Prijava

Važno da si vido petokraku na vrhu zgrade, hehehe.
Si upozno Dostojevskog?

Шта ти говоре Рускиње кад их ваташ? Ово најозбиљније питам.

nista ne govore, barem ne ova

Мени ортак причао да се ватао са неком Италијанком и каже она му све време нешто шапутала на уво, он се напалио ко мачак у фебруару иако ништа није разумео. Па реко да л Рускиње што говоре...

A je l si jebo makar našu neku? Mislim, neku tvoju drugaricu.
I je l pito Roman Abramovič za mene?

'Oćeš da kažeš da je DS kriv što Rusi ne znaju dovoljno o nama? Ono, ne mirišem nešto previše DS (ako je to uopšte moguće prema bilo kojoj stranci), ali me ova tvoja izjava neverovatno asocira na rečenice tipa: "to je sve zbog režima devedesetih".

Крив је комунизам што још од Тита нисмо имали добре односе с Русима(мада и поред тога деведесетих њихови добровољци долазише код нас да гину, за неку тамо Србију за коју "нико није чуо"), али од доласка Путина однос према нама им се константно мења на боље, за време жутих је свакако показивао наклоност и жељу за економском(само што је дошао на власт потписали смо с Русима споразум о слободној трговини) а можда и неком врстом војне сарадње, али ови су водили изразито прозападну/антисрпску/антируску/антиправославну политику и тако нешто није било могуће. Колико су нас само опљачкали и уназадили, што је онемогућило да се мало испромовишемо по свету, путујемо и зближимо с другим народима, овако сви мисле да смо неки тамо зостали балкански кољачи. Изузев Руса и још неких, они бар имају елементарно знање о нама. Али да, могли су и они са њихове стране доста више да се потруде, мада опет и нису морали ако ћемо да гледамо колико смо ми ситни и безначајни по виђењу многих. Вид' ово: http://srbin.info/2012/11/putinova-srpska-tajna-srpski-opanak-v/
едит: заборавих и да поменем санкције које смо увели Белорусији, Сирији, јебем ли га да л' још неком беше, у сваком случају савезницима Руса, како се ми односимо према њима они су златни.

Dovoljno mi je da vidim da vest potiče sa srbin.info portala, te me ne zanima da čitam. To je kao obrnuti Blic ili neki polubrat Kurira. Ali, ipak sam pročitao. Ovo mi je bilo dovoljno:

Са леве стране, опанак је украшен српском тробојком и двоглавим белим орлом, а са десне стране руском заставом и златним орлом. Заједно, чине јединство – једну земљу и један, православни словенски народ.

Koja patetika. Jedna zemlja? Mi, iako bliski po mentalitetu, nikako nismo kao jedno. Novinarsko preterivanje, tako tipično.

Ovo:

Та тајна је охрабрење и симболичка порука на духовном плану, важнија од свих милијарди!

Ovo je kao kada napišu: "Nemačka duboko podržava Srbiju na putu u EU i najavljuje velike investicije u srpsku privredu". Znaš li ti koliko je nama potrebno još tih ohrabrenja i tapšanja po ramenu (od svih, ne samo od Rusa)? Nula! A, kada i dobijemo kintu, nju ne srpskaju oni koji su je dali, već naša vlast, jer su svi (od prvog do poslednjeg) gladnice.

Sad, da se okrenem na ovo:

Колико су нас само опљачкали и уназадили, што је онемогућило да се мало испромовишемо по свету, путујемо и зближимо с другим народима, овако сви мисле да смо неки тамо зостали балкански кољачи.

Pljačkali su nas i unazađivali od raspadaSFRJ do današnjeg dana. To kakva slika o nama postoji je samo zbog toga što su sesve vlasti inatile na neki svoj načion i što nisu investirali dobru kintu u medijsku kampanju po svetu, već su glumili neku uvređenosti povređenost. Koliko god da se naših individua trudilo da pokaže da nismo govna kakvim nas prikazuju, masovni mediji su uradili svoje. Ko nam je kriv kada su naši političari tu zabrljali.

I, ne - ne misle svi i ne misle svuda da smo samo "balkanski koljači". Većina nema pojma ko smo, a ni ne zanima ih. Jebeno smo nebitni. Oni koji znaju ili su starije generacije ili mladi entuzijasti koji vole da budu informisani o stvarimu u svetu. Ona šaka jada koja smatra da smo onakvi kakvim nas prikazuju u četvrtorazrednim holivudskim filmovima su samo to: šaka jada (i ko ih jebe - samo budala guta ono što holivudska kuhinja servira).

