Prijava

Не знам имал више смисла предлагати нове ствари на Вукајлији, кад ово изгледа не чита нико ко би стварно и мого нешто да промени, ал ајд...

Сто пута док читам коментаре или постове на форуму имам жељу да лупим негде неки плус, лајк, ил како би се то већ звало. Ал нема де. А знам да сваки форумски софтвер има могућност да уведе нешто тако.

Е, сад, капирам да је скор одређеног аутора оно што га овде издваја од других, ал сам видо пар аутора који су врло активни на форуму, а скор им и није неки. Често пута и видим добрих постова на форуму, или врхунских коментара, и греота би било све то једноставно одбацити. Ако би се ово увело, мислим да би то мотивисало људе да коментаришу и буду генерално активнији. Могли би сви ти плусеви и да се негде скупљају, независно од скора аутора као дефинитатора, то да буде неки његов углед, ил шта ти ја знам како би већ могло да се назове. То би могло да се вазда појављује поред имена аутора кад нешто напише у коментарима или на форуму. Наравно, без рангирања, то би било глупо, ал чисто дса број поена стоји поред, да буде јасан индикатор са ким разговараш.

На осталим форумима има и тих опција, и контам да то може да буде баш добар путоказ чије постове ваља читати, а ко је тролчина коју треба прескакати. Не треба причати о количини глупости по форумима овде, тако да мислим да би тако нешто и додатно дисциплиновало дежурне доконаше који изминирају и добре теме.

Цењена редакцијо, надам се да и ово моје писмо неће завршити у корпи попут осталих, стварно волим и редовно читам ваш цењени лист, и молим вас да ми одговорите. Ваш сам највећи фан убедљиво!!!

Наравно, без рангирања, то би било глупо, ал чисто дса број поена стоји поред, да буде јасан индикатор са ким разговараш.

Zar nik nije dovoljan?

Ovo što reče Bili.

Било је о томе говора више пута, али газда само каже "Ц".

Били, има доста аутора који су доста високо рангирани, а на форуму или у коментарима су жешће тролчине. Има их доста који имају хрпу дефиниција и на тај начин буџе просек и познати су, а губљење је времена читати њихове постове.

Када сам рекао "да знаш са ким разговараш", мислио сам на то да видиш колико га цене и други ако ниси упознат са његовим "ликом и делом" до сада.

Несвршеност је оно што вукајлију чини савршеном.

Znam da postoji tema za omiljene komentare i postove, ali voleo bih da imam i na profilu tako nesto za svoje omiljene komentare i postove... U suprotnom mi je jedina opcija da otvorim WD i da kopiram sa sajta tamo...

Sto se mene tice, moglo bi, mada i nisam nesto lud za tim, da se uvede to "ocenjivanje" komentara i postova, ali nisam za to da mi nesto stoji pored nika.

Slažem se, ali češćim boravkom na forumu bi shvatio ko je trolčina, a ko piše smislene komentare. Drugo, ovo bi imalo smisla kada bi se na forumu diskutovalo o nekim bitnim temama, koje zahtevaju stručno mišljenje ili sl. Samo baci pogled na poslednje aktivne teme i videćeš da te teme predstavljaju suprotnost..

Стоји то за теме, само што је било пар тема које су биле доста смислене, где човек може доста и да научи, где се и разговарало о неким битним стварима, и таман крене фино да се разговара, загуши се тема масом тролова, и онда сви дигну руке.

Шта знам, контам да и на Вукајлији људи могу паметне ствари да чују, има од кога дефинитивно.

Meni se sviđa. Ma šta govorili, činjenica je da našem egu prija kada se na neki način vrednuje ono što radimo, pa makar to bili virtuelni poeni u virtuelnoj zajednici, tako da bi neki ovakav sistem definitivno podigao motivaciju autora a posledično i posećenost sajta. Pri tom mislim da nisu potrebna nikakva rangiranja niti privilegije, tapšanje po ramenu je sasvim dovoljno.

Ovo rangiranje neće sprečiti trolovanje, u svakom slučaju. Može se opet pokrenuti smislena diskusija i sa rangiranjem, trolovi će je opet ugušiti.

I onda šta? Imamo rang listu pametnih i trol forumaša?
Čemu to tačno služi?
Šta time dobije ugledni forumaš osim šake umornih prstiju?

tapšanje po ramenu je sasvim dovoljno.

Слажем се.

Има их доста који имају хрпу дефиниција и на тај начин буџе просек и познати су

E baš ovim si objasnio i besmislenost svog predloga.
Kao što ja sigurno nisam ni najbolji(najkvalitetniji), ni najduhovitiji autor, a imam sumarno najveći broj poena, tako ni ta ocena postova ne bi bila objektivna jer možda je neko jednostavno "dobar" sa dovoljno ljudi pa mu ovi "lajkuju" komentare, ili baš ti trolovi koje želiš da demaskiraš, mogu jedni drugima da lajkuju komentare i biflaju tu ocenu, da ne pominjemo beskrajne mogućnosti manipulacije sa duplih naloga.
Objektivno i ova rang lista koja postoji je odavno obesmišljena jer reakcije i posteri daleko nadmašuju definicije po zainteresovanosti članova (doduše većina su samo padobranci sa fejsa, ili ih bar ja tako doživljavam).
Da skratim

Zar nik nije dovoljan?

Šta time dobije ugledni forumaš osim šake umornih prstiju?

A što onda išta radimo što nije vezano samo za preživljavanje?

Možda posteri i definicije imaju više publike ali definicije je teže napisati, zato je rank po definicijama daleko objektivniji i jedini pravilan.

Hmmm, pa ako ste protiv trolova na nakoj temi, sto onda ne uvedete samo da se permanentno kikuje taj trol sa teme. I tako ce se na nekim temam smanjiti trolovanje. E, sad, tu stoji ono, visokorangirani autori. Tesko da ce njih iko kikovati zbog trolovanja.

A što onda išta radimo što nije vezano samo za preživljavanje?

Ma ne to...nego bar neku značku, amblemčić, sitan poklončić kao nagradu, svoj dan u Vukajlijaškom kalendaru, bilo šta što bi ga ukazanim poverenjem izdvojilo iz gomile jednakih.

Umesto rangiranja bi trebalo jednog moda zadužiti za čišćenje forumu, tj. pravovremeno banovanje trolova na smislenim temama i mirna Bačka.