Kad sam gladan ja kontejner otvorim
  • oblakmatori

Ovako, desilo mi se prošle godine da sam dva dana jeo samo ren i hleb, jer tako sam novčano bio u mogućnosti. Takođe sam jednom za Uskrs par dana tamanio samo jaja, iz istog razloga. Pa ako imate sličnih priča raspalite...

• paninaro

kada sam bio studenat, udrobis leba u vodu, kvalitetno napuni stomak.

• Перовић

hleb od pet dana, jajca, i eto moča!

• oblakmatori

a i to se dešavalo, mada ja udrobim u čaj. Sirotinja.

• Џереми

Ја се сећам попаре кад сам био маји. Сад је то високобуџетно јело.

• S

Живео сам пет дана са 100 кинти. Поделио хлеб на 5 делова и по једна кришка дневно. Исто сам урадио са паштетом.

• Pepe González

U ratu nismo nešto gladovali, uvek je bilo slanine, jaja i brašna. Nije bio neki izbor ali nismo makar gladovali, hvala bogu.
    Posle rata, u periodu srednje škole smo bili toliko siromašni da smo jeli brašno sa sosim od paradajza uprženo, mast i hleba, nekog povrća koje smo imali, i kad nam neko da šta drugo. Jebeno najgori period života.
    Sedmicu dana sa bruto 10 evra sam znao često proguravati dok sam bio studentarija. Džem, hleb i mekike. Studentska menza Hilton hotel!

• Kurd

Nekoliko puta, jbg kad sam mator.:-)

Izdvojio bih prvi put, kad sam kao tinejdžer kuvao "supu" od vode, griza, aleve paprike, soli i zejtina 4 dana. Samo to imalo u kući gde sam bio...sam, naravno.
    I drugi put je bilo zanimljivo, zato što smo nas četvorica jeli jednu kutiju "Zdenka" sira i jednu veknu 'leba skoro nedelju dana. Tad sam prvi put jeo mlado bukovo lišće, koje svi pominju kao super salatu za takve prilike.
    Sranje je, lažu partizani!

• Valdemar

Ja sam jednom tako ostao bez para pa sam imao samo tri jajeta i hteo sam da se počastim za ručak, a za sutra nisam imao šta da jedem. I onda sam hteo da napravim kajganu, razbijem u tanjir jedno, razbijem drugo, kad ono treće mućak, i pokvari mi ona dva, i tako ostanem bez sva tri jajeta i zavrljačim tanjir u zid i gorko zaplačem.

• Mickey Savage

Ja sam dve godine živeo sam i opet ću, mada retko bejah u situaciji da baš gladujem i improvizujem. Uglavnom ženske osobe donesu hranu, ja obezbedim smeštaj (smestim im).

• Valdemar

Proviron žigolo, prodaje telo za komad leba, hahaha.

• Hogar_Strašni™

Tri dana na margarinu "Dobro jutro" i vekni hleba, bez cigareta, uz iscrpljujuće učenje (sa jako malo sna) je najveće dno do kojeg sam se spustio...
    Od tada ne prilazim aparatima.

• Milos-88

Ja sam jednom se kockao celu noc i izgubio 15ak hiljada dinara i dolazim u sest ujutru a gladan i imao samo dvadeset dinara u dzepu i kupim pola hleba i u stanu imali nekog meda i namazah to na hleb. Posle sam legao da spavam. Inace nisam nesto gladovao al se desavalo da ja i drug dodjemo u pet iz grada i onako pijani jedemo zaledjene sarme stare nedelju dana.

• Bruce

U vreme kad sam prvi put napustio fakultet živeo sam sam nekoliko godina. Plata mi bila dosta da gazdi platim stan, struju i vodu i da mi ostane novca za otprilike deset dana normalne hrane ili ceo mesec kursa preživljavanja. Sećam se da sam uspevao da kupim killogram pasulja, pet kila krompira i prateće začine i to kuvam i jedem ceo mesec. Najbolja stvar iz tog perioda bila je ampre supa (napraviš klasičnu zapršku od brašna i mlevene paprike i onda sipaš litar vode i prokuvaš pa sa tim popariš hleb), ali je taj isti hleb često bio problem jer ne može da stoji 4-5 dana bez da se udrveni. Onda ja okrenem kvarcnu "na leđa" i na njoj prepečem hleb pa tako jedem.

Imao sam 56 kila od 1992-ge do 1998-e. Najveću radost mi je mogao prirediti poneki ortak kad pravi žurku pa me zovne da kuvam za sve.

• Valdemar

Ja kad sam bio student nisam imao od čega da živim. Onda sam smislio kako da dođem do para: ubiću staru zelenašicu i novac iskoristiti u plemenite svrhe, a grehe ću već okajati. Ubio sam matoru gaduru, al nesrećnim slučajem ucmekam i njenu debilnu sestru. Sakrijem pare, grize me savest, neki inspektor me nanjuši, svašta se izdešavalo, smuvam se sa nekom ribom, na kraju priznam, osude me na Sibir, a ova riba tamo ode sa mnom. Posle sam izašao i završio faks.

• Bruce

Karamazove?

• Valdemar

Rodion Romanovič Raskoljnikov. Karamazov sam na drugoj temi :)

• Томдрил Мерилин

ostao pet dana do kraja mjeseca dekintiran, u stanu ništa nisam imao, nego srećom bilo je ljeto pa sam sangejzovao. Baš sam sit ostao..

• Томдрил Мерилин

znači da ipak nisam gladovao!