Крив је комунизам што још од Тита нисмо имали добре односе с Русима

Teško da je komunizam kriv, pošto smo sa njima imali dobre odnose kada je prošla frka sa Informbiroom.

али ови су водили изразито прозападну/антисрпску/антируску/антиправославну политику и тако нешто није било могуће

Antipravoslavnu? Pa, od kada su žuti upali u vlast, sveštenstvo je veoma ojačalo, a dobrih veza sa Rusima nije bilo čak ni kada DS nije bio u vlasti (kada je KOštunica bio prvi put premijer). Prozapadna politika je, na neki način, bila "logična", jer su puno para upumpavali u državu. Da je bilo malo ozbiljnijih i malo (mnogo?) više njih koji nisu toliko alavi, ta kinta bi bila dobro upotrebljena. Tu se slažem da je to antisrpskapolitika, jer je to sabotiraje svoje zemlje zarad povećanog konta na kiparskim računima.

Prave antiruske politike nije bilo. To je, u suštini, bilo ignorisanje Rusa. Svaki sporazum sa njima je bio forme radi, a i da nije bilo tako i da se višeposlovalo sa njima - opet bi sva ta kinta uložena od njih bila protraćena kao ona kinta koju smo dobili od ostalih.

Opet - Rusi su kapitalisti, biznismeni i u biznisu nema mesta osećanjima. Floskule "našapravoslavna braća" i slične su samo šminka, koska za novinare, da ima o čemu da se piše. Mi smo samo tržište za njih a "čekpoint" za neki budući oružani okršaj.

Zanimljivo je da mi imamo jedan veliki plus kod njih, a to je zbog nekih starijih vremena: vole da kupuju naše proizvode. Njima je natpis "proizvedeno u Srbiji" odraz kvaliteta i standarda (realno, proizvodi u Srbiji nekada i celoj SFRJ, barem što se hrane tiče su bili na vrhunskom nivou). Kod njih smo izvozili isto koliko i na zapad (nekadašnja požarevačka industrija mesa je 'ranila SAD vojsku, a u SSSR ni sami nisu znali koliko su izvozili).

I Rusi su, znajući kako je nekada bilo, nastavili da kupuju od nas posle sankcija. A, mi (običan narod, da tako kažem) smo im uvaljivali voće sa kamenjem, da bismo nabili težinu. Znam pouzdano da barem jedan izvoznik mesa koje se plasira na rusko tržište, prodaje kao srpsko meso koje je kupljeno za jeftine pare u zemljama EU po mnogo većim cenama. Znači, nije nam strano da pokušamo da zajebemo nekoga u poslu, a da posle kukamo o našoj istočnoj, slovenskoj i pravoslavnoj braći.

Ovo:

(само што је дошао на власт потписали смо с Русима споразум о слободној трговини)

je veoma slično o sporazumu sa EU, za uvoz i izvoz proizvoda koji se neće oporezivati ili će oporezivanje biti manje, a sve sa ciljem nabavljanja po povoljnim cenama naših proizvoda i uvaljivanje robe nižeg kvaliteta na tržište jedne tranzicione zemlje.

Cinjenica je da su nas Rusi zajebali u vise navrata i da nas danas vise podrzavaju zbog svojih nego zbog nasih interesa, ali dok nam se interesi poklapaju ne vidim razloga za neslaganjem. Jos ako uzmemo u obzir koliko je besmisleno pokusavati da udjemo u EU i zadrzati Kosovo istovremeno... Sto rece zyclon, jebeno smo nebitni, ali Rusija nas je u vise navrata spasila, kao sto je spasila i pravoslavlje i istocnoevropsku kulturu (nakon propasti Vizantije jedina drzava koja je mogla da spreci potpuni gubitak identiteta kod pravoslavnih i slovenskih naroda). Da nije bilo Rusije, tesko da bi danas bilo pravoslavlja. Ne znam sta su nam zapadnjaci dali, ali kao sto to tamo obicno i biva, samo su se ovi na vlasti ovajdili. Srbija nikada nece biti Svedska ili Svajcarska, pa makar nas mazili i pazili k'o nikog do sada. Mnogo se palimo na taj Zapad. Mnogi ce (i sa pravom) reci da nisam bas najkompetentniji da kao rusofil o tome pricam, ali cinjenice su da nam Rusija nikada nije zlo nanosila, a kad god nam nije pomogla, mozemo kazati da nije ni imala apsolutno nikakvih obaveza, narocito kada se nas odnos prema Rusiji uzme u obzir.

