Jevreji. Zašto ih mrze svi oni koji imaju kontakt sa njima? (Nije fašistička rasprava)

1. Ne mrze Arapi Jevreje zbog predrasuda, nego zbog toga što su se vratili posle dve i po iljade godina i proterali ih iz Palestine, i pomogli da se uspostavi američka dominacija tu.

2. msmojne
    Najviše me nervira to što kada govriš nešto vezano za Ješe moraš da biraš reči da ne bi najebao.

Isti je slucaj i sa gomilom drugih grupa. Poslednjih par meseci u Engleskoj ne smes da dirnes crnce, verujem da ni u zooloskom vrtu majmune trenutno ne zovu tako jer se plase da se neko da ih prijavi kao rasiste. Slicna je situacija i sa zenskim pravima, LGBT populacijom, nehriscanskim religijama... U danasnjem "demokratskom" svetu ukoliko iskreno pricas sta mislis ces najverovatnije zavrsiti na robiji i biti ispljuvan od raznih laznih moralista osim ako i sam ne spadas u jednu od doticnih zasticenih grupa...

3. Tema je u startu loše definisana: Jevreji. Zašto ih mrze SVI oni koji imaju kontakt sa njima? Možda je bila pretpostavka da će ih ovde svi mrzeti, ali nije taj slučaj, ima i nas "semitofila". ;)

4. U danasnjem "demokratskom" svetu ukoliko iskreno pricas sta mislis ces najverovatnije zavrsiti na robiji i biti ispljuvan od raznih laznih moralista osim ako i sam ne spadas u jednu od doticnih zasticenih grupa...

Ovo potpisujem. Danas jednostavno moraš sve i svakog da voliš, što je apsolutno nemoguće. Pri tom ako kažeš da ne voliš, u skladu sa filozofijom političke korektnosti (od koje mi se tako kenja), automatski se podrazumeva da nekoga mrziš. Kao da ne možeš samo da budeš jebeno ravnodušan prema nekome kao osobi ili nekom narodu u ovom slučaju.

5. Možeš, samo moraš to da objasniš, jer ako ne znaš da objasniš i nemaš razlog zašto nekog ne voliš, to je onda bezrazložna mržnja. A i ne možeš sebe da zoveš Hrišćaninom i dobrim čovekom, a da nekog mrziš, pogotovo bez razloga. Čak i ako su ti pripadnici te grupe u prošlosti nanosili zlo, trebalo bi da im oprostiš. :)

6. Silueta (Čak ti li si), ukoliko se tvoj post odnosi na moj. Ne moram ja nikome ništa da objašnjavam. Nedostatak ljubavi prema nekome, ne podrazumeva mržnju i obrnuto. Prema tome ako ja kažem da neki narod ne volim, ne znači da ih mrzim, nego me jednostavno zabole patka za njih. Potpuno sam ravnodušan i ne razmišljam o njima.

7. Baš me interesuje koliko učesnika diskusije poznaje uživo nekog Jevreja i koliko su uopšte na bilo koji način bili u dodiru sa njima.

8. imaju srodno kulturno nasleđe. Isti kurac ih je pravio. A i odlični su trgovci i jedni i drugi :)
    Takođe imaju istu sklonost ka grupisanju i pravljenju sranja. Na različite načine doduše, ali vole da naprave sranje.

Pa i nije da ti poređenje drži vodu.

9. U suštini, zabluda je da cigani odvode decu i vade im organe, to rade jevreji, mada, sad ćete reći da je to isto!

10. Silueta (Čak ti li si), ukoliko se tvoj post odnosi na moj. Ne moram ja nikome ništa da objašnjavam. Nedostatak ljubavi prema nekome, ne podrazumeva mržnju i obrnuto. Prema tome ako ja kažem da neki narod ne volim, ne znači da ih mrzim, nego me jednostavno zabole patka za njih. Potpuno sam ravnodušan i ne razmišljam o njima.

Kapiram, ali ne govorim ni ja o ravnodušnosti, nego kad neko kaže fazon: "Ne volim jevreje.", a ti ga pitaš što i da li poznaje ijednog, pa ti odgovori: "Ne znam nikog i bolje je tako." i ništa ne zna o njima.

11. Ovo potpisujem. Danas jednostavno moraš sve i svakog da voliš, što je apsolutno nemoguće. Pri tom ako kažeš da ne voliš, u skladu sa filozofijom političke korektnosti (od koje mi se tako kenja), automatski se podrazumeva da nekoga mrziš. Kao da ne možeš samo da budeš jebeno ravnodušan prema nekome kao osobi ili nekom narodu u ovom slučaju.

