U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
u tom slučaju meni ne bi mogo da se izračuna jerbo bi imala kurac odavde do pančeva!
ja uradila ovaj test, ispade mi 122. totalno sam razočarana, sada znam da me nikada neće primiti u menzu! ima da crknem od gladi!
Ako mu je Gastoz smešan, glup je. Isto je i za Kursadžije.
Тошо, студирам информатику на математичком факултету, бруцош сам, ал математика коју учимо је све само не шаблонска. Иако ми је "лак" овај први семестар, иако нисам "прави" математичар, убијам се од математике.
Чујеш ли ти себе? Програмирање ЈЕСТЕ математика. Нису "сродни", програмирање је област примењене математике. Постоји дефиниција, нешто као "Програмирање је описивање алгоритама у програмском језику", тако нешто. Мало се друкчије размишља него кад радиш на папиру, јер мораш глупој машини да објасниш шта хоћеш да ти изведе, али суштински, то је иста та јебена математика. Исти поступак ће извести комп, који би ти извео на папиру. Питање је да ли ти знаш како би решио проблем.
Што се тиче тих онлајн И-Ку тестова, могу ти дати неки приближан резултат, нису голо говно, ал нису поуздани.
Како не капираш да се све везано за програмирање може научити за годину-две. Ти кад умеш да бараташ том логиком, питање је само колико математике знаш коју можеш да употребиш. Има људи којима просто лежи начин размишљања и буду одлични програмери без много математике. Ал кад добијеш једном неки сложен задатак за који ти треба теоријско знање, џабе ти кликер.
Videh sad da si brucos na PMFu pa ajd mogu samo da ti kazem da ces sad tek videti "How far dow does the rabbit hole go"... Videces gomilu novih koncepta za koje verovatno nisi cuo pre, a i preporucujem ti da na trecoj godini izaberes funkcionalne jezike kao izborni predmet jer nudi potpuno drugaciji pristup u programiranju... I na kraju kad sve to zavrsis shvatices da jos nista ne znas, kad budes poceo da radis uci ces u nove vode, itd. itd.
Slazem se za teorijsko znanje ali nemoguce je to objasniti ljudima bez njega...
Јеботе, нема сврхе. Посматрај јебено програмирање као јебену примењену математику, и онда узми било шта јебено да одрадиш. Дефинитивно је ово што си рекао за програмирање, да се научи за две године нешто најглупље речено на овој теми. Причаш како не може да се развија јебена логика за јебени ИЉ тест, а овамо причаш да кад развијеш јебену програмерску логику, сваки јебени проблем можеш да решиш. Можеш курац да решиш, сваки озбиљнији проблем у јебеном програмирању јебено захтева кединствен јебени приступ. Успут, ако хоћеш да будеш добар програмер, јако је корисно знати шта се јебено дешава у рачунару приликом куцања јебеног кода и задавања јебене инструкције.
Да не буде да причам безвезе јер сам јебени грађевинац. Ћале је ЕТФ-овац, последњих 15-20 година се бави јебеним програмирањем, знаш ли колико тренутно зна математику? Па прилично мало (мало јаче од средњошколског нивоа). А то му не смета да јебено ради у јакој фирми. Капираш? Јеботе. Кад мало дубље зађеш у програмирање, схватићеш да никад нећеш знати све, и да никад нећеш бити програмер ако одлично знаш математику, треба јебено много тога знати поред јебене математике (која опет, није јебени предуслов) да би програмирао (као што рекох довољан ти је неки низак факултетски ниво знања математике, можда и слабије од тога).
И да, јебала те МЕНСА. Ето ти пример квалитетног онлајн теста, препоручио ми га је онај ортак о ком сам причао, и рекао да је јебено један од најреалнијих онлајн тестова, а кад се вратио са тестирања, рекао је да је мање-више исти курац. А резултат је добио и виши него на оном тесту што ја поставих.
Први разлог зашто никад нећу да се тестирам за Менсу је то што бих постао још већи надмени говнар него што јесам.
e... jebali vas i matematika i programiranje, napravili ste žešći offtopic. nikog nije briga ni za matematiku ni za programiranje. jebite nešto.
E stvarno ste smorili sa tim upoređivanjem matematike i programiranja. Kažite svoj IQ da vidimo ko ima veći!
koji nolajferi.... c,c,c.....
Tošo svaka ti dala, 21 put si u tri pasusa upotrebio reč ''jebeno''. Alal ti plajvaz :)
Не мож' другачије да објасниш човеку из менсе да није у праву. Јеботе, након цирка три месеца на факсу је постао стручњак за програмирање. Са посебним нагласком на ово "на факсу". Па након четири године на факултету ти излазиш као десетина производа, неко ко је тек у том тренутку способан да учи да се бави својом професијом.
Што волим кад тако серу по Менси као да је сачињена искључиво од надмених говнара. Колико чланова знаш? Ја сам био надмени говнар и пре него што сам се учланио, ја се не рачунам. Шта уопште знаш о том друштву да толко сереш по њему?
Пази, ја сам први у реду надмених говнара, а нисам члан менсе, додуше, као да јесам. Патишпањ. Елем, ту нисам ништа лоше рекао о менсашима, него о себи, а то ћеш укапирати ако прочиташ то без икакве страсти и жеље за свађом. Али ајде, удовољићу ти па ћу да ти објасним.
И сада сам надмени говнар. Чланство у менси је својеврстан папирни доказ да имам покриће за то што сам надмени говнар и постајем још већи надмени говнар. Капираш?
И држи се расправе. :)
čini mi se da neko ovde na temi reče da je odlika glupih ljudi nespremnost da prizna kada nije u pravo, i previše rigidno držanje stavova i uvrenja... kahm...
Тај ко је то рекао је глуп Леми. :) Спрдам се. :Д
To znači da sam ja vrlo inteligentan i vrlo glup istovremeno, što sam ionako već znao.
Менса је једно неутилитарно(хехе) друштво по дефиницији. Колко год његови чланови били интелектуално способни и продуктивни приватно, у оквиру Менсе не постижу ништа. Само фурају потврду да су паметни. Као да вадиш потврду да имаш две ноге. Ерго, свирање курцу.
Nikad u menzi ne bejah, ali kažu da im hrana i neuhranjenim logorašima začepi krvne sudove!
Lemaja,jeste rečeno je već, ponoviću:
Način na koji se ljudi odnose prema prema onima koji ne dijele njihova uvjerenja je ono na osnovu čega vidiš koliko je njegov um otvoren. Oni koji ne prihvataju mogućnost da postoji i neka druga verzija događaja, koji slijepo vjeruju u samo jedno čemu su ih naučili, bilo u nauci, religiji, u životu... često su ograničeni u svemu, pa i inteligenciji.
Um je hipster, snaga klade valja. Pravda za snagu!