Русија нас је највиша зајебала кад је постала комунистичка земља.

Ovo je kao kada napišu: "Nemačka duboko podržava Srbiju na putu u EU i najavljuje velike investicije u srpsku privredu"

http://www.ww1-propaganda-cards.com/images/s002.JPG

Da nije bilo Rusije, tesko da bi danas bilo pravoslavlja. Ne znam sta su nam zapadnjaci dali,

https://www.youtube.com/watch?v=ExWfh6sGyso

Dovoljno mi je da vidim da vest potiče sa srbin.info portala, te me ne zanima da čitam. To je kao obrnuti Blic ili neki polubrat Kurira. Ali, ipak sam pročitao.

И ја сам скоро коментарисао овде на сајту да они често избацују неке небулозе, али ако се пробере међу говнима наиђе нешто добро. Него свеједно сам линковао зато што сам погледао ту емисију и видео опанак и нашу заставу, а то како ови на сајту тумаче није била поента, што сам требао да нагласим да те поштедим анализе. :) Елем, нисам тврдио ништа по том питању, не знам шта је у Путиновој глави, само сам истакао као занимљив детаљ.

Pljačkali su nas i unazađivali od raspadaSFRJ do današnjeg dana. To kakva slika o nama postoji je samo zbog toga što su sesve vlasti inatile na neki svoj načion i što nisu investirali dobru kintu u medijsku kampanju po svetu, već su glumili neku uvređenosti povređenost. Koliko god da se naših individua trudilo da pokaže da nismo govna kakvim nas prikazuju, masovni mediji su uradili svoje. Ko nam je kriv kada su naši političari tu zabrljali.

Тачно, али сматрам да су жути одрадили пљачку до сад код нас невиђених размера. И да су упошљени са мисијом да нас коначно докрајче као народ и државу и одрадише добар део посла, који ће Диплома, Курчић, Динкела(пљачкашки ветеран, економски убица левел 80) и онај вепрић да наставе.

Antipravoslavnu? Pa, od kada su žuti upali u vlast, sveštenstvo je veoma ojačalo

Свештенство у bmw-има у виду унијата који би да сарађују са ватиканским кољачима и педофилима. Духовне и моралне вредности у овом народу су урнисане доласком жутих(пропагирањем разних огавштина преко медија на вечном путу за европску будућност). Ни пре њих није било сјајно, али далеко боље него данас.

a dobrih veza sa Rusima nije bilo čak ni kada DS nije bio u vlasti (kada je KOštunica bio prvi put premijer). Prozapadna politika je, na neki način, bila "logična", jer su puno para upumpavali u državu. Da je bilo malo ozbiljnijih i malo (mnogo?) više njih koji nisu toliko alavi, ta kinta bi bila dobro upotrebljena. Tu se slažem da je to antisrpskapolitika, jer je to sabotiraje svoje zemlje zarad povećanog konta na kiparskim računima.

И Коштуницу рачунам у "жуте"(у најбољем случају је био корисна будала за запад ако не буквално издајник), сав тај петооктобарски шљам који је изронио из питај бога ког муља је за мене велеиздајнички колектив. Не бих рекао да је запад упумпавао паре у државу, већ у куповину државе и владање истом. А то бахаћење новцем им је награда за успешно извршене пројекте растурања државе, не ради се о нестручности већ о смишљеном уништавању земље. Економске убице, ЦИА, курци палци.

Prave antiruske politike nije bilo. To je, u suštini, bilo ignorisanje Rusa. Svaki sporazum sa njima je bio forme radi, a i da nije bilo tako i da se višeposlovalo sa njima - opet bi sva ta kinta uložena od njih bila protraćena kao ona kinta koju smo dobili od ostalih.

Изузев оних санкција које се ипак косе са руским интересима.

Opet - Rusi su kapitalisti, biznismeni i u biznisu nema mesta osećanjima. Floskule "našapravoslavna braća" i slične su samo šminka, koska za novinare, da ima o čemu da se piše. Mi smo samo tržište za njih a "čekpoint" za neki budući oružani okršaj.