Pa upravo je to i cilj napraviti jedno nihilisticko drustvo gde nabacujes lazan osmeh i moras prema svemu da budes tolerantan iako u sebi to sve osudjujes sto je po tim teorijama judeo-masonske dominacije i cilj.
    Ali ja licno ne generalizujem stvari. Shvatam da jedna veoma mocna grupa Jevreja kontrolise dogadjaje u svetu, ali to ne znaci da je ceo narod zbog toga los. Da je Hitler hteo da stvarno da ukaze na problem sa Jevrejima onda je mogao lepo da uzme imovinu svih Jevreja koji su pripadali doticnoj grupi, protera ih i zemlje i mozda povede ostale nacije na slican potez, ali umesto toga je krenuo putem etnickog ciscenja i bacio nemacki narod na crnu listu.
    Inace, kako se danas stvari menjaju, na zapadu se polako sve vise izbegava spominjanje Nemaca i nacistickih zlocina u drugom svetskom ratu. Danas je Nemacka veoma bitan faktor u Evropi i to poprilicno utice na zaboravljanje istorije...

12. Kapiram, ali ne govorim ni ja o ravnodušnosti, nego kad neko kaže fazon: "Ne volim jevreje.", a ti ga pitaš što i da li poznaje ijednog, pa ti odgovori: "Ne znam nikog i bolje je tako." i ništa ne zna o njima.

To bih ja više podveo pod one klasične predrasude koje imaš među svim narodima o nekim drugim narodima. Ne govorim ovde o sebi (kao ni u prethodnim postovima) već o narodima generalno koji se uvek drže malo po strani i rezervisano prema drugim narodima.

13. Baš me interesuje koliko učesnika diskusije poznaje uživo nekog Jevreja i koliko su uopšte na bilo koji način bili u dodiru sa njima.

Poznajem ih par, a čukunbaba sa majčine mi je jevrejka. (ili beše prababa, ne znam ni sam, pre bih rekao čukunbaba).

14. meni je paradoksalno kad vidim hrišćane antisemite. naravno, nije hrišćanski mrzeti bilo koga, a kamoli jevreje, al čekaj malo, kao hrišćanin, trebalo bi itekako da poštuješ nešto iz čega si iznikao, na čemu se ogromnim delom zasnivaš i čemu mnogo toga duguješ, u religijskom i običajnosnom smislu.

ne gajim neke simpatije prema jevrejima, pre svega zbog židovizma i hrišćanstva, jer su sami po sebi takvi da se lako infiltriraju kao strani element u tuđe kulture i najčešće su postajali kobni po te kulture. al cenim 'jevrejski narod' baš zbog izdržljivosti, uspeli su da opstanu kroz milenijume uprkos stalnim progonima

Istovremeno im se i divim i na neki način su mi odbojni, onako kad ih generalizujem. Kad gledam individualno, obožavam pisce i kompozitore jevrejskog porekla

++

15. Narod ko narod, ali dosta jaki protivnici, strpljivi, lukavi, imaju kintu...
    Ja imam jednog drugara Jesu, nije me nikad zajebao, prilicno je korektan, ali jebiga, ne volim njegove jevrejske forice, ne mogu da kazem da je losiji prema meni nego prema svom rodjenom bratu, ali opet ne lezi mi preterano kao covek iako smo odrasli zajedno. Sa njim makar znas na cemu si, a i to je nesto. Inace mozes se druziti sa njima, mozes biti u vezi sa jevrejkom ko i sa bilo kojom, nikom nista, piju, jedu, drogiraju se, snimaju filmove, snimaju i ponice (Ron Dzeremi je Jevrejin), i CUVAJU ONO STO SU I ONO STO JE NJIHOVO.
    Jebali su majku svakome, i nacistima posle rata, ne ostaju duzni, svete se i ne daju nikom da se zajebava sa njima, sa te strane im se divim, i voleo bih da smo mi takvi...
    E da, i saradjivao sam sa njima, dosta njih nas smatra svoj bracom po sudbini, a mi to useravamo kad god mozemo, sad smo podrzali palestinu, jebo nas patak da nas jebo, umesto da se udruzimo sa njima oko zajednickih interesa. Nema od nas ni go kurac...

16. Warner von Latinsche
    meni je paradoksalno kad vidim hrišćane antisemite. naravno, nije hrišćanski mrzeti bilo koga, a kamoli jevreje, al čekaj malo, kao hrišćanin, trebalo bi itekako da poštuješ nešto iz čega si iznikao, na čemu se ogromnim delom zasnivaš i čemu mnogo toga duguješ, u religijskom i običajnosnom smislu.

Ne verujem, mi smo vise zadrzali paganskog nego sto smo prihvatili hriscanskog, po meni, nista im ne dugujemo.

17. +100 i necu da ispravim...:)

18. Ne verujem, mi smo vise zadrzali paganskog nego sto smo prihvatili hriscanskog,

to možda u trivijalnim stvarima, slavama i sujeverjima. itekako se mi vodimo hrišćanskim načinom mišljenja koje je duboko ukorenjeno i koje paljenje badnjaka i verovanje u drekavce ne može da iskoreni

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.