занима.

Имаш и врхунских ботаничара који никада нису студирали.

али сваки математичар може да буде добар информатичар

Да, да, имао сам пар професора из математике (пошто су се смењивали као на траци). Сваки од њих је био "фантастичан" информатичар (по сопственим речима), а заправо су били компјутерски неписмени. Јесу у неку руку математика и програмирање сродни (пре свега мислим на начин размишљања), али ни приближно у тој мери коју математичари потенцирају. И да, нисам програмер (макар не професионални). Математика на факултетима, макар нашим, постаје суви, јебени шаблон. И полаже се на тај начин. Јако су ретки људи који имају стварно знање из исте и то је просеравање. Ради се по принципу "ти то мораш да знаш у једном тренутку живота, то што нећеш знати то да примениш кроз два месеца, па, кога боли курац". Ово је уједно и одговор на Сосово питање. Исто тако знам јако добре математичаре који су курчина од програмера (знам 12545326 пута више од њих, иако сам грађевинац), а исто тако знам програмере који су курчина од математичара. Спрат испод мог факултета имаш колико хоћеш таквих (на јебеном ЕТФ-у). И то је то.

11. Cesto izvalim koliko je neko inteligentan samo na osnovu izgleda, kakve izraze lica pravi. Valjda zato sto sam naucio kakve face prave ljudi za koje vec znam da su glupi, pa onda po tim istim facamaprepoznajem i druge neinteligentne ljude.

Ili po tome kakve filmove gleda.

A tek po tetovazama. Kad vidim kinesko slovo na nekome ko ne zna kineski, na tu osobu automatksi gledam kao na retarda. Dva kineska slova(ideograma stagod), dupli retard. Sto vise kineskih slova, to je veci debil. Kao ovo slovo znaci ljubav, ovo znaci majka, ovo znaci sreca, ovo znaci cmar. Ili kad neko ima istetoviran krst ili ikonu. Ne kazem da su svi oni moroni, ali slucajno su svi ljudi koje ja znam, a imaju istetoviranog hrista, svetu petku i slicno, glupi kao kurac.

12. Данас смо из психологије учили интелигенцију, и баш је предложила проферсорка да урадимо овај тест, мени био резултат 97 лололо,узимајући у обзир да сам збрзао, тест који се ради 40 минута одрадио сам за 5 лоло.

13. А, шта знам...

Некако први утисак стичем по томе шта људи облаче (Не, не етикетирам већ потенцирам да сопствени облик "срама" носи одређени коефицијент интелигенције). Она наравно кад проговорим са њима. Поуздано знам да људи који слабо говоре, више слушају уживају у већем коефицијенту.

14. da skratim sranje i odgovorim na pitanje, ja verujem da su ljudi koji su svestrani inteligentni....kad sretnem coveka s kojim mozes popricati razumno i o matematici, filozofiji, religiji, i lupam, slikarstvu, ja zakljucujem da je taj covek inteligentan

Овде се слажемо у потпуности.

to mozda ako "programiras" u HTMLu...a i tad je potrebno kontanje "sta cemu pripada" i razne relacije izmedju objekata kao u matematici...ovo je najveca glupost koju sam cuo u poslednje vreme

Не "програмирам" у ХТМЛ-у.
    А ти си споменуо једну област математике. Рецимо, не могу да уочим рецимо везу диференцијалних једначина са програмерским размишљањем. Ни интеграла. Ни полинома, једначина било ког облика.

15. Nema šta da se procenjuje, nego se zna. Poredi se dužina penisa i maksimalnog rastojanja između vrhova palca i kažiprsta. Ako se podudaraju, osoba je prosečno inteligentna. Ako je penis kraći, osoba je inteligentnija i obrnuto. Jedan santimetar odgovara deset IQ poena. Isto je i kod žena, samo se uzima dužina penisa koju bi žena imala da je muškarac. Takođe, ljudi koji izgube penis zbog bolesti, ili u nekoj vrsti nesreće, postaju natprosečno inteligentni.

16. Одради пар тестова овог типа, знаћеш на какве ствари да обраћаш пажњу и кад радиш теже тестове.

Slažem se da iskustvo u rađenju IQ testova može pomoći kad radiš neki novi test. Međutim, taj uticaj je ograničen. Ti iako znaš po kojim logikama bi trebao rješavati zadatke iz IQ testa, dođeš u jednom trenutku do zadatka koji je isuviše složen - moraš da pratiš, uočavaš i analiziraš isuviše elemenata i u tome se pogubiš. Još ako postoji vremensko ograničenje, dupli belaj.

Dakle, iskustvo u rađenju IQ testova će ti pomoći da uradiš one, za tebe relativno lake zadatke koje bi i bez tog iskustva mogao uraditi, ali bi ti trebalo malo više vremena. Međutim kad se dođe do zadataka koji su na krajnjoj granici tvojih kapaciteta, tu ti iskustvo ne pomaže mnogo. Kod relativno visokih rezultata IQ testa upravo se na tim najtežim zadacima određuje dokle ko može da dobaci, tj. tu se otprilike iskristališe visina IQ-a. Znači po meni uticaj iskustva na ishod testa je nekih 5-7 IQ poena, maksimalno, što i nije malo.

17. Znači po meni uticaj iskustva na ishod testa je nekih 5-7 IQ poena, maksimalno, što i nije malo.

Често људима фали један поен да положе испит, један гол да прођу тикет, једна реченица да јебу добру рибу или 1 ИЉ поен да постану чланови менсе.

18. не могу да уочим рецимо везу диференцијалних једначина са програмерским размишљањем

и у математици и у програмирању је главна ствар РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА.
    постоје методе које су неки генијални ликови развили и које се данас у овим наукама користе и умногоме олакшавају поједине аспекте истих. међутим, и код једне и код друге науке је потребно показати одређену ингениозност, тако да врхунски математичар итекако има предиспозиције за квалитетног програмера. АЛИ, ко год мисли да самим тим што је добар математичар може бити и добар програмер, мало се зајебо. многе ствари што се тиче програмирања (у смислу развијања софтвера) треба научити, навежбати, усавршити да би програмерска логика дошла до изражаја.

19. Ја урадио 20, остало полупао јер ме сморило и оно израчунало да ми је IQ 101.

20. и у математици и у програмирању је главна ствар РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА.

Није ли свуда то главна ствар? То је махом тачно, али опет се враћамо на више врста интелигенције. Ако посматрамо неку ужу поделу. Дакле, решавање проблема је заједничко, али решавање проблема је превише опште. Комотно без математике можеш да постанеш квалитетан програмер. Јер ти и као квалитетан математичар мораш да се усереш од рада да би стигао до тога да будеш квалитетан програмер. Можда мало мање него када би са програмирањем кренуо, а да ти је знање математике на неком нижем средњошколском нивоу.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.