С обзиром на пожртвовање за нас у историји(Романов, други светски рат, добровољци деведесетих, а и у будућности ће их бити у случају рата код нас) не бих рекао да нас гледају само кроз пуки интерес, бар не део народа. А има потенцијала да нас много више њих заволи као и тај део.

Zanimljivo je da mi imamo jedan veliki plus kod njih, a to je zbog nekih starijih vremena: vole da kupuju naše proizvode. Njima je natpis "proizvedeno u Srbiji" odraz kvaliteta i standarda (realno, proizvodi u Srbiji nekada i celoj SFRJ, barem što se hrane tiče su bili na vrhunskom nivou). Kod njih smo izvozili isto koliko i na zapad (nekadašnja požarevačka industrija mesa je 'ranila SAD vojsku, a u SSSR ni sami nisu znali koliko su izvozili).

Истина, а сад смо курчева прашина захваљујући нашим вечним непријатељима.

I Rusi su, znajući kako je nekada bilo, nastavili da kupuju od nas posle sankcija. A, mi (običan narod, da tako kažem) smo im uvaljivali voće sa kamenjem, da bismo nabili težinu. Znam pouzdano da barem jedan izvoznik mesa koje se plasira na rusko tržište, prodaje kao srpsko meso koje je kupljeno za jeftine pare u zemljama EU po mnogo većim cenama. Znači, nije nam strano da pokušamo da zajebemo nekoga u poslu, a da posle kukamo o našoj istočnoj, slovenskoj i pravoslavnoj braći.

Не сумњам, свуда има гамади па и код нас.

je veoma slično o sporazumu sa EU, za uvoz i izvoz proizvoda koji se neće oporezivati ili će oporezivanje biti manje, a sve sa ciljem nabavljanja po povoljnim cenama naših proizvoda i uvaljivanje robe nižeg kvaliteta na tržište jedne tranzicione zemlje.

С тим што рецимо Белорусија и Казахстан послују са Русијом по том споразуму и колико ја бар знам немају проблема. Дај да ми уопште дођемо у ситуацију да тргујемо па после ће да судимо.

Волео бих да се не говори само о политици

Сјебасмо човеку тему.

Диплома, Курчић, Динкела

Kakvi likovi za definicije/eseje! Plus.

Москва бити ће Цариград, али тек онда кад Цар поново дође!

http://www.youtube.com/watch?v=c4_jX_jFm8A
Kul pesma, evo za vas decu koja niste ni rođena kad je pesma snimljena da uživate malo ;)

То Стоже, ово био хит кацам бијо клињ0.

Kada je politika u pitanju, naravno da Rusi gledaju samo svoje dupe i bilo bi krajnje suludo ocekivati ista. Samo sam hteo da naglasim da se interesi Rusije cesto poklapaju sa nasim interesima, a i kad se interesi nisu poklopili, gotovo nikad nas nisu direktno osujetili, vec bi nas jednostavno ignorisali, tj. ne bi nam pomogli. Glavni razlog mog rusofilstva nije politika vec veza medju narodima koja je veoma jaka (mozda ne koliko bi morala biti, ali malo je naroda sa kojim smo ostvarili prijateljskije odnose, iz nekog ugla gledano, takvih naroda i nema), slovensko poreklo i ista vera, slicni mentalitet i kultura. To je razlog zbog cega bi morali voleti ili makar postovati Rusiju, a politika je sporedna stvar. O njoj mozemo raspravljati i verovatno se necemo sloziti. Ja npr. volim Putina i sadasnju kompaniju jer se koliko toliko zauzimaju nas, iako su verovatno nevidjena bagra kao 99 odsto srpskih/ruskih/americkih/nemackih politicara. Neke stvari jednostavno traju i bilo bi lepo da budu aktuelne godinama, vekovima nakon nas, Putina, zutih, plavih i ostalih.

http://www.youtube.com/watch?v=XZiFlv1sczM
Od 1:08;47 - 1:09;25

p.s. Taskova faca neprocenjivo

Samo sam hteo da naglasim da se interesi Rusije cesto poklapaju sa nasim interesima, a i kad se interesi nisu poklopili, gotovo nikad nas nisu direktno osujetili, vec bi nas jednostavno ignorisali, tj. ne bi nam pomogli.

San-Stefanski mir, ponovo.