Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
e, valjalo bi da napravimo neko okupljanje vukajlijasa, al ono, u fazonu da donesemo jedno zivo prase na okupljanje, par gajbi piva, i alat
Preuzeo bih pivo na sebe u tom slučaju
Donosim alat.
zaustavlja zastava poly uz paklenu škripu
http://vukajlija.com/recnik/autori?q=prase
NA!
Kume, ja bi' da mi ovo koljemo.
Mi ubosni to zovemo posjek, a samu radnju posječenje :D
Ja bi samo da kažem da se kod mog tate bez četiri ne počinje zabijačka. I ono što ti zoveš vešala, kod mene su čengele.Mora da bidne čvaraka, kobasica za sušenje, šunke i slanine ... a i šnicli za zamrzivač.
Taj dan se i sprema gulaš. Ne zaborav'te- obavezna provera kod veterinara.
Nana je rekla svoje.
atSK
ona bi to volela... uz http://www.youtube.com/watch?v=R2yb4zR2cYM
e, valjalo bi da napravimo neko okupljanje vukajlijasa, al ono, u fazonu da donesemo jedno zivo prase na okupljanje, par gajbi piva, i alat
Šta će vam kondomi?
Mi ubosni to zovemo posjek, a samu radnju posječenje :D
Ma mi nismo normalni.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/154663_1714562672860_6419242_n.jpg
Taj rad.
I klevke. Pa udri klevkama dok se vrela voda sliva.
#HappyChildTraumas.
Kolje mi se prase sada.
Ništa ljepše kad svinjče zavežu, pa stoje oko njega ujak, ćale, đed komšije i kažu da ga drže da ga ti opališ sjekirom međ oči. KAD ONO SKVIKNE ONAKO AWWWWWWWWWWWWWWWWWW <3
Koljem po kućama, alat nosim sa sobom, iskustvo imam, još kad za božić i sv. Jovana rastavim dvoje od života, nemaš brige
Троје по двјеста кила. Сличан поступак као и код главног. Сикира, нож, шурење, дизање на вјешала, вађење изнутрица, цјепање, па на сто и се сјече сало и те зајебанције. ГЛАВНИ УЗ ТЕБЕ СМО!
Jel mi dozvoljeno da postujem ako sutra koljem DVOJE tovljenika? Nije vise od dvoje... Imaju oko 180-190 kila.
Jeste
Mi koljemo dva komada od po 200 kila za sušenje i zamrzivač i jedno od 40 da se turi na ražanj istog dana.
Uđemo u svinjac komšo i ja. Komšo krmetu ispriča vic, krmak se nasmije a u tom momentu ja krmku nabacim sajlu preko labrnje. Onda ga vučem napolje dok stari čeka SMALJOM! MI KRNEMO KRMKA MALJOM, NE SIKIROM! NEMEŠ SIKIROM NA SILU OD 200 KILA! MALJOM!
Kad se krmak sobali onda ga prikolje prvi koji stigne do njega. Jbg, svi drže po nožekanju u rukama, jednom su se dvojica pobola dok su trčali do svinje NEŠ GA TI PRVI JEBEM TI LJEB! i ubode prvo čoeka pa onda svinju. Jbg, doživljaj je zaklat krme.
Nakon čupanja grla i nakon što je krmak definitivno dao svoje zadnje KHHRHRHRHHRHRHRLJ pristupa se depilaciji.
Uzmeš 'ključ' i navadiš gomilu sijena sa stoga. Prekriješ krme sijenom pa se pripali sa sviju strana. Dok to tako gori, nabacuješ sijeno i trlja se krmak motikom, skidaju se dlake i izgorjela koža. U međuvremenu se skinu papci dok je još onako vrelo i pod vatrom jer je tad najlakše, kasnije se namučiš ko Isus.
Jedna pa druga strana.
Nakon toga, neko uzme MAŠINICU (nije brijač, ljeb mu jebem, MAŠINICA!)
http://static.kupindoslike.com/YUMA-masinica_slika_O_3635436.jpg
a neko nož, neko zvono i onda se, uz dosta vrele vode, prelazi na uklanjanje zaostalih dlačica i svih nečistoća sa krmeta.
Nakon što se detaljno izdepiliralo kačimo krme na kuke mada i ne mora.
Ja sam pristalica da se sve odradi na zemlji dok su ovi moji stara škola i oni obavezno dižu na kuke. Jebem li ga.
Ja lično prvo uklanjam glavu. Predajem glavu najbližem, on odnese do stola na daljnju obradu.
Rasiječeš krme komplet, ja krenem od glave ka repu, povadiš mokraćovod i drobinu i predaš tamo da se žene bakću oko čišćenja i razvrstavanja toga. Onda vadiš džigaru. To takođe daješ ženama. Koj ću ja kurac da razdvajam džigare i srca šta ti ja znam, to je ženski poso.
Onda opereš ruke u vreloj vodi jer su krvave do lakata od džigare.
Zaiskaš kofu vode, sapereš sve to.
Raspolutaj krme popola, sikirom il satarom, šta ti je pri ruci.
Polutke odnesu na sto na daljnju obradu.
E sad, ako je krme na kukama onda malo drugačije radim, tad odmah odvajam plećke, skidam slaninu itd.
Al da se vratimo na ono zemaljsko.
Nakon polutanja, vadim kičmu sve sa rebrima, predajem na daljnju obradu okle se vadi peka i rebra za sušenje.
Onda odvajam plećku, but. Ostatak nalepetam na table, pa nek rade šta oće s time, dal će da suše il će da tope, zavisi od kvaliteta i šarenila.
Isto to, samo sa drugom polovinom pa sve ponovo sa drugim krmkom dok ostala četa reže slaninu za čvarke i provlači šnjuru kroz slaninu i peke.
Još sam mali da ja vadim peke i oblikujem slaninu, nemam još iskustva.
U međuvremenu je neko donio so, mljeveni bijeli luk i CENZURISANO, sve pomiješano, što će značiti da mi pripremamo meso za sušenje metodom suvog soljenja.
Sve dobro solimo i redamo u velike posude.
To se zove pajc.
U pajcu nek stoji CENZURISANO, ne duže.
Reda se standardno za sušenje, na kuke, loži se vlažna bukva i CENZURISANO, polagano, CENZURISANO sati dnevno al to je babin pos'o i ja se još ne mješam u to, a i neću da vam otkrivam tajne dobrog sušenja :P
Jebem li ga sad, nešto sam sigurno zaboravio al nije ni čudo jer pišem ovako nasuvo. Druga je priča kad je zaklan krmak preda mnom, tad sve ide ko refleks.
Čekam Čampijev post lolo
http://www.ericstone.com/uploaded_images/PigCooksMan-785620.jpg
Ja, dok sam bio čovek, klao sam uvek najmanje 2x130kg. Dok je bilo sranje i kriza pa nije ima ničega po radnjama bivalo je i više.
Pravio sam sve sam(švargle, kulene, slanine, buđole, itd). Imam i hladnu i toplu pušnicu.
Sada više to ne radim..."nema potrebe"...eto. :-(