Prijava

ово је једна од оних тема која може да оде у кретенском правцу и у правцу полуозбиљне дискусије... још увек је неизвесно :Д

A može i da se razvije u pravcu razmene nepotrebnog materijala. Dajem šest tegli Tempo kesa za četiri kofer točkića u funkciji.

Moja teorija je da uslovni refleks čuvanja kese koji je opšteprisutan redovnim javljanjem tokom godina jača i naročito kulminira u dubokoj starosti kad osoba počinje da pravi gomilice stvari oko sebe i to je znak da je tu da umre.

Tema se lepo razvija. Ja sam krenuo sa poluzajebancijom, ali, iskreno, i sam imam problem da bacim nešto staro, sumnjivog upotrebnog potencijala (tu sam osobinu nasledio od oca) Jedino manjak prostora i ženin obrnuti sindrom (baca i savršeno ispravne i upotrebljive stvari čim joj dosade) drže stvar u ravnoteži.

Ma problem sa kesama je zato što su džabe. Ne bi ih bilo toliko da koštaju 50 dinara, svi bi lepo nosili torbu kad krenu u kupovinu, a za smeće bi kupovali zato predviđene kese i niko ih ne bi gomilao.
I tegle se skupljaju zato što su džabe. Ono iz tegle si platio i izjeo, pa da ućariš bar na ambalaži i lepo zatrpaš podrum.
Stare novine? Aj razumem ko loži, pa mu trebaju, ali gomilaju ih svi redom ako slučajno zatreba. Za kad ti trebaju stare novine?
Mada, ima teških slučajeva...imala sam jednog mladog kolegu kome je mama pakovala sendvič za doručak u one plastične kese od šećera u prahu. Lepo ih opere i da vidiš kako se lepo uštedi na kesicama za zamrzivač....On nije smeo da ih baca, nego kad pojede sendvič, kesu hop u džep.

Imao sam sigurno 10 kutija od patika i cipela i sve ih je žena odnela posle razvoda. Nije mibilo jasno koji će mi, ali eto poslužile su da se ona spakuje. Ako jednu budem čuvao u budućnosti, tu me pljuni!

Katanac.

Zašto? Šta fali temi?

Ja čuvam te kese iz prostog razloga što mi stalno trebaju, imam jednu torbu sa kesama, ne zauzima mnogo mesta, što ne bi čuvala određeni broj? A i stalno mi trebaju za đubar.

Мњах, што већина каже, бесплатно је и одлично за бацање ђубрета које се стално гомила..

Te kese bi ja zakonom zabranio, i u prodavnici bi imao samo one platnene torbe od po 100-200 kinti, kvalitetne, da traju dugo.

pa lepo ceger pod misku kad krenes na pijacu i u kupovinu, a ne da pravimo polietilenska smetlista.

Plastične kese su dobre jerbo kad ih nekom navučeš na glavu i pritegneš selotejpom, a ruke su mu sputane, onda ne može se disati i sledi gušenje ugljen-dioksidom usled toga. I to naše bake dobro znaju.

Imao sam sigurno 10 kutija od patika i cipela i sve ih je žena odnela posle razvoda. Nije mibilo jasno koji će mi, ali eto poslužile su da se ona spakuje. Ako jednu budem čuvao u budućnosti, tu me pljuni!

Nije za smjeh, al' ja ne mogu da prestanem.

Sve kese u kojima nešto donesem iz prodavnice trpam iza mašine za suđe. Kad počnu da vire, sve ih bacim u smeće.

Realno Valdemare, babe se samo prave da su stare babe, one su jako agilne i mogu dubiju, na licu mjesta!
Inače, dok sam s cimerima koristimo obične kese iz maksija, na kojima piše nešto poučno o biorazgradnji istih. I imamo posebnu fijoku u kojoj ima sigurno 30ak kesa.
Isto tako, i kući imam u špajzu korpu koja visi, koja je starija od mene desetak godina takodje fulirana kesama, doduše nisu za smeće, ali nikada se nisam pitao čemu to nagomilivanje kesa.

Чувају зато што им треба за трице и кучине.....

Мада, не раде то само бабе и ђедови.. Рецимо, ја скупљам кесе јер ми требају за којешта.. И не само кесе..
Скупљам скоро све што ми је требало, а знам да постоји нека шанса да ћу то опет користити.
Прибор за писање је добар пример, једноставно ако ми се свиди нека оловка зато што оставља леп траг ( ОКП ).
Не могу да је бацим, свеске и књиге из средње школе чувам и као успомену, и као подсетник ако ми нешто запне из математике на факсу (иако сам на факсу доста продубио знање ..) ..

Ja imam problem bacanja starih stvari, odece i obuce. Znam da hrpu toga nikada necu da obucem, pakujem po kesama i ostavljam pored kontejnera. Ponekad se desi da davno bacenu stvar potrazim u ormanu.. Jednom sam usred leta sve postojece unihope-grilonke koji su imali petljicu, rupicu, pobacala, sledeci misao da ako nemam da kupim do zime nove, zasluzujem da idem bosa! Ne lezi vraze, naisla je tako teska kriza u mom zivotu (ni prva, ni poslednja), da mislim da dobar deo zime nisam sebi mogla da priustim hulahopke. Naravno, to me nije pokolebalo u tome da se oslobadjam starudije. Kese? Njih cuvam za djubre i, normalno, stvari za bacanje.

Ja uvek bacim jednu ispod radnog stola (radnog, ljolj) da bacim papire koji mi ne trebaju, ili tako nesto, posto me mrzi da ustajem do idem do kante za smece

Ja uvek bacim jednu ispod radnog stola (radnog, ljolj) da bacim papire koji mi ne trebaju, ili tako nesto, posto me mrzi da ustajem do idem do kante za smece

pa koristi krpu umesto toalet papira, pa jednom mesečno opereš

nakon luksovog posta tema se mogla zaključati.

Čekaj sad, što svi oftopikujete?

Tema je korelacija između starog življa i polietilena. Zanimaju me teorije.

Recimo, moguće da im se tokom godina nakupi dosta statičkog elektriciteta pa vole da drže kese jer vrše pražnjenje.

Ја кад пада киша ставим полиетилен у патике.

Ja uvak čuvam kese iz prodavnice al ne one od leba nego one veće jer se najbolje namiču na kantu. Sve ove namenske za smeće su ili male pa spadaju ili velike pa vire do pola kante.
Sećam se kad sam bio klinac da su ljudi masovno nosili kese na glavi kad pada kiša. Samo podviju odozdo ko kapu i stave na vugla. To tad nije bio blam, boleo ih kurac.

Moja baka je isto čuvala kese iz prodavnice ali iz nekih razloga, tipa: oljuštenu koru od krompira, šargarepe i sl. bi tu prvo spakovala pa u kantu ili bi ih koristila za pakovanje hrane da gosti ne idu praznih ruku. Takođe bi i ostatke jučerašnjeg ručka svezivala prvo u kesu pa u đubar.
Sad, i ja radim isto. Mada, za kantu koristim kese za to predviđene a i imam onu posudu za kese koja ima 2 otvora: sa jedne strane širi otvor gde se guraju kese a sa druge strane uži gde se izvlače. Mož' da stane dosta.